Aktuálně: 5 045 inzerátů173 359 diskuzních příspěvků17 739 uživatelů

Dovolte mi představit se

Dovolte mi představit se
Věra Jüttnerová 29.09.2010, 18:40
5 794 2 minuty čtení

Jako nový webmaster považuji za povinnost představit se čitatelům svým chovem.

Začínala jsem kdysi s pěti perskými kočkami. Po letech jsem uviděla v jedné knize foto ocelota velkého, který mě natolik učaroval, hned jsem věděla, že ho chci mít doma. Trvalo dva roky než se mi mé přání splnilo a do mé zvířecí rodiny přibyl v únoru roku 2000 ocelot Filip.

Dovolte mi představit se

Brzy bylo jasné, že bude potřebovat samičku, a tak se o rok později u nás zabydlela ocelotka Aimee. V té době jsem již znala pár chovatelů a při návštěvě jednoho z nich jsem "objevila" kanadské rysy. Byla to láska na první pohled. Rysy Ninu a Ricciho jsem si dovezla domů v září roku 2005 a vděčím za to svému manželovi, který mi je věnoval k výročí sňatku. Byl to ten nejkrásnější dárek, který jsem kdy dostala. Abych mu to oplatila, začala jsem shánět geparda, po kterém toužil pro změnu on, a tak na jaře roku 2008 rozšířila smečku šelem gepardice Sára, ke které přibyl o rok později samec Barney.

Mojí srdeční záležitostí se však stali kanadští rysi, a protože se od mého páru nepodařilo odchovat mláďata, ze kterých jsem plánovala si jedno ponechat, dovezla jsem si vloni v srpnu další samici Li-Lu a před měsícem k ní pořídila samce. Z mých devíti šelem jsou ochočeni dva oceloti, dva kanadští rysi a samice geparda. Ostatní jsou polokrotcí. U ocelotů se mi doposud podařilo odchovat 7 mláďat, což je dle mých informací zatím nejvíce úspěšně odchovaných koťat od jednoho páru v České republice, pokud jde o soukromý chov.

Dovolte mi představit se

Každý, kdo se zajímá o tyto druhy šelem, má možnost se mě zeptat na diskuzi k tomuto článku např. na pořízení zvířete, čím krmit, jak probíhá ochočení a výchova, na veterinární péči, chování jednotlivých druhů, na odchovy, vybudování výběhů atd., zkrátka ráda zodpovím jakýkoliv dotaz, budu-li znát odpověď.

Těším se na případné otázky a na pomoc při rozjezdu tohoto ojedinělého webu o šelmách. Fotografie z mého chovu najdete postupně ve fotogalerii. Přeji všem pěkný den.

Dovolte mi představit se

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Věra Jüttnerová

Autorem od: 25.12.2013

Podobné články

Může vás také zajímat