Jak zabít a vykuchat drůbež?

ahoj, chci se zeptat na to, zda je drůbež (konkrétně kohouti, kuřata a slepice) jakoby "cítit". Myslim to maso. Zabíjí to manžel, já bych mohla být klidně vegetariánka, ale připravit to pak musim a ve finále, právě proto, že to je "cítit", tak to nikdo nejí a musim si to sníst sama. Může mít vliv fakt, že to neškubeme, ale stahujem z kůže i s peřím? díky moc
neregistrovaný Andrea neregistrovaný
Vážená paní Andreo, odpověděla jsem Vám přímo na Váš e-mail. Pokusila jsem se vyjádřit různé domněnky, a možnosti nápravy. Podívejte se tedy do své "Došlé pošty". S pozdravem J.Marková
neregistrovaný anonymní neregistrovaný
Jak zabíjet drůbež také řeším už dlouho a do teď nevím co je nej. Viděl jsem tu pouze useknutí a podříznutí. A co otočení hlavy - zlomení vazu? A také jsem už něco slyšel o píchnutí nožem do zátylku. Má tam prý jedno slabé místo, do kterého když se píchne nožem, tak je to hned. Problémy: Sekání - netreení, škubání, nehygienické Podříznutí - i tady je posmrtné škubání a stříkání. Hygiencky lepší, problém s ostrým a přesným řezem. Obě tyto metody mi nepřipadají dostatečně humální (sakra, jak se to slovo píše-humální, humání)
neregistrovaný Jirka neregistrovaný
Správně by mělo být: 1) Omráčit uhozením do zátylku a pak podříznutí. 2) Nebo useknutí hlavy, to je nejrychlejší. Tzv. "píchnutí do zátylku" je riskantní v tom, že neodborník netrefí nožem mezi dva obratle a dlouho "mučí" drůbež řezáním do kosti obratle, při čemž je drůbež stále živá.
neregistrovaný anonymní neregistrovaný

Ahojte všichni, jestli-že chcete drůbež zabít bezbolestně tak si sežentě nějakou vzduchovku.

Mají to rychleji zasebou stačí se trefit mezi oči a je to. rychle a bezbolestně

neregistrovaný Myslivec neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele civka z 19.03.2008, 14:53:03

Ooooo,děkuji za radu,moc mi to pomohlo....poprvé jsem zpracovávala dva kohouty s useklou hlavou a šlo to dle Vaší rady docela snadno:)).

 

neregistrovaný Eva Kolářová neregistrovaný

Mám momentálně slepici, co se motá po dvorku. Jdu na ni, uvědomuji si že ideální je ji nejprve přejet automobilem tam a zpět. V případě, že se netrefím je šance ještě nastolit konečné řešení. Kosou a to neustále se zavázanýma očima, nesnáším totiž krev.....

 

neregistrovaný Jaroslávek Pražák neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Myslivec z 28.10.2014, 18:40:12

Souhlasím, používám vzduchovku i na králíky, dám ho do bedny a střelím do zátylku, o ničem neví, padne a je i zároveň dostatečně vykrven

neregistrovaný Wendy neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele Jaroslav z 04.07.2012, 11:43:52

Jsem zacinajici drubezi kat, teoretik. Libi se mi co nejsetrnejsi zabiti a maximalni vyuziti vseho, co porazeny tvor nabizi. Proto si rikam, neni skoda te krve, pokud se podrizne tepna a krev vyteka po dvorku?

Co vsechno se da z vnitrnosti vyuzit a co naopak na jidlo nedoporucujete?

Diky :)

 

neregistrovaný igor neregistrovaný
Odpověď na příspěvek uživatele igor z 02.08.2017, 14:39:13

  1. Nejšetrnější zabití: useknout hlavu sekerou na špalku. Chytat krev menší drůbeže se většinou nevyplatí, obvykle se to nedělá. (Možná se zeptejte zkušených lidí na chytání krve při zabíjení husy nebo krůty.)
  2. Tělo opařit horkou vodou, oškubat peří. Odříznout běháky a vyhodit je.
  3. Odříznout krk, vytáhnout a vyhodit vole. Krk dát vařit do polévky.
  4. Břišní dutinu rozříznout (od prsní kosti po kloaku) a otevřít ji. Neporušit střevo !
  5. Vyjmout všechny vnitřnosti. Obříznout vnější i vntřní kloaku, postupovat podél střeva až k žaludku. Mimo břišní dutinu odříznout střevo od svalnatého žaludku a střevo vyhodit spolu se žláznatým žaludkem.
  6. Svalnatý žaludek  rozříznout  částečně podél ploché osy, rozevřít ho jako knížku, z vniřní stěny žaludku sloupnout bílou výstelku i s obsahem žaludku a tu výstelku s obsahem žaludku vyhodit. Žaludek umýt a dát vařit do polévky.
  7. Opatrně samostatně (mimo trup drůbeže) vypreparovat z jater žlučový váček tak, aby žlučová tekutina nepotřísnila maso (bylo by pak hořké !!!) a žlučový váček se žlučí vyhodit. Játra omýt a uvařit v polévce, pdobně jako srdíčko.
  8. Kuře buď celé, nebo naporcované dát péci do trouby; před tím vysypat a posypat solí a kmínem a krájenou cibulí. Při pečení do měkka podlévat vodou a obracet.
  9. Varianta s nádivkou: Srdce, játra a svalnatý žaludek rozemlet na masovém strojku, přidat trochu uzeného špeku, sůl, kmín, majoránku, cibuli, v mléce namočenou housku a vejce; pak zamíchat, vytvořit takový pevnější "knedlík" a ten dát péci vedle kuřete do pekáče. Ta upečená nádivka je moc dobrá a přidává se na talíř vedle upečeného kuřete.
  10. Varianty zabíjení, kuchání a kuchyňské přípravy drůbeže mají různí lidé trochu odlišné.
neregistrovaný J.M. neregistrovaný
Položek na stránce: 10 20 50 100
Zobrazené záznamy 21 - 30 (celkem 30)

Přispět do diskuze
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Kolik je dva krát tři?
Fotografie:
  Přidat další fotografii »