Aktuálně: 5 176 inzerátů172 191 diskuzních příspěvků17 713 uživatelů

Jak zabít a vykuchat drůbež?

anonymní (neregistrovaný) 18.03.2008, 18:59:14 xxx.xxx.78.230
Ahoj chovatelé,
prosím můžete napsat pár řádků o porážce a kuchání slepic.
Díky za výztižnost a srozumitelnost i laikům.
S pozdravem Ondřej Strnad
civka
civka (102 příspěvků) 19.03.2008, 14:53:03 xxx.xxx.179.124
Pane Ondřeji, není na tom nic. Než půjdete zabít slepici dejte si vařit vodu, slepici usekněte hlavu na špalku a opařte vodou co se právě dovařila a byla chvilku odstátá, slepici opařte (ne moc dlouho, jinak vám půjde s peřím i kůže!) a oškubejte. Kuchat můžete tím stylem že si slepici rozstříhnete přes prsní kost na půlku (je to pohodlnější) pak ji rozevřete a snadno a rychle vyndáte všechny vnitřnosti i s koncovou částí střeva s kterou vyříznete i celý zadek. Nezapomeňte i na vole a hrtan. Pak už zbývá jen naporcovat na polévku a těšit se na kvalitní vývar.

Přeji dobrou chuť, s pozdravem Martin (civka)
baxi
baxi (82 příspěvků) 19.03.2008, 18:23:34 xxx.xxx.45.11
přidala bych ještě radu,dejte si pozor na žluč,která je v játrech /takový zelený váček /ať si ho neprotrhnete opatrně ho vyloupněte.
Při protržení si zkezíte celý oběd.
anonymní (neregistrovaný) 04.06.2008, 17:19:31 xxx.xxx.64.72
Dobrý den,
slyšela jsem, že by se drůbež neměla zabíjet metodou useknutí hlavy, že prý se jedná o zastaralý způsob -do těla se dostanou organismy zapříčiňující rychlou zkázu masa. Znáte lepší způsob?
anonymní (neregistrovaný) 05.06.2008, 22:55:42 xxx.xxx.105.3
Nevím, jak rychleji, důkladněji a jednodušeji na dvorku laicky zabít drůbež, než useknutím hlavy.
Ať ten, kdo se k tomuto způsobu staví kriticky, ať ten člověk řekne a hlavně ukáže a popíše jiný, podle něho správnější způsob.
Organismy způsobující v teple rychlou zkázu masa už v tom těle dávno jsou, způsob zabití to neovlivní. Pozitivně to ovlivní po zabití pouze rychlé zchlazení, nebo zamražení po vychladnutí. A samozřejmě že je nutné potravinářsky hygienické opracování, tj. správné vykrvení, opaření, oškubání a omytí studenou pitnou vodou a okapání.
Válková Karen (neregistrovaný) 29.06.2008, 21:25:35 xxx.xxx.31.1
Ještě bych poradila svůj zlepšovák při zabíjení.Také na špalku useknu hlavu,ale protože někdy nechce držet a hlavou stále mrská,zatloukla jsem do špalku dva hřeby tak blízko u sebe abych hlavu slípky mezi ně mohla zachytnout a přidržet.Pak už není problém se trefit.
Aleš Baťha (neregistrovaný) 10.11.2008, 20:05:54 xxx.xxx.89.109
Já občas sekám hlavy ale to hlavně slepicím nebo kuřatům, jinak vše podřezávám - kachny,husy,holuby i slepice akorát brojleří krůty nejdřív vezmu klackem po hlavě aby se omráčily(hlavně krocany).Obzvlášť kachny mají ale tuhý kořínek a mlátí se dost...
Wandys1
Wandys1 (117 příspěvků) 20.11.2008, 14:01:25 xxx.xxx.139.134
Slepicí nejprve několikrát ve vzduchu zatočím.Ona strne a necuká sebou.Je dobré mít také špalek z tvrdého dřeva a dokonale ostrou sekeru.Držím ji za zadní běhy dokud z ní teče krev a mele sebou.Jak jí hned pustíte,tancuje po zemi a vše,včetně Vás postříká krví.Voda na spaření má být tak horká,aby jste v ní 1 vteřinu udržel ruku.Pokud to není v zimě a není podrostlá,jde to jako po másle.Je dobré kontrolovat játra jestli nejsou napadena koksidiózou.
chalupa (neregistrovaný) 02.11.2011, 13:32:09 xxx.xxx.203.217
jak zabít kachnu aby se netrápila?
pavel vana (neregistrovaný) 20.02.2012, 21:18:27 xxx.xxx.15.224
mam otazku kdyz chci vykuchat tu husu melo by to jit stejne jako slepice nebo je nato jiny navod
Wandys1
Wandys1 (117 příspěvků) 01.03.2012, 06:34:31 xxx.xxx.10.4
Zaslechl jsem také, že se cukají proto, že jim useknutím oddělíte nervy.To platí u veškeré drůbeže. Při podřezání sebou nemlátí. No já jsem na to měkký.
Wandys1
Wandys1 (117 příspěvků) 01.03.2012, 06:36:53 xxx.xxx.10.4
Když veškeré drůbeži useknete hlavu, tak oddělíte nervy a ona sebou mlátí. Při omráčení a podřezání sebou tak nemelou. Ale já jsem na to měkký.
Roman (neregistrovaný) 01.03.2012, 14:45:19 xxx.xxx.46.106
YouTube pro lepší názornost :) http://www.youtube.com/watch?v=5_S3P0eU0lE&feature=related
anonymní (neregistrovaný) 01.03.2012, 19:20:15 xxx.xxx.64.242
no tak to snad umí opařit a zabít s odkrvením každý,ale kuchání a rozříznutí volete je asi horší a to tam vůbec na videu nebylo...snad tohle bude lepší ))))) http://www.google.cz/ig?hl=cs&source=iglk#m_13
anonymní (neregistrovaný) 01.03.2012, 19:22:27 xxx.xxx.64.242
omlouvám se tady je ten odkaz http://www.youtube.com/watch?v=6tqQ_bdt1tk&feature=player_embedded
anonymní (neregistrovaný) 02.03.2012, 08:46:52 xxx.xxx.25.36
To video má dvě části (je potřeba si kliknout v pravé liště YouTube). Ve druhé je kuchání kuřete - http://www.youtube.com/watch?v=ExGRrwlhldA&feature=relmfu
anonymní (neregistrovaný) 02.03.2012, 15:04:02 xxx.xxx.167.197
obesit na strom a zavesit sa mu na nohy,aby dlho netrpelo.potom naporcovat motorovou pilou,pozor-neskubat!!,varime pol hodky v plechovke od farby na zapalenej pneumatike.nezabudnite najprv ale retaz na pile vydezinfikovat liehom,aby sa do neho nedostali bakterie,ktore by mohli urychlit rozklad.dobru chut!:DDD
Jaroslav (neregistrovaný) 04.07.2012, 11:43:52 xxx.xxx.117.88
koukám že jste tady ve většině potomci středověkých popravčích :D drůbež je jistě lepší vykrvit (podříznout nebo zaříznout podle toho o jakou drůbež se jedná) BEZ OMRÁČENÍ!!! mám vyzkoušené že přesným řezem na tepnu je zvíře rychle a bezbolestně usmrceno a když ho občas pohladíte nic nezkazíte a zvíře bude umírat ,,s přítelem,, PS: zabil jsem nespočet zvířat od králíků po všechnu drůbež
vašek (neregistrovaný) 09.12.2012, 11:38:05 xxx.xxx.220.211
Hana T - baxi Není to špatné z kolečky ale dosti si umlátí křídla.Lepší je :velký pytel,kterému ostřihneš roh a krůtu do pytle vsuneš a ona vystrčí hlavu z pytle dírou a sek.V pytli se tolik neumlátí a dobře ji udržíš.Pytel potom vypereš.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.