Aktuálně: 5 145 inzerátů172 503 diskuzních příspěvků17 716 uživatelů

Aktuality ze ZOO Praha

Aktuality ze ZOO Praha
Ing. Zbyněk Pokorný 26.01.2014, 11:08
2 760 2 minuty čtení

Krátké zprávy ze ZOO Praha:

  • Narodilo se letos první mládě vodušky červené. Mládě je zdravé a hbitě následuje dospělé. Ve stádu jsou březí ještě další samice. V létě vodušky žijí ve výběhu Africké panorama spolu s žirafami nebo antilopami.
  • Pářily se vzácné krysy obláčkové, pro které vedeme plemennou knihu. Říje začala také u kočkodanů talapoinů v Africe zblízka.
  • Samička hrabáče kapského Pieta se bude v následujícím týdnu moci vrátit do skupiny. Několik týdnů trávila oddělena od ostatních v důsledku obtíží souvisejících s vysokým věkem.
  • Zdravotní stav tygra narozeného v červenci se bohužel náhle natolik zhoršil, že veterinář spolu s chovateli se v úterý museli odhodlat k euthanasii.
  • Pražští puštíci bělaví v pořádku dorazili do rakouského Haringsee. Jejich odchovaná mláďata budou vypouštěna do volné přírody.
  • Gekoni modří v Africe zblízka okamžitě přijali nové terárium za své teritorium. Na pandánovém výhonu lze pozorovat všechny přirozené projevy chování. Samec má nádhernou modrou barvu.
  • První sníh v zoo způsobil radost spoustě zvířat, a to i těm tropickým. Ve svém živlu jsou lední medvědi, sobi nebo tygři ussurijští. Naopak na kratší dobu mohou ven sloni, a to pouze za příznivého počasí.

Vydra severoamerická na sněhu Vydra severoamerická na sněhu Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Ing. Zbyněk Pokorný

Agronom a chovatel

Autorem od: 28.02.2013

Autor webu a chovatel zároveň. Snažím se starat o obsah tohoto webu a zároveň chovám exotické ptactvo: 2,2 aratinga jendaj, 2,2 aratinga škraboškový, 1,1 amazoňan žlutolící, 1,1 amazoňan běločelý, 1,1 papoušek senegalský, 1,1 alexandr rudohlavý, 2,2 holoubek diamantový a také 6 ks suchozemských želv ostruhatých (Geochelone sulcata) - 3. největší suchozemská želva na světě.

Podobné články

Může vás také zajímat