Krajiny na těle hospodářských zvířat

Jsem studentem druhého ročníku zemědělské školy, kde zrovna v předmětu Chov zvířat probíráme krajiny na těle HZ, které vůbec nechápu. našel by se tu někdo, kdo by mě tuto problematiku vysvětlil? :) 

neregistrovaný Erik Medzibrický neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Erik Medzibrický z 30.11.2015, 18:52:01

Krajiny  těla  hospodářských zvířat jsou důležité např. pro určení kvality masa v té určité "krajině" a tím i k jejímu specifickému zpracování v kuchyni, tedy k úpravě kuchařem. Znalost anatomie a "krajin" těla hospodářských zvířat patří např. do oborů "zootechnik", "řezník", "kuchař".  Informace na uvedené téma hledejte v učebnicích a anatomických atlasech pro zemědělské a veteriární školy a pro učební obory "řezník a kuchař".  V odborných školách jsou k uvedenému tématu k dispozici popsané sádrové modely h. zvířat a závěsné obrazové "mapy". Některé odkazy např.:

http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-strava/druhy-hoveziho-masa-obrazek-fotografie-na-co-se-hodi-hovezi-maso

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hov%C4%9Bz%C3%AD_maso

http://nutricniordinace.cz/novinka/8-dil-serialu-jak-vybiratmaso-veprove

http://www1.fs.cvut.cz/stretech/2011/sbornik/94.pdf

http://www.milujivareni.cz/zboziznalstvi/kategorie/24-jehneci-ovci-a-skopove/strana-1/

 

 

neregistrovaný J.M. neregistrovaný
Položek na stránce: 10 20 50 100
Zobrazené záznamy 1 - 2 (celkem 2)

Přispět do diskuze
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Kolik je dva krát tři?
Fotografie:
  Přidat další fotografii »