Aktuálně: 5 722 inzerátů166 284 diskuzních příspěvků17 631 uživatelů

Řasy a jak snadno na ně!

Reklamní sdělení
Řasy a jak snadno na ně!
Sera CZ s.r.o. 28.04.2016, 09:30
5 135 3 minuty čtení

Jsou řasy velké zlo?
Zabijeme řasy chemicky!  Ale co ochrana přírody?
Firma sera to vyřešila přírodně a k přírodě přátelsky!
Výsledek  již do 14 dnů!
Vyzkoušejte to s námi a přesvědčíte se sami

Každý, kdo si pořídí akvárium nebo zahradní jezírko, má určitě představu, jak by mělo vypadat. Jako na fotkách. Kromě krásně zbarvených  ryb a rostlin vytváří také celý podvodní svět. U toho rád stráví dost času a vychutnává si poklid. Jenže pak často přijde plíživý nepřítel a vše se  pokrývá záclonou: zelené řasy.

Samy o sobě neznamenají zdravotní pohromu, jsou přirozenou součástí přírody. Ovšem vzhled je v každém případě narušen  a pohled na zelené jezírko či akvárium určitě nevábí! Proč jim to tak u mne svědčí? Podporuje je slunce u jezírka, nespotřebované krmivo, kal na dně i již staré či nevhodné osvětlení akvária. Tak rychlá pomoc - nalejeme tam nějakou chemii a řasy umrtvíme. Tak se to řeší většinou… Jenže chemie má určitě i dopad na živé organismy, včetně ryb. Takže jsme v začarovaném kruhu. No jo „když nic jiného není“! A co když je!

Řasy a jak snadno na ně!

Jak odstraníme řasy bez chemie?

Nad tím dlouho přemýšleli i výzkumníci v laboratořích firmy sera v Německu. A přišli na to! Prostě se rozhodli, že řasám vezmou výživu a tím je oslabí tak, že akvárium či jezírko budou v krátké době zase průzračné, a to dlouhodobě. A tak vytvořili na bázi nosiče bakterií- siporaxu výrobek, který obsahuje bakterie, a to hned dva druhy. Jeden má bakterie odstraňující fosfát, což je základ výživy řas. – sera siporax algovec Professional. A druhý odstraňuje škodlivé látky a rozkládá kaly, tedy opět omezuje možnosti řas se množit - sera siporax bio active Professional.

A co jezírko, to je stejné?

Skoro. Sera siporax pond algenstop professional pracuje na obdobné bázi, jen ve větším měřítku. Všechny tyto výrobky obsahují „spící bakterie“, které se aktivují dotykem vody a rychle se začnou rozmnožovat - tím víc, čím víc je pro ně potravy. Tak jak odbourávají či spotřebovávají fosfát a další látky, tak ubývá sil řasám. Navíc i zdravé rostliny bojují na stejné straně, tedy proti řasám. A to funguje pořád? Uvádíme, že do 14 dnů se to vyčistí.

Vlastní účinek trvá určitě déle než měsíc, a to plně stačí na vyčištění, a pak se přidá nová dávka a ta stávající nadále funguje jako „ubytování“ pro čistící bakterie. Takže vlastně pořád. A proč je třeba dávat další dávku nově? Poněvadž řasy jsou houževnaté, a když jim dáte novou šanci, využijí ji. Takhle máte  klid a krásný pohled i vzhled akvária či jezírka a to zato stojí.

Řasy a jak snadno na ně!

A kde se dozvím více?

Na https://www.sera.de/cz/sera-sluzby/radci.html  Rádci obsahují veškerá témata týkající se chovu okrasných ryb.

A kde to mohu koupit?

Například sera e-shop http://sera.cz/  nebo u dobrých prodejců chovatelských potřeb

Prohlédněte si také naše videa:

https://www.sera.de/de/sera-servicewelt/videos.html

Řasy a jak snadno na ně!

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Sera CZ s.r.o.

Autorem od: 27.04.2016

Podobné články

Může vás také zajímat