a vy chovate doma cvrcky nebo je to venkovni?
26.08.2025, 12:46:31 xxx.xxx.224.101
No, ono je to mázlé i na počítači. Ale cvrček by to mohl být.
No, ono je to mázlé i na počítači. Ale cvrček by to mohl být.
Já sama jsem si taky říkala, že to vypadá jako cvrček, jen ten je takový… jako trochu do bronzova háže. Na tomto mě překvapily ty dva bílé pruhy, co má na těle a to, jak byl drobounký.
lesnizinka:Dneska jsem v obyvču našla mrtvého tohohle, snad cvrčka nějakého? Než jsem ho vyhodila, tak jsem ho blejskla(kupodivu mě to napadlo😉) Velikost, tak k porovnání mě nenapadlo tam něco dát, ale malinký, něco kolem 1,5cm jen. Byl už ztuhlý v takovém ,,převáženém" stavu, blbě se to fotilo😏
Nymfa cvrčka.
Ahááá👍Proto je jiný. Jste super👏Díky🙂
Jo, Cvrk je dobrej! Ještě, že ho tady máme.
a vy chovate doma cvrcky nebo je to venkovni?
Anonymní:a vy chovate doma cvrcky nebo je to venkovni?
😀My doma chováme jen kočky, ostatní havěť se k nám stěhuje hlavně večer, když je rozsvíceno, protože máme v horku všechny dveře, okna dokořán a kvůli kočkám nemáme sítě. Takže je to u nás občas jak někde v zoologické🤭
Ráno jsem našla na zácloně tuhle, asi vážku? Taková drobná zase.
Mravkolev.
Ty jo, děkuju👍to by mě vůbec nenapadlo🤔
Že se tak nějaké zvíře jmenuje znám jen z Ferdy Mravence😉 ale nenapadlo by mě, že může vypadat i takhle😲
prosím, co z této obří housenky se vyklube za krasavce či krasavici ? Foceno dnes
lesnizinka:Ty jo, děkuju👍to by mě vůbec nenapadlo🤔
Že se tak nějaké zvíře jmenuje znám jen z Ferdy Mravence😉 ale nenapadlo by mě, že může vypadat i takhle😲
Tutínek, co je nebezpečný mravencům je larva, malovaná s velkými kusadly. Číhá v ďolíčkách v písku. Dospělec je neškodný.
Xerxova:prosím, co z této obří housenky se vyklube za krasavce či krasavici ? Foceno dnes
To je slimák s prasečím rypáčkem - legrace. V každém případě divná věc. Jsem napnutá.
Xerxova:prosím, co z této obří housenky se vyklube za krasavce či krasavici ? Foceno dnes
Lišaj kyprejový.
znám jen z Ferdy Mravence
Viz orionka2 - Ondřej Sekora popisoval dravou larvu, která tak opravdu vypadá. Viděla jsem ji na vlastní oko v pískovně. Fascinující. Dospělec je něco úplně jiného. Jako motýl a jeho housenka, třeba.
Cvrk:Lišaj kyprejový.
Toho jsem tu měla někdy začátkem léta - motýla. Svízele i vrbovky tu jsou ve velkém množství, sem tam i kyprej.
Svízele a vrbovky mám taky, kypreje všude kolem potůčku a housenku jsem zatím teda neviděla. Letos ani motýly, ani housenky😟
Ano holky díky, mravkoleva jsem si hned vyhledala a zdá se mi, že tu larvu jsem onehdá viděla chodit po opěrce sedačky, ještě jsem koukala, co je to za divného tvora. Akorát…tahle byla drobounká. U nás, jak je pořád to šílené sucho, tak je všechno nějaké zakrslé🤔
Byla to fakt ona? Opěradlo sedačky není zrovna její typický biotop.
kometa:Byla to fakt ona? Opěradlo sedačky není zrovna její typický biotop.
No…nevyfotila jsem🙄Ale koukala jsem, co je to za hmyzáka podivného tvaru s klepetama. A hned jak jsem si teď našla toho mravkoleva, jsem si na něj vzpomněla. Není, ale jak strašně pár dní fučelo, dofouklo nám to do obýváku kde co😏
Pokud lezla po opěrce sedačky tak to byla larva zlatoočky.