Aktuálně: 5 038 inzerátů173 704 diskuzních příspěvků17 746 uživatelů

Toulavá kočka se vrátila domů po dlouhých 11 letech!

Toulavá kočka se vrátila domů po dlouhých 11 letech!
Ing. Zbyněk Pokorný 03.03.2014, 19:00
1 765 2 minuty čtení

Kočky a obzvlášť kocouři se toulají běžně, někdy zmizí i na týdny či měsíce a není to nic neobvyklého. Případ kočky Molly, pocházející z britských Shetlandských ostrovů je ale unikátem. Ztratila se totiž před dlouhými 11 lety. Její majitelé ji už dávno oplakali, byli proto překvapeni, když se jim nedávno vrátila domů. Poznali ji ihned podle jejího typického zbarvení, napsal server Daily Mail.

Kočka jménem Molly zmizela z vesničky Gulberwick v roce 2003. Její majitelka Lynne Peartová s manželem to moc neřešili, jejich mazlíček totiž na několikadenní výlety vyrážel běžně. Když se ale delší dobu nevracela, řekli si, že je buď mrtvá, nebo zdivočela.

Ke kocourovi Oscarovi, který byl ze stejného vrhu, si časem pořídili další kočku. Během let se jich u nich doma vystřídalo hned několik.

Okamžitě ji poznali

Na Molly si občas vzpomněli, například před pár týdny, když v sousedství zahlédli kočku, která vypadala téměř jako ona. Myšlenku, že by se mohlo jednat opravdu o ní, zapudili. Ale mýlili se, Molly se zanedlouho objevila přímo na jejich zahradě.

Myslela jsem si, že jsem se zbláznila. Ale byla jsem si tak jistá, že je to ona. Zavolala jsem na ni a ona se okamžitě otočila a začala mňoukat. Je to rozhodně naše Molly, o tom není pochyb, řekla 39-letá majitelka Lynn Peartová.

Může zase zmizet

Britka nemá nejmenší ponětí, kde se Molly posledních 11 let toulala. Jen se domnívá, že většinu času asi strávila ve volné přírodě. Dnes je jí 16 let a podle veterináře je ve skutečnosti ve stavu odpovídajícím mladší kočce.

Molly si teď zvyká na soužití s další kočkou Sally, která byla donedávna neomezenou vládkyní domova Peartových.

Ráda si namlouvám, že s námi přišla strávit svá poslední léta. Je ale velmi nezávislá a všechno je podle ní. Doufám, že tu s námi zůstane alespoň na chvíli, dodala šťastná Peartová.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat