Aktuálně: 5 093 inzerátů172 541 diskuzních příspěvků17 717 uživatelů

Muž se nechal pokrýt 460 tisíci včelami

Muž se nechal pokrýt 460 tisíci včelami
Ing. Zbyněk Pokorný 11.04.2014, 15:13
1 921 2 minuty čtení

Muž se nechal pokrýt 460 tisíci včelami

Včelař z Číny nechal pokrýt své polonahé tělo více než 460 000 včelami a doufá, že tento kousek mu zajistí zvýšený prodej medu. 44letý Še Pching z Čchung-čchingu na jihozápadě Číny podle agentury AFP ochotně pózoval fotografům. Včely, které obepínaly jeho tělo, vážily dohromady více než 45 kg.

Nechat se pokrýt včelami je svým způsobem celosvětová disciplína, v níž se včelaři přímo předhání. Hmyz na vlastní tělo lákají obvykle tím, že si na něj pověsí včelí královnu v malé klícce, kterou pak následují dělnice. Držitelem rekordu je Ind Vipin Seth, který na sebe nalákal včely vážící přesně 61,4 kilogramu.

Čínský včelař si ke svému odvážnému kousku odložil horní část oděvu a jen si igelitovým sáčkem chránil svoji hlavu. Upřímně řečeno jsem byl velmi nervózní, ale udělal jsem to, abych propagoval svůj med. Na včely jsem zvyklý, včelaření se věnuji od svých dvaadvaceti let, říká Še Pching z Čchung-čchingu.

Hlavní je se před podobným pokusem nesprchovat a nepoužívat mýdlo, protože to zpravidla včely rozdráždí. Přesto během asi 40 minut trvajícího kousku nasbíral zhruba 20 žihadel. Dost to bolelo, ale neopovážil jsem se pohnout, říká.

Čína je jedním z hlavních producentů medu na světě. V několika zemích byl ale jeho dovoz zakázán kvůli obavám z napodobenin vydávaných za pravý včelí med.

Muž se nechal pokrýt 460 tisíci včelami

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat