Psohlavec orinocký

Corallus hortulanus

Výskyt: Jižní Amerika
Velikost: 1,5-2,1 m
Březost: 7-8 měsíců
Počet mláďat: Kolem 10 ks
Krmivo: Potkani, myši
velikost písma:  A A A
30.10.2013     Autor: Ing. Zbyněk Pokorný     3397 zobrazení     0 komentářů

Psohlavec orinocký obývá ve volné přírodě Jižní část Střední Ameriky až po severní část Jižní Ameriky.

Dospělí jedinci dosahují délky těla od 150 do 210 (výjimečně až 250) centimetrů. Základní zbarvení psohlavce orinockého je velmi variabilní a vyskytuje se od neonově žluté přes žlutooranžovou a červenou až po černou, šedou nebo hnědou. Značné rozdíly jsou i v kresbě.

Velikost terária je závislá na velikosti největšího jedince chovaného v teráriu. Pokud budeme chovat exemplář o délce například 150 centimetrů, založíme terárium s rozměry 150x 100 x 150 cm, může být ale i větší a především vyšší. Na dno terária položíme zahradní nebo terarijní zeminu, zakoupenou ve specializovaném obchodě pro zvířata. V teráriu musí být rovněž dostatečně prostorná nádrž s vodou. Do terária umístíme i několik větví k lezení a zelených rostlin. Doporučuje se alespoň částečné instalovat vidličnaté větve, na nichž se mohou psohlavci svým tělem pohodlně zachytit v několika bodech.

Psohlavec orinocký bývá v zajetí krmen převážně myšmi a také potkany. Mezi psohlavci existují individuální potravní rozdíly. Někteří požírají vše, co se dostane do jejich zorného pole, jiní jsou naopak velmi vybíraví.

Psohlavec orinockýNázvy ve světě

Anglicky: Amazon Tree Boa, Německy: Gartenboa

Foto: http://ball-pythons.net

Komentáře ke zvířeti

Vaše jméno:
Kolik je dva krát tři? *
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
Zatím zde nejsou žádné komentáře, napište první.