Aktuálně: 2 754 inzerátů261 805 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

Verun

Verun
Verun 08.07.2025, 18:32:00 xxx.xxx.220.9

A poníci nebo menší primitivní plemena mají i specifické nároky na menežment….buď opravdu musí pracovat nebo ho musíte omezovat na stravě …viz. schvácený poník  .

Verun
Verun 08.07.2025, 17:52:44 xxx.xxx.220.9

I když mám všežravce.může mít v misce na granule  nasypané granule non stop a ke snídani si zobne a po večeři si někdy zobne(nebo když mi to trvá i před večeří) a  neluxuje je na počkání. Když nemá masovou večeři (i takové dny jsou) vezme si víc .má po plecháčku z dvou druhů…má stále 30kg. 9let. Plus mínus drobné. Tak narostla a aktivitou (dlouhé procházky) zrovna neoplývá…a dneska už vůbec ne.

Obrázek
Verun
Verun 06.07.2025, 08:19:48 xxx.xxx.220.9

Nebožka mi prřekousávala vodítka u obchodu a chodila se koukat ,jestli taky něco kupuju pro ní 😁…prosíme majitele psa.který chodí po obchodě.aby si ho odvedl….asi tak. To ještě jste si troufli nechat psa u obchodu  uvázaneho, ranní procházka a nákup. Časem toho nechala.

Verun
Verun 05.07.2025, 12:59:31 xxx:xxx.40c8:b68e

K foto…takto mi u nebožky upadl dráp. A místo drápu rostl nějaký útvar…furt krev.na ven bota. Vet se rozhodl pro amputaci.krajni prst na zadní noze…šel celý až vysoko…17stehů. tri prsty jí plně postačily. 

Verun
Verun 05.07.2025, 09:06:39 xxx:xxx.40c8:b68e
kometa:

To neznáte? Taky se používá (někdo tady) - érekce na slunci.😉

Jasně, že  to jsou ve skutečnosti erupce. A ještě znám protuberance.

No právě. že zrovna vy jste na slovíčka cimprlich.a neuděláte ani smajlíka…tak jak to  mám vědět. jak to myslíte.proto se ptám fakt?no tak teď už to  vím …fikce.

Verun
Verun 04.07.2025, 21:51:14 xxx.xxx.220.9
kometa:

Fakt divné.

U nás celé dopoledne nešel internet. A v poledne vypadla elektřina v půlce republiky - nejely vlaky (ani klimatizace v nich), hasiči vysvobozovali lidi uvízlé ve výtazích, nefungovaly bankomaty ani pokladny v supermarketech…

Že by interupce na slunci?

Ale už dobrý.

Interupce?🤔fakt.?🤪

Verun
Verun 04.07.2025, 09:24:02 xxx.xxx.220.9
Horsana:

Hm, zabudla som kupit mineralku a Gustav teraz lizal prach, njn. 

Strasne je sedivy nad ocami aj na hlave, myslim, ze to je uz starsi bacik. Ale dnes mi dovolil mu poskrabat brusko aj intimne partie, este som sa pri tom smykla a skoro pod neho spadla, ale statocne stal (bol navolno). Vyzera chudak dost ubito, Neha s Liskou mali ruju a odvtedy, co sa cely den olizovali a pistali a ucuravali su top kamky. Gustava Liska nema rada, ani Gustav ju, no Neha je teraz v trojke s Garonom a Liskou, autisticky Gustav ju teraz nie velmi zaujima.

Mame spolu tajnu frazu, ked mu posepkam “andiamo”, vie, ze mu tajne supnem mrkvu.

A pritom ani jeden z nas nevie, co to znamena v taliancine, ak to vobec nieco znamena 😂

Andiamo….pojďme

Verun
Verun 02.07.2025, 22:34:48 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 02.07.2025, 22:09:37

Hmmm. Na ty klouby se zeptám.

Verun
Verun 02.07.2025, 22:00:08 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Protože do hmyzu nechodím, tak to dám sem. Představte si, že vosa si usmyslela, že bude bydlet v mojí posteli. Už počtvrté jsem našla v peřinách hnízdo, ale vosu ne a ne najít. Až dnes jsem ji chytila při činu. Vůbec jsem netušila, že je tohleto možné. 😲

Obrázek

Nějaká lákavá vůně…nemohla prostě odolat.😁

Mě si jednou oblíbyl motýl, furt mě obletoval, posedával na mě. dávala jsem mu kapky vody k pití. A pak večer jsem si šla zjistit ,co to bylo zač. Batolec….sedá na hovna a spoceny lidí…bylo po idilce.🤪

Verun
Verun 01.07.2025, 23:26:14 xxx.xxx.220.9
Anet10:

Já beru z Dopsímisky, zrovna teď v sobotu budu mít závoz.Jinak taky z krámu pro lidi, zrovna teď v Kaufu je kuře za 64,90 kg. Kuřecí masa vůbec v barf shopech ne. Akorát zvěřinu z barf shopu mám strach, tak tu neberu.

Zkuste Lidl po osmé večer…mleté krůtí-pul kila 35kc(pes měl a my taky s vepřovým do plněných paprik,nemám problém po práci do půlnoci vařit a koukat na telku…druhý den když mám volno.jako když to najdu.😉. Sleva na mase až 70%….já mám mrazák.momentalně plnej…škoda.musim vzít jen co pes nebo my hned  ujíme…

Dnes jsem viděla v Lidlu  akci na kuře 55kc.

Verun
Verun 30.06.2025, 11:49:25 xxx:xxx.cdb1:cac7
Lenacia:

Víte co by mě zajímalo?

Máme v lese u stáje potok, kam se dá i v jednom specifickém místě vlézt. 

jenže během zimy přes potok spadl poměrně velký strom. 

A z druhé strany je takový menší jez takže ani tam se nedá moc kam dál jít. Obejít to nelze kvůli vysokým břehům. Takže nám tam zbylo nějakých 5 metrů potoka. :"(

No,. mě by zajímalo, zda to lze někde nahlásit 🤔 jestli by to vůbec mělo šanci a cenu řešit. 

Pokud má potok jméno bude v nejakém  povodí. My máme Povodí Vltavy. Kam se hlásí nebo odkud vás pokutují. Nebo nařizují, vyřizují.odprodavají.

My si třeba museli koupit stoku, co vedla z našeho rybníka. na našem pozemku,ale stoka byla statu-brana jako “vodní dílo” 🤔 asi, .aby  jsme tam mohli udělat dalsí rybník. Do té doby o stoce povodí neslyšelo nevidělo…a to počítali do ceny o vykamenování koryta v 60 letech..cena šílená..si chcete si udělat rybník.zadrzet vodu v krajině, a než kopnete trvá to 3roky a slušné ojeté auto. 6mistná částka.a jestli někdo myslí.ze chov ryb je vejvara.tak spís koníček s malou výhodou.

V katastru klikněte přímo na potok.vlastnika uvidíte.

Verun
Verun 27.06.2025, 11:14:33 xxx.xxx.220.9

Přesně .pes se mi během procházky vyprazdňuje od formovaného až ke kašičce…vliv sympatiku a parasympatiku….vliv evoluce-vyprazdnit se před lovem…zcelala běžné.nic k řešeni.žádná probiotika…

Při práci u koní se upřednostňuje parasympatické ladění. Uvolnění. 

Verun
Verun 27.06.2025, 08:18:35 xxx.xxx.220.9
šavlozubka:

Zdravím, ráda bych s mladým pánem časem přešla z granulí na maso, pokud to u něj projde. Nemám, ale úplně prostory na zásoby na měsíc. Kuřecí krky, hřbety a křídla jsem schopná brát s běžným nákupem v lidský kvalitě, ale třeba králíka, ryby nebo jehně těžko. Je reálný z nějakého barf obchodu brát třeba 2x týdně nebo alespoň jednou? Vím, že něco má v nabídce i Rohlík, ale nejsem si jistá, jestli se na tom dá postavit kompletní krmná dávka. 

Kupte si králíla rybu a jehně hlavně pro sebe a psovi dejte ořez, hlavu, ploutve…. pokud to není alergik, myslím, že vaše snahy o pestrost moc neocení, prostě to sežere… 

krky, hřbety, maso v akci plně k výživě dospělého psa postačí a nebudete mít zbytečné starosti , co mu dáte k tomu je na chuti každého psa…mě sežere i maso se suchym chlebem a strouhaným jablíčkem, když můžu jíst chleba já jako přílohu , proč ne pes… pes nežije dlouhodobě jako člověk a vliv výživy na zdraví v dlouhodobém horizontu je myslím zanedbatelný. (benefity samozřejmě jsou, ale snad chápete , jak to myslím) 

Verun
Verun 25.06.2025, 17:50:55 xxx.xxx.253.151

Pohanku? leda s hovezím vývarem okolo…

Prostě pohanku jen v polévce….jednou jsem to přehnala vznikla pohankovej blevajz.

Verun
Verun 24.06.2025, 12:55:40 xxx.xxx.220.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 24.06.2025, 12:37:08

4 lity je maličký kyblík…to je divné , jak píše horsana, strašně málo sena(víte kolik dáváte těch granulí na ty 4 litry? ) …kecat vám do toho nebudu… 

zkuste to s tou sekačkou, dáte jí na nejvyšší možnou výšku sekání (tak si regulujete délku posekání sena) a přejedete seno, zkuste s košem i bez koše, přejet víckrát -sem a tam. nebo jen jednou…v kravínech mají velké “rozrušovače” balíků-pokud míchají , krávy to taky mají rády na určitou velikost, třeba by vám v ZD  balík pomleli a vy si ho v bigbagu odvezli . (koupit tam balík a zaplatit si práci)

Dávkovače na vlhké krmení hledejte u prasat. 

Edit: rozdružovač balíku

Verun
Verun 24.06.2025, 12:41:45 xxx.xxx.220.9
kometa:

Existují pro koně takové ty míče,

Existují. Kamarádka je věšela do boxů svým valachům, když byli ještě hřebci. Aby se zabavili. A vlastně i poňovi.

viděla jsem zaklíněnou čelist(jen fotka)  v takovém míči, ono když to volně visí, se nejde do toho tolik opřít, jako když to má koník na zemi a může se do toho pořádně opřít, když je dychtivej.