Smrt stářím

Dobrý den,

dnes večer nám stářím zemřela ovce...pár dní jsme pozorovali, že už byla chudák špatná a dnes celý den jenom ležela, tak jsme už jenom čekali kdy to na ní přijde... Večer jsme jí už našli mrtvou, ale překvapilo nás, že měla u huby pěnu. Je možné, že to bylo tím, že nechtěla poslední dny pít a nebo je to něco vážnějšího? Děkuji za rady!

neregistrovaný Elizabeth neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Elizabeth z 25.04.2014, 21:07:38

Dobrý večer Alžběto. Už to, že Vám ovce uhynula stářím, je podivné a pro klasického prostého zemědělce nezvyklé a dalo by se říci i nerozumně ztrátové. Správně má být ovce snědena a tím využita, když před tím porodila několik jehňat a byla i užitečná produkcí vlny a po zabití pěknou vyčiněnou ovčí kůží. Po jejím úhynu už je celkem neefektivní se ptát lidí na tomto fóru, zda "pěna u její huby" něco znamená a co. To  může přesně určit pouze veterinář po pitvě ovce a po laboratorním vyšetření jejích tkání a výměšků. Ale pitvu a zprávu o příčině úhynu ovce budete muset veterináři dost dobře ZAPLATIT ! Také se veterináře pak zeptejte, jakou veterinární prevenci máte uplatnit na dalších žijících ovcích a jiných zvířatech a jak se máte zachova Vy lidé, zda máte navštívit lékaře a nechat se vyšetřit ohledně případné infekce (zoonózy) od té ovce. ( Pokud vím, tak pěna u huby je např. součástí projevů nemoci vztekliny u psů, možná např. i nemoci, která se jmenuje slintavka a kulhavka).

Snad jen doporučení: Uhynulou ovci ať Vám odveze kafilerie (sami ji nikde nezakopávejte !!!). Ta ovce mohla mít různé parazity a nemoci včetně BSE !  Takže stáj po ní pečlivě vyčistěte, vydesinfikute chloraminem a vařící vodou a vybílete vápnem ! Pak stáj dobře větrejte a nechte alespoň rok neobsazenou. A dál už po příčině úhynu ovce nebádejte, nemá to smysl. Můžete si na vyčištění a desinfekci a deratizaci stáje po ovci pozvat i odbornou firmu.

neregistrovaný J.M. neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Elizabeth z 25.04.2014, 21:07:38

Ahoj, mám doma už 10 let pejska, a najednou mi spadl na stranu, veterinář říkal, že by ho utratil :-( zatím ho mám doma, ale nevím co s ním pak udělám? zahradu nemám bydlím v České Lípě v paneláku :-(

neregistrovaný Denisa neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Denisa z 01.02.2017, 18:48:03

V České Lípě máte http://krematoriumzviratcl.cz/ ,když uvidíte že pejskovi není dobře, zavolejte veta k vám domů, když usoudí že mu už nemůže pomoci popřípadě by to bylo o pár týdnu a ještě by to pejska bolelo, nechte ho uspat, je to těžké rozhodnutí ale pro pejska vysvobození( nejdříve narkozu jako na operaci a pak na zastavení srdce), potom tam zavolejte a vše si domluvte, zákazníci byli prý velice spokojení, držte se!!!

Naty1 Naty1 235 příspěvků

Také jsem byl s pejskem v krematoriumzviratcl, fungují 24 hodin denně, jsou vstřícní, ani né tak moc drazí :-)

neregistrovaný Marek neregistrovaný

Kolik to tam tak stojí? abych věděla na co se mám přípravit, bydlím kousek od České Lípy

neregistrovaný Katka neregistrovaný

Také jsem tam dával psa, cena se pohybuje podle váhy zvířete, podívej se na jejich internetové stránky :-)

neregistrovaný Milan neregistrovaný

Tak jsem tam dneska vezla pejska :-( je to hrozné byl semnou tak dlouho :( ale paní v krematoriu byla opravdu hodná :-(

neregistrovaný Katka neregistrovaný

Mě umřel pes v noci, je fajn že fungují nonstop :-)

neregistrovaný Mirek neregistrovaný
Položek na stránce: 10 20 50 100
Zobrazené záznamy 1 - 9 (celkem 9)

Přispět do diskuze
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Fotografie:
  Přidat další fotografii »