Pokud vím, má tam být i Nevečeřelová s Desenským - uvidíme jestli mi o víkendu vyjde čas.
Není někde k dispozici celkový program výstavy?
Pokud vím, má tam být i Nevečeřelová s Desenským - uvidíme jestli mi o víkendu vyjde čas.
Není někde k dispozici celkový program výstavy?
Ano ale v klidnějším prostředí - on je opravdu rozdíl pokud je kočka na soukromé zahradě, a někde před panelákem, kde je stovka psů. (soudím podle sebe - takto venčíme pouze na chodbě.)
Podle mého hlavním řešením je rozšíření prostoru o horizontálně a přidání poliček, můstků, lezeckého vaku…
Pokud je blízko od Prahy, tak se bude nyní konat For Pets v Letňanech, kde by Nevečeřelová měla mít v poslední sobotu v březnu přednášku. Osobně bych sama měla jednu otázku na p. Nevečeřolovou - ohledně kluků - tak uvidím, jestli si neudělám výlet do Prahy.
Ono je sice hezké pozvat si p. Nevečeřelovou - ale pokud nejste z Prahy konzultace se může prodražit. A podle mého by se minimálně měla s kočkou sejít, když už má tak velké problémové chování, online konzultace podle mého nepomůže.
A co když je to dáno temperamentem. Za mě nejsou vyčerpany všechny možnosti řešení . Předám kočku dál ať je to problém někoho jiného. Nemám to ráda když si někdo pořídí zvíře nese za něj zodpovědnost a ne pak nabízet zvíře na bazosi z rodinných důvodu alergii či chovatele z důvodu nevhodnosti do chovu.
Podle mého pomůže zabezpečení kabelu, rozšíření horizontálního prostoru a použití feliwaye.
Zajistěte si alespoň ty kabely je to drobná investice která Vám ušetří peníze a především zajistí bezpečí kočky. Já mám kabely zabezpečené ačkoliv to nepotřebují ale člověk pri pořízení nevěděl co čekat. Také mám zabezpečená okna a indukci…
Takže paní má na drahou fontánu, která jí podle mého nevydrží ani týden - ale dvě stovky na papírové škrabadlo nemá? Navíc peníze na vytvoření pár kousků poliček pomocí dřívek z OBI nemusí být drahé.
Nevím kolik nyní stojí fontána, ale já když jsem ji kupovala Fontánu PETKIT před dvěma lety tak jsem za ní dala 1.700 Kč plus když k tomu započítáme pravidelné nákupy filtrů 500 Kč. Tak mi prostě přijde, že paní vyhazuje peníze, jak dlouho jí vydrží. (a to mám pocit, že budu muset koupit novou jelikož už mi odchází.)
Hlavní investici by měla směrovat k zabezpečení bytu viz. ochrana kabelů, škrabadlo, zamezení přístupu do koupelny - za bezpečí své kočky odpovídá majitel.
Fontánka má kabel a pokud kočka kouše kabely - tak, aby to nebyla vyhozená investice. Spíše bych se pohlédla po velmi těžké misce, kterou nebude schopna převrátit.
Kabely bych minimálně zabezpečila, prodávají kryty na kabaly (které se omotají kolem kabelu) - podle mého lze použít i na hadici u pračky. (mají různé velikosti.). Případně existuje sprej, který lze na kabely nastříkat a kočky odpudit.
https://www.temu.com/cz/ochránce-kabelů-pro-kočky-materiál-pp-chrání-kabely-před-kousáním-koček-organizátor-kabelů-pro-majitele-domácích-mazlíčků-g-601099581923428.html?_oak_mp_inf=EOTAuLim1ogBGiBkMjM1ZWE2OTQwZDE0OGNiYTcxNzliMGFjZTM5ZTg2NCCS7Nv%2B1zI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2Fa19f41b8-f29a-44a4-aff4-c92ea6d9bced.jpg&spec_gallery_id=4199899376&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=NTMwMA&_oak_gallery_order=1065471240%2C1742381369%2C886227159%2C1054514701%2C545729840&search_key=ochrana%20kabelů&refer_page_el_sn=200049&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1741606541833_rjeqqd047h&_x_sessn_id=kndj8ikpsw
Další investicí, kterou bych provedla by bylo koupení papírového škrabadla, aby kočka si mohla zbavit se své touhy ničit nábytek.
https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_kocky/skrabadla_pro_kocky/prkna/nabytek/483961?activeVariant=483961.1
A poslední, bych zvážila pořízení kočicího kamaráda. U nás sice nebyl problém s ničením nábytku (tedy kromě povlečení - to jsem musela koupit nové - ale to pak i ve výsledku ničil malý) - ale velkým pláčem, kdykoliv jsem odešla.
Ještě můžete pořídit vylepšení s dírou pro kočku, aby mohla hezky doprostřed.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se Vám stalo, že kočky změnily preference. V poslední době mám pocit, že můj mladší změnil preference - dříve se mohl zbláznit z kapsiček (nyní sní půlku a dříve chodil dojídat po starším), a nyní dává přednost granulím.
P.s. vím, že mí kocouři jsou rozmazlení a vybíraví.
Zde je váhový rozdíl zcela patrný. Jinak u nás starší je tedy typ wrestlingu, ale mladší zase honič. (mladší je mrštnější a starší tu nevýhodu dohání váhou.) Ale mám oba dva kluky naučené, že pokud hra přesáhne meze, tak když je okřiknu tak se klidní.
Já jsem volila stejné pohlaví, mám i stejnou rasu, dokonce i mají stejné rodiče, ale jaksi s váhou to nějak nevyšlo. Starší váží 6,5 kg, mladší 4,5 kg. Igin prostě prorostl, a mladší zase nevyrostl.
Škrabadlo - prvním problémem umístění škrabadla /sedačka zabírá asi centrální místo v prostoru, a smyslem je značení si území/, případně některé kočky dávají přednost kartonovým škrabadlům (tj. je vidět výsledek - musí se častěji zametat)
Podle mého zajistit, aby kočka se zbavila přebytečné energie. Použití mávátek, žracích míčků, hraček, které kočku budou bavit… Zkusit clicker trénink, kočka zaměsná hlavu a pak odpočívá.
Pokud nemáte dostatek času pořídit kočičího společníka.
Podle mého je větší pravděpodobnost, že kočka přijme kotě než dospělou kočku.
Především bych se při výběru zaměřila ne povahu než na pohlaví zvířete. Především kotě by nemělo být dominantní (já jsem si velmi pečlivě vybírala druhého kocoura) - přeci jen současná kočka už si vytvořila své teritorium a mladý se musel přizpůsobit.
Důležitá je podle mého také příprava. Vzájemné pachy, (už před přinesením malého kocoura jsem měla dečku od malého a dala jsem ji starému a k chovatelce jsem dala dečku od Igina), pak oddělené místnosti (první týden jsem střídala spaní se starým kocourem v kuchyni a mladým v ložnici - vždy po určitém intervalu, stejně tak jsem to dala i během dne.) Dalším úkolem bylo společné krmení, a jelikož vím co mají rádi, a pomocí pitíček a sladkostí - z počátku sladké dostávali pouze v přítomnosti druhého.
Proč se vytahuje starý příspěvek - opět nějaká reklama?
Tak zde máme výsledek - tyrání v oboře Březka v Praze není trestný čin. Pouze chlapec dostane pokutu s tím, že pochybil, že neověřil, zda kočky někomu patří prostřednictvím čipu.
Jo, o malého bílého (minkového). Toto mám na ploše domácí PC, v práci mám zase starého.
Mám takový dotaz, malý mi začal průjmovat - dnes ráno nepovedený bobek, dnes v poledne druhý (už jsem mu dala enterogel i Attapecin, probiotika - ale výsledek žádný). Myslíte, že ještě vydržet jestli se to zlepší, a jet na veterinu až zítra? (navíc dnes se mi to vůbec nehodí)
Podle mého se jedná o dietní chybu - zkusila jsem novou konzervu a bohužel malému nesedla. Žere sice si vybírá co má rád, ale jí a aktivní je také. Počkat nebo jet dnes?
Osobně by se mi líbilo, kdyby přibylo tlačítko - počet nepřečtených příspěvků (u témat, která čtu a kterých se účastním) i na úvodní stránce jako je to, když uživatel vstoupí do diskuze.
existují i stránky, kde lze podívat zadarmo bez placení Voya.