Aktuálně: 5 564 inzerátů168 373 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Komentáře uživatele Věra Jüttnerová (Cherry1402)

Zobrazeno 36 komentářů

Cherry1402
Jen pro zajímavost: jméno Dua-Dua(česky Dva-Dva) bylo gepardímu samci dáno záměrně a má své opodstatnění. Dua-Dua jsem nedávno po dobu 5 týdnů hostila u sebe doma a mohu potvrdit, že je dobře ochočený, nicméně v sobě nezapře šelmu a je třeba s ním stále zacházet s opatrností.
Zaráží mě však, že zástupce společnosti Zayferus podává ve svých odpovědích v článku o gepardovi, kterého presentuje na svých akcích , zcela mylné informace. Jako chovatelka mj. gepardů nemohu souhlasit s tím, že gepard je tvor poměrně líný. Pokud není teplota vzduchu na hranici 30 st. a více, je průběžně celý den v pohybu, jeho pohybová aktivita se zvyšuje postupně s přibývajícím dnem a kulminuje navečer a v noci. Samci jsou navíc mnohem aktivnější než samice. Zcela mimo realitu je informace o tom, kolik kg masa gepard spořádá měsíčně(uvedeno je 50 kg). Není to pravda. Při takovém nedostatečném příjmu potravy by z geparda zbyla za pár týdnů jen kostra. Průměrná denní dávka je v závislosti na počasí(zima - léto) 4-5 kg, což je měsíčně 120-150 kg masa. Tuto zarážející neznalost presentované šelmy lze snad vysvětlit jen tím, že majitelem geparda je můj dobrý známý chovatel a nikoli majitel Společnosti Zayferus. I tak by bylo vhodné si informace o gepardovi presentovaném na akcích doplnit- vypadalo by to jistě důvěryhodněji.
Cherry1402
Dobrá zpráva, pěkné záběry. Rys je evidentně v dobré kondici:-)
Cherry1402
Dobrý den, jistě víte, že si budoucí majitele koťat vždy vybírám. Procházejí jakýmsi mým vlastním konkursem, většina jich vypadne již v 1. kole a z těch zbývajících vyberu toho, kdo se mi jeví jako nejlepší z hlediska péče, zabezpečení i zkušeností s chovem. Nové majitele většinou navštěvuji a tento poslední nebude vyjímkou, i když je za hranicemi ČR. Dobří chovatelé tento způsob prodeje mláďat znají a budoucí majitele si vždy ověří, ostatně Vy to děláte stejně, jak vím.
Pane Gajdoši, pokud jde o Váš dotaz ohledně gepardů, mohu odpovědět zatím jen: "Kdo ví?"
Cherry1402
Odjezd do nového domova. Holka už je nachystaná v přepravce, klukovi se ještě nechce, ale brzy následoval svou sestru
Cherry1402
A je to tady. Ocelotí miminka už vyrostla, máma je pořádně odkojila, baští jako velcí a bříška mají pěkně kulatá, nastal čas na odjezd k novému majiteli. Zůstalo po nich prázdno a smutno, protože se mi nikdo nemotá okolo nohou, nikdo po mně neskáče a nechce si hrát. Nového majitele jsem vybírala dlouho a doufám, že jsem vybrala dobře a že se mrňatům bude v novém domově líbit. No a tady jsou poslední chvilky před odjezdem:
Cherry1402
Tak nám ocelotí miminka zase trochu povyrostla, holčička je moc hodná a drží se zpátky, ale kluk je pěkný čertík, neskutečně hravý a jen tak se neunaví, pořád by si jen hrál. Aktuální foto mámy s holkou při odpočinku
Cherry1402
Pane Vávro ráda Vás u nás uvítám a o gepardech a jejich chovu Vám povím vše, co budete chtít vědět. Až se vrátíte ze zahraničí, ozvěte se mi na mail nebo lépe na telefon. Gepard sice patří mezi velké šelmy, ale jeho chov by pro začátečníka neměl být velký problém, zvláště, když budete ve spojení s chovatelem gepardů, který Vám bude radit. Gepard je takový kočko-pes.
Cherry1402
Dobrý den, já věřím, že se Vám odchov podaří taky, máte mladý pár a pokud je u něho nějaký problém, tak určitě nebude nijak vážný. Držím Vám palce. Máte nějaké nové foto? Jestli ano, tak sem pošlete, ráda se podívám na "konkurenci" :-))
Cherry1402
Foto 10 - právě naočkované a očipované mládě v rukou veterináře