Mluví kakariky?

Nemá někdo zkušenosti jak je to s mluvením u kakarikyho? ;-)
neregistrovaný marecheck neregistrovaný
Dobrý den. Podle mě se výjimečně může naučit pár slov, ale moc dobré vlohy k mluvení nemá, takže je na tom o hodně hůře než například andulka.
Hicks Hicks 1576 příspěvků
Mám doma půlročního kakarika a naučil se docela dobře vyslovovat své zkrácené jméno Čiko. Takže jsem ho začala učit celé jméno Čikita a povedlo se. Minulý víkend ho začal opakovat. Sice to není úplně jako naše člověčí řeč, ale je mu rozumět a to je to hlavní.
milla milla 3 příspěvků
Já si osobně myslím, že nejde jen o mluvení, že největší radostí je když se sním můžete mazlit, když vidíte, jak se Vás nebojí a podobné věci. To že řekne pár slovíček je, už spíše taková třešnička na dortu :D
Hicks Hicks 1576 příspěvků
Máš pravdu, to že se s ním dá mazlit a když za Tebou běhá jako pejsek je nádhera. Akorát teď máme jiný problém. Nevím jak brzy kakarikové pohlavně dospívají. Náš srpnový chlapeček se už v prosinci loňského roku začal projevovat jako dospělý chlap a začal mít své pánské choutky. Je březen a pořád ho to ještě drží. Vzhledem k tomu, že je to náš první papoušek a já s tím nemám žádné zkušenosti posím o radu jak to bude pokračovat dál. Protože pokud se sexuálně nevybije několikrát denně, bývá docela vzteklý.
milla milla 3 příspěvků
Zdravím. Pohlavně dospívají kakarici velmi brzo, říká se, že ve 4 měsících ale pokud byste měli pár, tak je nechejte hnízdit až po dosažení jednoho roku. Chování samečka nijak neovlivníš.
zbynek zbynek autor webu 592 příspěvků
Moc nemluví ale pár slov jj.
neregistrovaný anonymní neregistrovaný
Položek na stránce: 10 20 50 100
Zobrazené záznamy 1 - 7 (celkem 7)

Přispět do diskuze
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Fotografie:
  Přidat další fotografii »