Aktuálně: 5 207 inzerátů171 648 diskuzních příspěvků17 703 uživatelů

Komentáře uživatele Martin Herink (Marťan)

Zobrazeno 12 komentářů

Marťan
Takhle to obvykle končí, zvíře co se nechová jako naprogramovaný robot skončí v mrazáku. Lidi si radši kupují brojleří kuřata, pekingská kačata a o kupování masa v marketech neni ani řeč. A plemena a méně výnosná drůbež (krůty, perličky) pomalu upadají čím dál hlouběji, udržuje je jen pár lidí-z pohledu ostatních blázni.
Perličky mi tak moc hlučné jak tvrdíte nepříjdou, mnohem víc mě dokážou naštvat slepice které neustále záškodničí at už když přelétnou ke kachnám a husám a zničí hnízda, nebo uklobou holoubátka nebo se dostanou na skalku a v tu ránu jsou rostliny na druhém konci. Nejvíc mě vytáčí když jdu pro vejce a slepice se z toho můžou podělat. Je to ale i volbou plemene, mám vlašky-plašší plemeno. Ale zase bych si nikdy nekoupil klidné jako třeba wyandotky, sasexky atd. Jsou to takové tlustoprdky. Nic pro mě.
Mám 1,2 přírodní perličky jsou ustájené společně s párem pávů, maj k dispozici výběk 1 ha. snášejí se dobře, nyní mi jedna perlička sedí tak se těšim že konečně uvidim odchov jak má být a ne z pod kvočny či líhně.
Marťan
Už vám někomu snáši venkovní křepelky???
Marťan
Nojo křepelky jsou úžasný, jsou to takový buchtičky hlavně teď v zimě, setkal jsem se jak si kohoutek u krmítka dovoluje na dospělého bažanta elliotova, u slepiček jsem se s nějakou velkou agresivitou nesetkal. Zimu v pohodě přežívají ve venkovní voliéře jsou tam s holuby českými bubláky a snáší se s nimi dobře. Mam tam 3 kohoutky a 10 slípek různých barev.
Marťan
Křepelka masná je mnohem větší.
Marťan
V přírodě přežít můžou, dokonce je myslivci vypouštějí jakou lovnou zvěř, neumí si však v zimě najít potravu a domestikací se otupěly jejich instinkty, takže je to snadná kořist pro lišku.
Marťan
Líhnul jsem si perličky také pod slepicí, slepice byla jak moje ségra a perličky to od ní okoukaly, nyní jsem dokoupil ale ty se ochočit nechtěj. Jediné co mi pod kvočnou nevyšlo byli bažanti, vůbec kvočnu neposlouchali a rozutekli se mi do pole brambor, tak už je radši líhnu v líhni.
Marťan
Co na nich vidíte náročného?
Marťan
Také jsem je líhnul pod slepicí a přesně jak píšete perlíčata se nemohla odloučit od kvočny, ta z toho byla pořádně nervozní, neustále jim zdrhala a oni za ní, pak znovu sedla na vejce a oni seděli s ní ale nic jim nedělala.
Marťan
pidžmovka, tuhle mam už 6 let a vždy vavede nejvíce kachňata rekord byl u ní 26.
Marťan
jaká je prosím velikost kroužku pro japonské nosné křepelky, a v jakém stáří se nasazují, mam tam divoce zbarvený, mandžuský a skořicový ty jsou velkostí tak na stejné úrovni tak roužky budou stejné že? V rozdílu velikosti koružku u slípky a u kohouta asi taky není znatelný.
Marťan
Bál jsem se jak píšete že to budou "rasisti", ale opak je pravdou mam tam asi 3 barvy a několik kohoutů(které musim zlikvidovat) a vůbec nic si nedělaj, nedavno jsem je přesunul do skleníku, protože kohouti pojímali až slepičky byly celé opelichané, zde jim vyhasla sexuální aktivita a hezky se zpravily a svítit pro pár křepelek se mi taky moc nevyplatilo, během snášky dostávají směs pro nosnice, proso a kysané mléko, přes léto jsou venku takže se i napasou. Ve skleníku přizimují 3 druhy bažantů a sebritky a všichni až na drzé sebritky mají harmonické soužití.