Mima:Vy jste teda prase. Tímto krmite svého psa? To jste si spletla s prasetem. Chudák.
Můj pes žere líp než většina rodin v ČR.
Mima:Vy jste teda prase. Tímto krmite svého psa? To jste si spletla s prasetem. Chudák.
Můj pes žere líp než většina rodin v ČR.
U cushinga jsou chronické infekce běžné…
kometa:vypadá.to jako hotspot
Nemyslím. Na hřbetě a v letní srsti?
Hotspot je označení pro akutní mokvavou dermatitidu…
Kůň je dušnej. Nějakého streptokoka (pyogeního)mít může …pokud je starej a má hirtuismus z cushinga(je prostě chlupatejší) a není mytý . může se mu bakteriální infekce vracet. Zdroj z dušnosti-jsou tam nějaké hleny .nudle?(neříkám.že se koně musí koupat.ale já svojí kobylu po ježdení a obzvlášť když je spocená v tědlech vedrech pravidelně celou sprchuj jen vodou a je mi jedno. že je narepelentovaná.prostě narepelentuju znova.stejně to dělám skoro každý den).
Vyfoťte celého koně….je to starý koník?, se mi zdá že má tu srst nějak dlouhou..že by cushing?
Na čem se pase?fotosenzitivní rostliny…
Poměrně dost pršelo…vypadá.to jako hotspot.zapařenina s bakteriálni infekcí(slabé místo,proto je to na stejném místě)…dejte zředěnou betadinu to nezkazite…pokud má dojet dnes vet tak počkejte.
Taky jsem z jihu.ale nemáme zkušenosti….
….k tomu dám syrové maso a třeba zastrouhám mrkví.
Skelet myslím kuřecí hřbety na polévku z kaufu.to samé žaludky….v mase jsem na tom za 35kč. Půl konzervy 8kč…=43kč…houska byla nějaká zdravá celozrná ,ale “staré” pečivo mi už nejede…tak pes. 6kč. Když budu důsledná a počítat vše. Mám to hodit rybám nebo psovi? =49kč a to jablíčko ...mě pes sežere i slupky z okurky a mrkve. Listy zelí.salátu. květáku .takže já to nevyhazují a rovnou loupu do psí misky.
Občas koupím ledvinky.nakrajim je a uvařím s nějakou přílohou.aby tam neby moc vody a.bylo to husté…namíchám třeba těstoviny a vločky…co potřebuju spotřebovat aby nebylo dlouho načaté…
Co je kvalitní granule do stovky za kilo?
Určete si kolik by dle vás měla stát krmná dávka denně/měsíçně( 50-60kč /den)? I méně to by byl strop ji…aby jste se do toho finančně vešla a nešla se kvůli psovi pást na louku.😁 A podle toho si nakupujte maso v akcích a.t.d. pár balíčků do mrazáku. Dávam cca 300g na 30 kilového psa .někdy víc někdy miň podle prílohy(když je třeba zrovna konzerva) a podle jestli je to kurecí skelet nebo nejaká svalovina. S přílohama se nepárám.dám co je…houska .chleba.knedlík.testoviny. brambory.ovoce zelenina. Levná konzerva. Dotucne se granulemi dle chuti cca dva plecháčky na týden,nasypané furt. O jídlo se nesere. Má ho k dispozici a je dosycená. Misku sežere za 5minut. Neberu jí to,když nedojí .ráno si to vyblízne.
+Dopňky pro invalidy(kolagen a dráp)
Pro představu dneska:
Bulík 30kg. Jeden a půl skeletu kuřete..200g žaludků(půlka vaničky ze slevové akce) jedna houska nakrajená na kostičky.pulka kočičí konzervy za 16kč. Trocha salátu, co mi zbylo ze včerejších hambáčů,malé nastrouhané jablíčko. +Doplňky.
Do krysy se naší buli.moc nechce.přitom vsecko okamžitě vykuchá a zbydou jen kůžičky…
OT: A pak lidi jdou a koupí si borůvky i cesty od takovýho tlačivýho dědka, co celej den je v lese.samozřejme chodí na záchod.drží si pinďoura.nedej bože utře zadek kouskem papíru a pochybuju že si umeje ruce…..
Opravdu? olámané trny…😱to si teda dali práci. Těch velkých je tam minimálně (spíš na starší rostlině),ele ty malé “kartáčky ”to jsou ty potvory.
Fatia:A to nesmí se k tomu dostat, to je právě na dovolené trochu problém. Přes den jí ohlidam, stejně ji mám furt za prdeli. Ale v noci upadnu do komatu a nějaké blemcani mě nevzbudí. Navázala důvěrný vztah s opuncií, asi má v plánu vyrábět tequilu 😂
Tu opuncii,potažmo tequilu bych ji hned rozmluvila.po popícháni o kaktus by jste tu veterinu museli opravdu navštívit. Mám opuncii doma a vím co je to za zákeřného“hajzla.”🤪
Si myslím že si dávám pozor a ejhle, několik trníků v ruce….pokud je nevyndáte.dost obtěžují.a to jsem jako bývalý strašilkář dost otrlá na trny v rukách(ostružiny.maliny)většinou jsem to nechala podebrat a vymačkla ale kaktus je jiná liga.
Foto..
A co se dozvím? Nějaký efekt z toho plyne?🤔já zase viděla příčesky na ocas a hřívu..tam by se daly ty ostříhané žíně použít.
Edit:jj už to čtu…ahá..
Moje kobyla např.nemá nic .mezi ušima😱
OT
omáznu prášek v másle nebo sádle i se špičkama prstů, dojdu k psovi a dám mu olízat ty špičky prstů a při tom mu pustím ten prášek a stále držim prsty u huby a jak pes líže a polyká,nekouše, spolkne i prášek.ani o tom neví. Bulina asi ví, ale je ji to jedno. Spolykala už kde co,dneska béčko.
Mě dneska na MR objednali na konec září. A to nejsem akutní, jsem zvedavá ,jak rychlé je to u vás.
Napadlo mě to hned po přečtení zadavatele příspěvku…jestli si pak na to pošle odkaz na psí boudu..
Kallisto:Já doufala že na to nikdo nebude odpovídat. 😄
Takový dotaz položí někdo, kdo o koních moc neví. Pak ho nemá mít.
Jezděte si vozit zadečky někam do stáje a naberte zkušenosti. Pak uvažujte o vlastním koni.
Trocha strachu neuškodí😜
kometa:Já nevím, kůň se v nestřeženém okamžiku podrbe a uzdečka bude dole.
Ale osobní zkušenost nemám. A kamarádka kdysi dávno sundala při pádu uzdečku plně vybavenou, takže…
Asi je jedno jestli je tam podhrdelnik.pokud stejně není dotažený..jako třeba u jiných anatom. uzdeček.kde dotažený je. Micklem např.Ale co na fotkách je na zdvižený prst je, aby nezasahovala uzdečka na čelistni kloub.