Aktuálně: 5 017 inzerátů173 564 diskuzních příspěvků17 744 uživatelů

Komentáře uživatele Zdeněk Gajdoš (gazd)

Zobrazeno 96 komentářů

gazd
Dobrý den, já jen doplním, že oproti loňsku jsme mohli spatřit např. tangary sedmibarvé (Tangara chilensis), ťuhýkovce žlutokorunkaté (Laniarius barbarus) a několik holubů jambu (Ptilinopus jambu). Poslední jmenovaní jsou (pokud se nepletu) zastoupeni již jen v zázemí kolínské zoo.
Z.G.
gazd
Slunatec nádherný (Eurypyga helias) ještě jednou.
gazd
A tohle mne chtělo rozsápat.
gazd
Kolibřík amaziliin (Amazilia amazilia)
gazd
Samice skalňáka andského na hnízdě.
gazd
Pipulka Chiroxiphia caudata
gazd
Skalňák andský takřka na dosah ruky autora článku.
gazd
Ahoj Radku,
pěkný článek ve kterém zmiňuješ "bombu" skalňáka andského (Rupicola peruviana). Zde máš důkaz, jak jsi byl blízko.
gazd
Dobrý den Vladimíre.
Hlavním cílem Fruchtaubenprojekt eu. je vzájemná spolupráce mezi veřejnými institucemi a soukromými chovateli pro zachování a dlší řozšířování chovu plodožravých holubů rodu: Ptilinopus, Ducula, Treron, Alectroenas Gymnophaps a Phapitreron. Koordinátoři projektu jsou členům nápomocni při vyhledávání vhodných jedinců k dopárování, zajišťují také přednostní nabídku odchovů pro členy projektu, usilují o legální import holubů pro osvěžení krve a pod.. Členů z NL, BE, PT, ES, FR, CZ, GB, DE, ZA, IT, GR, AT, je v současné době něco kolem šedesátky. Myslím si, že členství v projektu je tou nejschůdnější cestou pro chovatele plodožravých holubů.
Na webové stránce http://www.fruchttaubenprojekt.eu/ se můžete zaregistrovat pouze jako člen, kdy Vám bude zaslán kód. Poté Vám bude umožněn přístup k mnoha informacím G.Z.
gazd
Dobrý den Vladimíre.
Červená kniha je seznam ohrožených živočichů a rostlin, vydávaný každé dva roky mezinárodní unií pro ochranu přírody a přírodních zdrojů. Anglicky - International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Naposledy byla kniha vydána v únoru 2011. Červené knihy nejsou na rozdíl od zákonné ochrany pro nikoho závazné. Červené knihy jsou v podstatě obsáhlé seznamy všech známých ohrožených nebo vzácných druhů, přičemž tyto druhy vůbec nemusí být chráněny. Rozhodně to tedy nejsou seznamy všech zákonem chráněných druhů, ale mnohé druhy v nich zapsané, samozřejmě zákonem chráněné jsou. Stupeň ohrožení holuba královského je Least Concern (malé znepokojení), stejně je tomu také např. u holuba malovaného apod. Jinými slovy - chov holuba královského nevyžaduje žádných zvláštních kroků v povolení, či registraci. G.Z.
gazd
Dobrý den, já jen doplním, že se střetnutí Fruhttaubenprojektu mohli zůčastnit i nečlenové. Účastnický poplatek stál10 euro. G.Z.
gazd
Dobrý den pane Makovický, bližší info o preparátu:

http://www.avian.nl/NL/Aanzuring-en-Aromabiotic/Avi-dOr.html

gazd
I tento dávkovač vyžaduje menší úpravu, ale tato úprava je oproti te mé velice jednoduchá. V případě zájmu mne kontaktujte a já Vám dám kontakt na pana Emila Škodu.
G.Z,
gazd
Dobrý den,
můj dávkovač byl již překonán. Pan Emil Škoda má dobré zkušenosti s novějším dávkovačem.
S pozdravem G.Z.

Zde je odkaz: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/misky_krmivo_voda/krmitka_automaticka/dalsi/162687
gazd
Dobrý den Vladimíre.
Strop je z polykarbonátu celý. Střecha jen z polovic. V letním období je v zařízení dostatečná cirkulace vzduchu na to, aby nedocházelo k přehřívání.
G.Z.
gazd
zoborožec světlehlavý
gazd
zoborožec přílbový
gazd
dvojzoborožec hnědavý
gazd
Vlhovec aztécký
gazd
šáma bělořitná