Aktuálně: 5 053 inzerátů173 452 diskuzních příspěvků17 743 uživatelů

Pořizujeme kočku: Jaké vybavení budeme potřebovat?

Pořizujeme kočku: Jaké vybavení budeme potřebovat?
hawai.cz   10.10.2018, 12:49
2 108 4 minuty čtení

I když se v oblíbené písničce zpívá, že malé kotě spí v botě, bude váš nový kočičí kamarád potřebovat mnohem více než vaši obuv. Proto jsme pro vás sestavili seznam věcí, které byste si měli nejpozději s kočkou domů přinést.

Pořizujeme kočku: Jaké vybavení budeme potřebovat?

1. Toaleta proti zápachu

Asi nejdůležitější položkou našeho seznamu, která rozhodně nepočká, je toaleta. Vybrat si můžete mezi klasickou obdélníkovou toaletou nebo krytou toaletou. Obdélníková je trochu jednodušší na údržbu, protože z ní nemusíte sundávat víko, ale z vlastní zkušenosti doporučujeme toaletu krytou s uhlíkovým filtrem, který udržuje zápach z exkrementů uvnitř toalety. Počítejte s tím, že kočka je masožravec a její výměšky jsou podle toho také cítit. K toaletě si rovnou přikupte také stelivo a lopatku na její čištění.

2. Zábavné škrabadlo

Jestliže chcete ušetřit svůj nábytek a dveře ostrých kočičích drápků, budete potřebovat škrabadlo pro kočky. Buď si pořídíte obyčejné závěsné škrabadlo, nebo, opět z vlastní zkušenosti, doporučujeme pořídit škrabadlo pro kočky ve formě stromu. Takové škrabadlo je totiž pro kočky mnohem zábavnější. Bývá vybaveno poličkami, boudičkami, pelíšky a někdy i hračkami. Kočky zbožňují trůnění na vyvýšených místech a pozorování svého okolí, proto si škrabadlo zpravidla hned oblíbí a naučí se po něm šplhat.

3. Atraktivní hračky

Kočka je tvor hravý a pro kotě to platí dvojnásobně. Nejvíce se kočkám zavděčíte hračkami, které se budou hýbat a apelovat na jejich přirozený lovecký instinkt. Výborné jsou myšky na šňůrce k zavěšení, vábničky s pírky nebo laserová ukazovátka. Pokud vaše kotě nejeví o hračky zájem, zkuste je pokapat kozlíkovými kapkami. Pach kozlíku kočky neodolatelně přitahuje a dokáže zatraktivnit i původně nezáživnou hračku.

4. Kvalitní granule

Od původního majitele nebo chovatele byste ke kočce měli dostat i trochu krmiva do nového domova, aby kočka z náhlé změny v jídelníčku nedostala průjem. Přeptejte se tedy předem na značku, na kterou je kočka zvyklá, a buď kupte tu, nebo si vyberte ze široké nabídky granulí na trhu. Nezapomínejte, že kočka je masožravec, a pozorně tedy čtěte etikety jednotlivých výrobků, ať v dobré víře a pod dojmem reklamy nekoupíte předražené ochucené obilí nebo kukuřici. Stejně tak si pozorně prostudujte složení konzerv.

5. Kočičí misky

Kočky si rády ke žrádlu přisednou a žerou mírně skrčené. Miska pro kočky by proto neměla mít příliš vysoké stěny. V zásadě je toto bod, který můžete řešit až jako poslední. Pokud si kočku přinesete domů a misky mít ještě nebudete, svět se nezboří. Klidně jí žrádlo můžete nabídnout z malého plochého talířku a vodu nachystat do misky na kompot.

5. Pevná přepravka

Možná si kočku domů vezete na klíně, ale rozhodně by bylo lepší vézt si ji v přepravce. Ta se vám ostatně bude hodit nejenom na bezpečné cestování s kočkou v autě, ale také pro návštěvy veterináře. Kočky návštěvy veterinárních ordinací nemají zrovna v oblibě, a tak pevnou přepravku, ze které vám kočka nemůže prchnout, oceníte. Doporučujeme vybírat přepravku, která jde rozebrat, protože se vám z ní bude na veterinárním stole kočka lépe vyndávat.

Tip! Absolutním hitem mezi kočkami jsou kartonové krabice a papírové dárkové tašky. Platí, že čím je daná krabice nebo taška menší, tím více vzbuzuje kočičí zájem. Na internetu najdete celou řadu vtipných videí, ve kterých se kočky snaží nasoukat do krabic, aby jim koukala jenom hlava. Dejte podobné krabice k dispozici i své kočce a uvidíte, že se nudit určitě nebudete.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

hawai.cz  

Autorem od: 10.10.2018

Podobné články

Může vás také zajímat