Aktuálně: 5 042 inzerátů173 732 diskuzních příspěvků17 746 uživatelů

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie
Martin Kolčaba 24.03.2014, 16:00
5 510 3 minuty čtení

Slyšeli jste už o této v poslední době velmi žádané nástraze? Ptali jste se na ní v obchodě? Jestli ano, tak jste jistě zjistili, že těch několik rohlíkových kuliček se prodává za skoro nehorázné ceny (až 60 Kč za krabičku). My si je však můžeme vyrobit doma, úplně sami a za cenu asi tak 10 Kč. Kromě nízké ceny má boilie dělané doma ještě jednu nespornou výhodu. Můžete si totiž vyrobit kuličky v libovolné příchuti a nejste tak omezováni tím, jaké příchutě zrovna mají v obchodě.

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Takže co budete potřebovat?

Kleště na rohlík (nebo něco jiného, čím dokážete vymačkat z rohlíku kuličky), jehlu, bavlnku, nějakou příchuť (třeba práškový posilovač, nebo nějaké koření), něco, v čem napaříte rohlík a trochu trpělivosti.

Jak postupovat?

V první řadě napaříte rohlík, který po napaření slisujete mezi dvěma kuchyňskými prkénky. Poté z rohlíku vykrájíte kuličky požadovaného průměru, které pomocí jehly navléknete na bavlnku. A teď, když jsou všechny kuličky navlečené, přichází nejhorší a nejzdlouhavější část výroby. Teď musíte kolem každé kuličky uvázat bavlnku. Dělá se to tak, že z rohlíkového řetězu, který máte na bavlnce, si posunete vždy jednu kuličku ke konci bavlnky, uvážete pevně (musíte trochu zatáhnout, aby provázek přilnul ke kuličce) kolem kuličky na uzlík a odstřihnete. Když už máte takto hotové všechny, zbývá jen zvolit vhodnou příchuť. K mým nejoblíbenějším patří perník. Dáte kuličky do krabičky a potom zasypete perníkovým kořením. Musíte řádně protřepat, aby se všechny kuličky obalily. Teď už zbývá jen vysušení. Zde máte několik možností. Když boilies vyrábíte v zimě, stačí dát otevřenou krabičku na topení a počkat, až všechny kuličky pořádně vyschnou. Můžete je sušit i v mikrovlnné troubě, kde ale hrozí nebezpečí, že je spálíte. Musíte prostě vychytat ten správný čas, po který je třeba je sušit. Já osobně je suším pod lampičkou, kterou dám asi tak 5-10 cm nad krabičku a nechám 1-2 hodiny svítit. Po vysušení boilies ztvrdne a je připraveno k použití. Ve vodě pak takto připravené boilies vydrží až 3 hodiny.

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Výroba návnady na ryby – rohlíkové Boilie

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Martin Kolčaba

Autorem od: 05.03.2014

Podobné články

Může vás také zajímat