Aktuálně: 5 595 inzerátů168 330 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Netopýrům v pražské Stromovce přibyly nové budky

Netopýrům v pražské Stromovce přibyly nové budky
Ing. Zbyněk Pokorný 20.03.2015, 19:00
2 091 2 minuty čtení

Pražská Stromovka je rájem netopýrů. Běžně se zde vyskytuje devět zástupců čeledi netopýrovití. Nejhojnější je netopýr parkový a netopýr rezavý. Proto tým záchranné stanice Lesů hlavního města Prahy ve spolupráci s magistrátem nainstalovali do Královské obory speciální dřevocementové budky pro netopýry.

Budka pro netopýry Budka pro netopýry

Budky z tohoto materiálu mají své výhody, jsou tepelně izolační a poslouží tak dobře pro netopýry i v zimním období. Nyní bylo vyvěšeno ve Stromovce 5 takových budek, které mohou posloužit až pro 150 netopýrů. Každá z budek váží kolem 30 kg a rozměry má 50x30 cm.

Uvnitř každého příbytku pro netopýry je vroubkované bidýlko, sloužící netopýrům k zavěšení hlavou dolů.

Samotnému pověšení budek předcházelo pečlivé zvolení místa, aby bylo pro netopýry co nejpřirozenější. Většina byla připevněna na topoly v blízkosti vody. Důležitý je i volný prostor před vstupem do budky, nesmí clonit žádné větve.

Netopýři jsou poměrně dlouhověkými tvory, dožívají se až 40 let. Řada z nich patří mezi ohrožené druhy. Zde na webu si můžete přečíst popisy 41 druhů netopýrů.

Netopýr rezavý patří k nejběžnějším druhům žijícím ve Stromovce Netopýr rezavý patří k nejběžnějším druhům žijícím ve Stromovce http://de.wikipedia.org

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat