Aktuálně: 2 756 inzerátů261 635 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 17.07.2025, 09:58:52 xxx:xxx.4bcb:d201
Mima:

Vy jste teda prase. Tímto krmite svého psa? To jste si spletla s prasetem. Chudák.

Můj pes žere líp než většina rodin v ČR.

Verun
Verun 15.07.2025, 23:17:17 xxx.xxx.220.9
kometa:

vypadá.to jako hotspot

Nemyslím. Na hřbetě a v letní srsti?

Hotspot je označení pro akutní mokvavou dermatitidu…

Kůň je dušnej. Nějakého streptokoka (pyogeního)mít může …pokud je starej a má hirtuismus z cushinga(je prostě chlupatejší) a není mytý . může se mu bakteriální infekce vracet. Zdroj z dušnosti-jsou tam nějaké hleny .nudle?(neříkám.že se koně musí koupat.ale já svojí kobylu po ježdení  a obzvlášť když je spocená v tědlech vedrech pravidelně celou  sprchuj jen vodou a je mi jedno. že je narepelentovaná.prostě narepelentuju znova.stejně to dělám skoro každý den).

Verun
Verun 15.07.2025, 14:19:50 xxx.xxx.220.9

Vyfoťte  celého koně….je to starý koník?, se mi zdá že má tu srst nějak dlouhou..že by cushing?

Na čem se pase?fotosenzitivní rostliny…

Verun
Verun 15.07.2025, 14:18:12 xxx.xxx.220.9

Poměrně dost pršelo…vypadá.to jako hotspot.zapařenina s bakteriálni infekcí(slabé místo,proto je to na stejném místě)…dejte zředěnou betadinu to nezkazite…pokud má dojet dnes  vet tak počkejte.

Verun
Verun 14.07.2025, 22:58:09 xxx.xxx.220.9

Skelet myslím kuřecí hřbety na polévku z kaufu.to samé žaludky….v mase jsem na tom za 35kč.  Půl konzervy 8kč…=43kč…houska byla nějaká zdravá celozrná  ,ale “staré” pečivo mi už nejede…tak pes. 6kč. Když budu důsledná a počítat vše. Mám to hodit rybám nebo psovi? =49kč a to jablíčko ...mě pes sežere i slupky z  okurky a mrkve. Listy zelí.salátu. květáku .takže já to nevyhazují a rovnou loupu do psí misky.

Občas koupím ledvinky.nakrajim je a uvařím s nějakou přílohou.aby tam neby moc vody a.bylo to husté…namíchám třeba těstoviny a vločky…co potřebuju spotřebovat aby nebylo dlouho načaté…

Verun
Verun 14.07.2025, 22:38:42 xxx.xxx.220.9

Co je kvalitní granule do stovky za kilo?

Určete si kolik by dle vás měla stát krmná dávka denně/měsíçně( 50-60kč /den)? I méně  to by byl strop ji…aby jste se do toho finančně vešla a nešla se kvůli psovi pást na louku.😁 A podle toho  si nakupujte maso v akcích a.t.d.  pár balíčků do mrazáku. Dávam cca 300g na 30 kilového psa .někdy víc někdy miň podle prílohy(když je třeba zrovna konzerva) a podle jestli je to kurecí skelet nebo nejaká svalovina. S přílohama se nepárám.dám co je…houska .chleba.knedlík.testoviny. brambory.ovoce zelenina. Levná konzerva. Dotucne se granulemi  dle chuti cca dva plecháčky na týden,nasypané furt. O jídlo se nesere. Má ho k dispozici a je dosycená. Misku sežere za 5minut. Neberu jí to,když nedojí .ráno si to vyblízne.

+Dopňky pro invalidy(kolagen a dráp)

Pro představu dneska:

Bulík 30kg. Jeden a půl skeletu kuřete..200g žaludků(půlka vaničky ze slevové akce) jedna houska nakrajená na kostičky.pulka kočičí konzervy za 16kč. Trocha salátu, co mi zbylo ze  včerejších hambáčů,malé nastrouhané jablíčko. +Doplňky.

Verun
Verun 14.07.2025, 22:13:45 xxx.xxx.220.9

Do krysy se naší buli.moc nechce.přitom vsecko okamžitě vykuchá a zbydou jen kůžičky…

Obrázek
Verun
Verun 14.07.2025, 12:19:08 xxx:xxx.5ab0:8ad1

OT: A pak lidi jdou a koupí si borůvky i cesty od takovýho  tlačivýho dědka, co celej den je v lese.samozřejme chodí na záchod.drží si pinďoura.nedej bože utře zadek kouskem papíru a pochybuju že si umeje ruce…..

Verun
Verun 14.07.2025, 08:48:27 xxx.xxx.220.9

Opravdu? olámané trny…😱to si teda dali práci. Těch velkých je tam minimálně (spíš na starší rostlině),ele ty malé “kartáčky ”to jsou ty potvory.

Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 14.07.2025, 00:46:50 xxx.xxx.220.9
Fatia:

A to nesmí se k tomu dostat, to je právě na dovolené trochu problém. Přes den jí ohlidam, stejně ji mám furt za prdeli. Ale v noci upadnu do komatu a nějaké blemcani mě nevzbudí. Navázala důvěrný vztah s opuncií, asi má v plánu vyrábět tequilu 😂

Obrázek

Tu opuncii,potažmo tequilu bych ji hned  rozmluvila.po popícháni o kaktus by jste tu veterinu museli opravdu navštívit. Mám opuncii doma a vím co je to za zákeřného“hajzla.”🤪

Si myslím že si dávám pozor a ejhle, několik trníků v ruce….pokud je nevyndáte.dost obtěžují.a to jsem jako bývalý strašilkář dost otrlá na trny v rukách(ostružiny.maliny)většinou jsem to nechala podebrat a vymačkla ale kaktus je jiná liga.

Verun
Verun 12.07.2025, 20:39:37 xxx.xxx.220.9

A co se dozvím? Nějaký efekt z toho plyne?🤔já zase viděla příčesky na ocas a hřívu..tam by se daly ty ostříhané žíně použít.

Edit:jj už to čtu…ahá..

Moje kobyla např.nemá nic .mezi ušima😱

Verun
Verun 09.07.2025, 21:38:52 xxx.xxx.220.9

OT

omáznu prášek v másle  nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten  prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.

Verun
Verun 09.07.2025, 21:29:12 xxx.xxx.220.9

Mě dneska na MR objednali na konec září. A to nejsem akutní, jsem zvedavá ,jak rychlé je to u vás.  

Verun
Verun 09.07.2025, 16:27:54 xxx:xxx.55d5:16e9

Napadlo mě to hned po přečtení zadavatele příspěvku…jestli si pak na to pošle odkaz na psí boudu..

Verun
Verun 09.07.2025, 12:48:28 xxx:xxx.55d5:16e9
Kallisto:

Já doufala že na to nikdo nebude odpovídat. 😄

Takový dotaz položí někdo, kdo o koních moc neví. Pak ho nemá mít.

Jezděte si vozit zadečky někam do stáje a naberte zkušenosti. Pak uvažujte o vlastním koni. 

Trocha strachu neuškodí😜

Verun
Verun 08.07.2025, 18:36:05 xxx.xxx.220.9
kometa:

Já nevím, kůň se v nestřeženém okamžiku podrbe a uzdečka bude dole.

Ale osobní zkušenost nemám. A kamarádka kdysi dávno sundala při pádu uzdečku plně vybavenou, takže…

Asi je jedno jestli je tam podhrdelnik.pokud stejně není dotažený..jako třeba u jiných anatom. uzdeček.kde dotažený je. Micklem např.Ale co na fotkách je na zdvižený prst je, aby nezasahovala uzdečka na čelistni kloub.