Aktuálně: 5 052 inzerátů173 537 diskuzních příspěvků17 744 uživatelů

Palmitos park

Palmitos park
Robert Pilný 12.12.2009, 20:00
5 456 4 minuty čtení

Často slýchávám jak krásný je Loro Parque na Tenerife, ale asi málokdo tuší jaké krásy skrývá méně známý Palmitos Park na ostrově Gran Canari. Rád bych se s Vámi podělil o zážitek z pobytu na Kanárských ostrovech 16.-23.11.2009 (ostrov Gran Canaria) a především návštěvy Palmitos Parku.

Po příjezdu k hotelu v Maspalomas jsem byl překvapen hejny mníšků šedých volně se pohybujících v palmách a koupajících se v závlahovém systému hotelu, sem tam se objevili i agapornisové. No prostě nádhera pro někoho, kdo má rád papoušky, ale muže je vidět jen v kleci nebo ZOO (nejsem chovatel, ale papoušky mám rád). Následující den jsme začali přemýšlet kam se zajdem podívat. Při rozhodování zda jet na výlet do Palmitos Parku jsem neváhal ani minutu neboť jsem měl informace o parku z domova. S přáteli jsme se dohodli, že pojedeme taxíkem, což je rychlejší a nechtělo se nám čekat na autobus, který jezdí každou hodinu.

Palmitos park

Palmitos Park je vybudován v horách s krásným výhledem do okolí (místními nazýváno jako grand kaňon kanárských ostrovů). Při vstupu do parku jsme obdrželi mapu parku. Vstupné je 23 euro na osobu, děti od 3 do 12 platí 17 euro. Po zhlédnutí mapy jsem věděl, že budeme mít co dělat abychom to vše stihli do zavírací doby parku. Neztráceli jsme čas a vyrazily dle mapy. Hned na začátku mě zaujaly palmy a upravené stezky se spoustou laviček k odpočinku.

Při prvním setkání s papoušky, které bylo ve velké voliéře samozřejmě zpřístupněné lidem, jsem byl jak v opojení. Nikdy jsem neviděl tolik papoušků a tak blízko, někteří se nechali i krmit. Ve voliéře byli aratingy, lorie, eklektusové a další papoušci. Podél cest jsou další klece a jezírka plná pelikánů, čápů.

Palmitos Park není jen "ráj papoušků", ale i dalších ptáků a živočichů jako jsou želvy, klokani, hadi, žáby a další. V parku se také nachází delfinárium, které bylo ale bohužel zavřeno neboť park v roce 2007 vyhořel a stále je co opravovat. Krásný je i pohled do voliér především s ary, které jsou krásně vybaveny a protékající potůček skrz voliéru je prostě nádhera. Všude přítomná jezírka a malé vodopády příjemně osvěžují horký vzduch i v listopadu. Po výstupu na nejvyšší místo parku se naskytne krásný výhled do celého údolí, který musí nadchnout snad každého návštěvníka parku. Tímto ovšem nekončí, každou hodinu v parku probíhají různá představení, ukázky dravců v akci a ochočených papoušků, ale i jiných ptáků. Samozřejmě v parku je k vidění spousta jiných věcí, jako je pavilon květin především orchideje, ale také akvária plná různých druhů ryb, krevet a korálů. Dále se zde nachází pavilon s motýli, kteří když budete trpěliví sedají i na Vaše ruce. Je zde i velká škála kaktusů a různých květin a to vše nádherně sladěné k dokonalosti. Musím říci, že jsem byl z parku unešen a odjížděl jsem s pocitem příjemně prožitého dne.

Palmitos park

V parku jsem nafotil přes 100 fotek papoušků a o flóře ani nemluvě. Park mohu vřele doporučit nejen milovníkům papoušků, ale i rodinám s dětmi, které se určitě nebudou nudit a pokud by měl někdo pocit, že 23 euro je moc, tak mi věřte, že nebudete litovat stojí to za to.

Doufám,že se Vám moje fotky ve fotogalerii budou líbit . Přeji Vám hodně chovatelských úspěchů v roce 2010.

Zde jsou web stránky parku: www.palmitospark.es

Více fotografií ve fotogalerii.

Palmitos park

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Robert Pilný

Autorem od: 04.01.2014

Podobné články

Může vás také zajímat