Aktuálně: 2 755 inzerátů261 618 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 28.02.2025, 09:27:28 xxx.xxx.37.169

Mě se na tom nelíbí, že se nenažerou všechny stejně, mačo slepice budou do plna a poslední v řetězci budou hladovět(i když budou 4krmítka na 4slepice - odzkoušeno).. Proti myším/potkanům mám nášlapný krmítka, kde stejně trochu vyhazujou směs pod krmítko, tak mám z cetrisu udělanej rámek s masivním pletivem, směs propadne a nik sa k temu nedostane 🙂 Večer pšenici do krmítek z okapů a taky, vynesu, nechám až zalezou do kurníků a zas uklízím.. Se zatučněním nedokážu říct, moje při zabití maj sice tuku dost, ale v sezoně snášej normálně, vajičko za dva dny, tak se tim nevzrušuju..

JardaPecival
JardaPecival 28.02.2025, 08:59:20 xxx.xxx.37.169
Varaxi:

Tak se pak pochlubte, jak to roste. 🙂

To je jasný.. Pak přes léto sedim, čumim a fotim 🙂 Teď mě to neba.. Nesnáším zimu!! Ikdyž, nachumeleno a 14dní dovolený když se to sejde může bejt..

JardaPecival
JardaPecival 28.02.2025, 08:46:26 xxx.xxx.37.169

Celodenně k dispozici směs pro nosnice.. Teď sem vzal poprvý před sběrem násadovek Energys Repro..  Jinak pravidelně každej večer pšenici co sežerou to sežerou, při mrazech přisypu do pšenky přiměřeně kukuřici ..Dvakrát-třikrát tejdně něco na zub, v mrazáku mívám uvařený nakrájený hovězí játra, nechávám nabobtnat hrách nebo čočku, uvařim pár vajíček, tvaroh, acido, i rohlik sem vzal namilost a občas jim ho namočim..

JardaPecival
JardaPecival 27.02.2025, 19:28:17 xxx.xxx.228.63
sharingan:

Jsme chladnější kraj. Většina plemen tu teprve začínala se snáškou, nebo byla před ní. Navíc on sám spíš vždy líhnul svou kohortou kvočen a na přirozený oddchov - spíš později v sezoně.

Nevim, no.. Já mít trochu vzácnější chov než mám, snažim se držet rady honzypm hned v úvodu tohodle vlákna:

Preventivně uchováváme vejce a chováme se k nim jako k násadovým.

Loni v lednu sem snášku vyvolal bez problému během asi 10dnů přísvitem + krmením pár dní jen sojovýho šrotu.. Pak už jely i při normálním krmení..

JardaPecival
JardaPecival 27.02.2025, 19:13:37 xxx.xxx.228.63

Pokud mě bude soused obtěžovat smradem ze slepic, pořídim oto víc kuřic, nejlíp řádně  podesraný např.  od slepičáře, zmenším výběh na polovinu a budu čekat na příznivej vítr, abych mu ukázal, zač je toho loket 🙂

p.s. netušim, co ste  tím chtel sdělit, ale sousedský vztahy sou tak ošemetná a složitá věc, že nemaj žádný jednotný řešení..

JardaPecival
JardaPecival 27.02.2025, 15:10:03 xxx.xxx.37.169

Tak ste mě všici přesvědčili, pudu do normálních krmnejch semen co mám pro pipuše a uvidí se, co to bude za zázrak 🙂

JardaPecival
JardaPecival 26.02.2025, 11:41:33 xxx.xxx.37.169

Já koupím pytlik slunečnice a kukuřice po pár kilech a pipuším to vystačí na přilepšení celej rok.. Ale přeci jen, vlastní úroda je vlastní úroda a holky v tom budou moct mít prima schovávačku.. Ale zase abych okolo toho lítal a pak měl nějaký mrzáky, tak to radši kupovaný.. Tak netuším, jestli se honit někde po “kvalitních” semenech, nebo risknout to co mám.. Loni měla sousedka nějakou obrovskou slunečnici, nechal sem si semínka, tu budu zkoušet určitě.. No uvidim, asi risknu a zaseju to co mám na krmení..

JardaPecival
JardaPecival 26.02.2025, 09:25:27 xxx.xxx.37.169

Když se podívám na slunečnici někde na profi poli, jsou to obrovský talíře semen.. To sem doma(nebo sousedi) nikdy neměl, dycky to byly oproti nim takový spíš mrzáci.. Kukuřici sem nikdy nezkoušel..

JardaPecival
JardaPecival 26.02.2025, 09:04:33 xxx.xxx.37.169

Chtěl bych si letos udělat malej záhon(5x3?) pro kukuřici a slunečnici.. Má někdo zkušenost, jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho, nebo je lepší koupit semena F1??

JardaPecival
JardaPecival 26.02.2025, 07:04:19 xxx.xxx.37.169

Nadužívání antibiotik je(hlavně bude) obrovskej problém nejen u lidí a nechat tím bezhlavě léčit slepice je podle mě ještě o stupínek větší prasárna.. Mě se vždycky strašně líbil přístup pana Josefa (jo012810) a snažím se ho držet.. Zoohygiena, prevence a jakmile jsou zdravotní problémy tak tvrdá selekce.. Podle mě je to jediná cesta, jak mít kvalitní a zdravej chov..

P.S. kdyby nebyl kohout narvanej ATB, tak moh posloužit aspoň jako polívka..

Ale jinak dík za sdělení(byť smutnýho) výsledku..

JardaPecival
JardaPecival 25.02.2025, 09:56:26 xxx.xxx.37.169

Tonoucí se stébla chytá a určitě to ničemu neublíží.. Kolemjdoucí už se ho tolik nebojej a člověk si má aspoň s kým popovídat, když jde kolem 🙂

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 19:26:43 xxx.xxx.228.63

Jen takový moje páteční zamyšlení při pondělku.. Mám měsíc a půl pořízenýho novýho kohouta.. Po propuštění z karantény ten kohout zalejzal do kurníku na hřady asi půl hodiny před těma mejma zlotřilcema.. Pak dostal čtyři vybraný slepičky z původního hejna k sobě.. Všechny čtyři přebraly ten jeho čas.. Ať se děje co se děje, sou uklizený o půl hodiny dřív než to moje původní  "stádo”.. A mě vrtá hlavou.. Co ho k tomu vede? Bojuje snad proti zavedenýmu systému? Je to rebel? Nebo naopak, je to šeroslepej pablb? 😄

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 13:12:53 xxx.xxx.37.169
kometa:

Tak nějak. Spousta slepic bude vážit víc než ten jestřáb. Jako, savčí predátor dokáže odvléct kořist i těžší než on sám, ale odletět s ní už není sranda. Si myslím.

Podle mě si to myslíš správně 😉 Ikdyž, možná po napálení golfovou holí by s ní dokázal plot přeletět 😄

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 13:01:44 xxx.xxx.37.169
Katka:

My mame kohouta, takze tipuju ze se snazil ho zahnat. Co jsem uz videla co on dokaze, mazec chlap 🙂 . My v casti vybehu mame site, ale poustime je do sadu. Je nejaka obrana, napr. panak ? Nebo zkratka pomohou jen ty site ? Moc diky za odpoved, pomohl jste mi!  

V kohouta moc nevěřte, můj třeba zdrhal mezi prvníma 🙂 Já udělal strašáka, ale tuhle sem viděl, jak krahujec vedle něj v habrovým plotě vklidu lovil vrabčáky :) Takže opravdu asi jen síťě, voliéry..

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 12:55:44 xxx.xxx.37.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Katka z 24.02.2025, 11:23:42

“Myslela jsem, že dravec si svou kořist odnese, stejně tak liška.”

Když sem toho jestřába viděl na kameře, jak s ní horkotěžko poposkakoval, aby si ji odnes do pro něj asi přijatelnějšího místa pro hostinu, nevěřím, že by s ní dokázal odletět..  A to u vás bych tipoval češku a ta bude jiná váhově kategorie než moje zdrobnělky..