Aktuálně: 5 594 inzerátů168 304 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Hasiči lovili na stromě medvídka mývala

Hasiči lovili na stromě medvídka mývala
Ing. Zbyněk Pokorný 18.02.2014, 13:17
1 868 2 minuty čtení

Naprosto ojedinělý případ řešili dnes ráno hasiči v Karlových Varech. Na jednom ze stromů u silnice ve směru na Nejdek totiž odchytávali medvídka mývala, který před pár dny utekl z Minizoo a několik dnů se potuloval po okolí.

V úterý v půl deváté dopoledne jsme byli požádáni o pomoc při sundání medvídka mývala ze stromu, uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. Kromě hasičů byl na místě společně i chovatel z Minizoo ve Staré Roli.

Medvídek mýval vyšplhal zhruba do pětimetrové výšky. Hasiči museli použít automobilový žebřík.

Když se ke zvířeti jeden z hasičů společně s chovatelem v koši žebříku přiblížili, malá šelma se rozhodně kamarádit nechtěla a velmi hbitě přelezla na opačnou část stromu.

Až na druhý pokus se povedlo medvídka chytit do smyčky odchytové tyče a posléze do sítě. Poté mývala přemístili do přepravky, ve které si jej chovatel odvezl zpět to Minizoo ve Staré Roli.

Ve volné přírodě obývá medvídek mýval Severní Ameriku. Ovšem do Evropy ho zavlekli lidé. Nezvykle se mu daří především u našich německých sousedů, kde je počet těchto šelem odhadován na jeden milión. Běžně obývá města, kde je považován za škůdce. Obvykle se skrývá v norách nebo si staví pelechy v komínech.

Hasiči lovili na stromě medvídka mývala

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat