Aktuálně: 2 754 inzerátů261 802 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 08.10.2025, 06:30:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.10.2025, 18:56:38

Aha, já pominula počet miliard (to jsou čísla, která si moc neumím představit) a jala se zabývati obsahem článku, který skutečně vypráví příběh plný obav z budoucna.

trojAAAcko
trojAAAcko 08.10.2025, 07:33:19 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 06.10.2025, 20:34:31

Jak vůbec Váš otec vzal, že se komunisti nedostali nad 5%?

rapotačka (neregistrovaný) 08.10.2025, 08:39:22 xxx.xxx.168.162

z FB (PL)

https://www.facebook.com/photo?id=1398248508333660&set=a.340765180748670    ❓ Je třeba prodloužit dobu potřebnou k získání polského občanství! Ukrajinci nesmí mít své zastoupení v polském parlamentu. Tolik polských politiků už plní ukrajinské zájmy. Na to už v Sejmu nepotřebujeme ukrajinské politiky. Poslanci volení Ukrajinci se postarají o ukrajinské zájmy. Polské zájmy by pro nás měly být nejdůležitější! Přestaňme udělovat polské občanství Ukrajincům! (v PL je jich 2 000 000)

Fikovnice
Fikovnice 08.10.2025, 11:58:14 xxx.xxx.38.200
Buggyra:

Danka byla skvělá, čest její památce! 🌷

Myslím, že má pokračovatele, viděla jsem ho na nějakém posezení s Martinem Rotou tuším, nebo tam o tom mluvili. Doufám, že ponoukla mnoho lidí, aby byli jako ona, ona byla přední osobnost národa, čestná, upřímná, optimistická. Také jsem shlédla nesčetně jejích přednášek, komentářů, rozhovorů.

Jdu si pustit první Hyde Park Civilizace.

Já jsem si už asi 3x pustila jak byla u Krause, ale ještě dřív, s tím uranovým prutem. Měla mimo jiné neuvěřitelný smysl pro humor.

Další historka je se Ziburou, jak chytali zloděje, historka je super😄:

"Tehdy se přidal k pronásledování zloděje, za kterým běžel pracovník ostrahy. Na pražském Senovážném náměstí se k nim připojila i Drábová. „Z chodníku se přidala drobná postava, která se rozeběhla kolíbavým, leč rozhodným krokem. Byla to Dana Drábová s igelitkou v ruce,“ pokračoval Zibura. „Běžela výrazně pomaleji než všichni ostatní, ale nezastavila se. Vytrvale klusala za námi. Pronásledování netrvalo dlouho. V půlce náměstí jeden z těch chlapů srazil zloděje na zem, chytil ho do kravaty a přitlačil k chodníku,“ popsal cestovatel. Po dopadení zloděje doběhla jaderná fyzička na místo se zpožděním a jen prohlásila: „A máme ho!“ Podle Zibury to byla scéna jako ze špatného westernu. „Nikdy na tu její větu nezapomenu,“ svěřil se. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dana-drabova-zibura-statni-urad-pro-jadernou-bezpecnost.A251007_135952_domaci_hock

trojAAAcko
trojAAAcko 08.10.2025, 11:59:47 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 08.10.2025, 08:39:22

v PL je jich 2 000 000

To Polsko musí být totálně za vodou ekonomicky když u nás se Ukrajinci zaplatili tak u nich to musí být pěkný rejžování. 😀 (ironie)

N (neregistrovaný) 08.10.2025, 12:01:30 xxx.xxx.129.113
trojAAAcko:

Jak vůbec Váš otec vzal, že se komunisti nedostali nad 5%?

Za války by nebylo vhodné aby u “kormidla” byla komunistická strana strana.😐 Víc o tom nemluvil.

N (neregistrovaný) 08.10.2025, 12:02:15 xxx.xxx.129.113
N:

Za války by nebylo vhodné aby u “kormidla” byla komunistická strana strana.😐 Víc o tom nemluvil.

😀 Strana jen jednou.😀

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 09.10.2025, 09:22:44 xxx.xxx.198.65

Tiskovka 8.10.25 - přesný přepis🤭

Státník každým coulem, skvělý rétor a politik s vizí….🤣

(určitě by to patřilo do vlákna vtipů, ale je to politika - bohužel👎)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 09.10.2025, 16:34:34 xxx.xxx.226.32
Repta-A-Repta:

Tiskovka 8.10.25 - přesný přepis🤭

Státník každým coulem, skvělý rétor a politik s vizí….🤣

(určitě by to patřilo do vlákna vtipů, ale je to politika - bohužel👎)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Klidně si myslete, že Fiala s nutelou, nebo v kravíně s igeliťákama, případně prosící Aťova žena byli lepší……přepište pro nás poslední Fialovy projevy, ráda si je přečtu. Vysmívat se umí každý. Bohužel, nebo ( bohudík?) Fialovi se smáli ( trpce ) i jeho voliči a soustraníci.

Sarah01
Sarah01 09.10.2025, 21:44:23 xxx.xxx.162.253
Ariska:
Obrázek

Vlk taky sliboval. Slibují všichni, jak se říká “Slibem nezarmoutíš.”

N (neregistrovaný) 09.10.2025, 22:11:58 xxx.xxx.189.103

Škoda že jste nemohli zvolit mě. Co Babiš,ale co já bych vám slíbil to vám nikdy nikdo nedá.😀 Důchod od 35 let a za bydlení by dokonce platili vám.😀 Do práce by se chodilo jen v úterý a to ještě jednou měsíčně. Týden kdy dorazíte by se losoval.😀 Průměrný plat tak 230 000 Kč? Kdyby to nestačilo tak řekněte.😀 Jak bych to chtěl udělat? To bych právě řekl až po volbách.😀 Ještě by můj geniální nápad mohla zneužít opozice.😀

trojAAAcko
trojAAAcko 10.10.2025, 09:50:36 xxx.xxx.253.36

Nějak mi nedalo jak to je teda s tou návratností Ukrajinců.

Nejdříve dám nějakou citaci. Podthrnul jsem ty důlěžitější části na který je dobré si dát pozor.

„Unikátní analýza MPSV ukazuje, že hlavně díky velkému zapojení uprchlíků na tuzemský trh práce, je celková bilance příjmů a výdajů jednoznačná – osoby s dočasnou ochranou do našeho systému dlouhodobě přináší více, než z něj dostávají. Tato čísla jsou konkrétní odpovědí těm, kdo tvrdí opak. Jako Česká republika jsme se zavázali, že pomůžeme lidem, kteří prchají před válečným konfliktem. A to od počátku děláme,“ zdůraznil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Tak ten graf započítá jen peníze které se točí u nás na tuzemsku (přímá podpora Ukrajiny není započtená - finanční, muniční).

Z detailní analýzy MPSV vyplývá, že na výnosech z práce a tuzemské spotřeby uprchlíků se České republice vrátilo již nejméně 54 miliard korun. Aktuální data potvrzují dlouhodobé trendy.

Tuzemské potřeby asi bude jen zahrnovat poplatky na státní správě (ministerstvo vnitra, cizinecká policie, …).

A teď k propočtu - nezahrnoval jsem například inflaci. Graf (od MPSV) je od Q1 2023 do Q4 2024 a dopočetl jsem rok 2025 (aby byla reálnější představa o současnosti) tak, že jsem zprůměroval mezi-kvartální rozdíly a ten rozdíl použil jako koeficient a tím dopočetl průběh roku 2025. Jen bych dodal, že za rok 2024 výdaje stagnovaly takže ty moje čísla jsou o něco optimističtější.

Výdaj → Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 mld.

Zisk →  Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 - 71,425 = 21,675 mld (odhadem po  Q4 2025)

Takže investice do Ukrajinců na území ČR se opravdu vyplatila a jedná se momentálně o potěšující výsledek (ikdyž nejsou započtený inflace a jiný sezonní vlivy). Jenže má to menší háček který je momentálně ve hvězdách.

Hypoteticky:

Kdyby válka na ukrajině skončila 1. Ledna 2026 tak co by se dělo dál?. Kolik % Ukrajinců by se vrátilo? Jaký poměr pracujících a nepracujících by to byl? Ještě další drobnost - jeden pracující Ukrajinec nedokáže přes daně uplatit jedno nepracujícího ukrajince, k tomu bude potřeba nejméně dva pracující Ukrajinci. Kdyby teoreticky poměr prac. a neprac. kteří by odešli byl 50 na 50 tak by pravděpodobně víc brali než dávali do rozpočtu a dostali bychom se opět do deficitu. 😀 Tak uvidíme jak to půjde a pořád tu je docela dost neznámých, ale obecně (nebo spíše selektivně) SPOLU měla pravdu, ale jen pomocí slovíčkaření to trošku vylepšili. Jinak jsem se zmiňoval jestli v tom nejsou započítaní i Ukrajinci kteří tu byli už před rokem 2022 (nemají status uprchlíka) tak by neměli viz první citace “osoby s dočasnou ochranou”.

Zdroj: https://www.mpsv.cz/pomoc-ukrajine-v-unikatnich-datech-mpsv-za-tri-roky-uprchlici-do-rozpoctu-prispeli-dvojnasobek-toho-kolik-stala-humanitarni-davka

Edit: Rok 2022 je vyignorován - byly asi vyšší výdaje a byla nižší návratnost. A opravil jsem si jednu gramatickou chybičku kterou se svojí gramotností češtiny našel. 😀

Obrázek
Ariska
Ariska 10.10.2025, 10:18:31 xxx:xxx.aafb:1abc
trojAAAcko:

Nějak mi nedalo jak to je teda s tou návratností Ukrajinců.

Nejdříve dám nějakou citaci. Podthrnul jsem ty důlěžitější části na který je dobré si dát pozor.

„Unikátní analýza MPSV ukazuje, že hlavně díky velkému zapojení uprchlíků na tuzemský trh práce, je celková bilance příjmů a výdajů jednoznačná – osoby s dočasnou ochranou do našeho systému dlouhodobě přináší více, než z něj dostávají. Tato čísla jsou konkrétní odpovědí těm, kdo tvrdí opak. Jako Česká republika jsme se zavázali, že pomůžeme lidem, kteří prchají před válečným konfliktem. A to od počátku děláme,“ zdůraznil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Tak ten graf započítá jen peníze které se točí u nás na tuzemsku (přímá podpora Ukrajiny není započtená - finanční, muniční).

Z detailní analýzy MPSV vyplývá, že na výnosech z práce a tuzemské spotřeby uprchlíků se České republice vrátilo již nejméně 54 miliard korun. Aktuální data potvrzují dlouhodobé trendy.

Tuzemské potřeby asi bude jen zahrnovat poplatky na státní správě (ministerstvo vnitra, cizinecká policie, …).

A teď k propočtu - nezahrnoval jsem například inflaci. Graf (od MPSV) je od Q1 2023 do Q4 2024 a dopočetl jsem rok 2025 (aby byla reálnější představa o současnosti) tak, že jsem zprůměroval mezi-kvartální rozdíly a ten rozdíl použil jako koeficient a tím dopočetl průběh roku 2025. Jen bych dodal, že za rok 2024 výdaje stagnovaly takže ty moje čísla jsou o něco optimističtější.

Výdaj → Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 mld.

Zisk →  Q1 2023 - Q4 2025: 49,75 - 71,425 = 21,675 mld (odhadem po  Q4 2025)

Takže investice do Ukrajinců na území ČR se opravdu vyplatila a jedná se momentálně o potěšující výsledek (ikdyž nejsou započtený inflace a jiný sezonní vlivy). Jenže má to menší háček který je momentálně ve hvězdách.

Hypoteticky:

Kdyby válka na ukrajině skončila 1. Ledna 2026 tak co by se dělo dál?. Kolik % Ukrajinců by se vrátilo? Jaký poměr pracujících a nepracujících by to byl? Ještě další drobnost - jeden pracující Ukrajinec nedokáže přes daně uplatit jedno nepracujícího ukrajince, k tomu bude potřeba nejméně dva pracující Ukrajinci. Kdyby teoreticky poměr prac. a neprac. kteří by odešli byl 50 na 50 tak by pravděpodobně víc brali než dávali do rozpočtu a dostali bychom se opět do deficitu. 😀 Tak uvidíme jak to půjde a pořád tu je docela dost neznámých, ale obecně (nebo spíše selektivně) SPOLU měla pravdu, ale jen pomocí slovíčkaření to trošku vylepšili. Jinak jsem se zmiňoval jestli v tom nejsou započítaní i Ukrajinci kteří tu byli už před rokem 2022 (nemají status uprchlíka) tak by neměli viz první citace “osoby s dočasnou ochranou”.

Zdroj: https://www.mpsv.cz/pomoc-ukrajine-v-unikatnich-datech-mpsv-za-tri-roky-uprchlici-do-rozpoctu-prispeli-dvojnasobek-toho-kolik-stala-humanitarni-davka

Edit: Rok 2022 je vyignorován - byly asi vyšší výdaje a byla nižší návratnost. A opravil jsem si jednu gramatickou chybičku kterou se svojí gramotností češtiny našel. 😀

Obrázek

Za tu analýzu moc děkuji, 👏 

No a ten háček? Nevím, jak mají nastavené podmínky, ale stejně nevíme co bude.  

Buggyra
Buggyra 10.10.2025, 11:02:20 xxx.xxx.198.226

Tak to, že místní UA vydělávají víc, než spotřebovávají, se týká jen těch místních UA.

Pomoc, kterou posíláme na UA jako do zahraničí, je jiné téma.

Naprosto rozumím tomu, že se to nevyčísluje dohromady, protože jedno se týká našeho pracovně-sociálního systému a druhé se týká zahraničních věcí. Každé by snad mělo jít z jiné rozpočtové kapitoly.

Zahraniční humanitární pomoci posíláme každý rok kolik desítek milionů desítky let. Ano, teď s válkou na prahu Evropy jsme se do toho opřeli významně, ale nevím, jaké výhody nám z toho třeba plynou od Evropské unie, třeba jsme dostali nějaké bezúročné půjčky, třeba výhodné smlouvy na techniku, fakt netuším, jen tak něco jako že lítalo éterem, ale nesleduji to, no neslyšela jsem nějaké ekonomy (třeba u Bobo) mluvit o nějaké katastrofě skrzevá humanitární nebo vojenskou pomoc… 

A jestli nám přijímání UA naplnilo povinné kvóty pro příjem uprchlictva, tak hurá. Nám už ve fabrice kromě UA a důchodců nechce nikdo dělat, zaplaťpánbůh za ně, protože kdyby ti nešoupali krabičky po pásu, tak já si nevysezuji špeky v kanclu, ale musela bych snad tahat, nebo co, takže jen houšť.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.10.2025, 12:34:26 xxx.xxx.212.94

Tak to máte, Buggyro, dobrý, že u Vás zaměstnávají alespoň důchodce. Celá Praha a SČ kraj řvou, jak nemají lidi do práce, a ono je to stejně všechno jinak. Moje máti 57 let, poctivý dělnický člověk, hledá práci ve výrobě nebo ve skladu. Žádný nemoci, jen věci úměrný věku - nemůže tahat těžké věci kvůli zádům, sem tam nějakou bednu jo, ale třeba řeznictví nepřipadá v úvahu. Jediné, co nechce, je dělat nočnbí a za kasou, jinak je vcelku nenáročná. Poslední dvě zaměstnání v každém 10 let, nikdy dlouhodobě nemarodila, stíhá normy jako mladší kolegové, dokonce je měla i na povel. A už 2 měsíce hledá práci a nikdo jí nechce. Do důchodu má 7 let. Ani Mekáč, prost ěnikdo, buď se jí neozvou nebo jí zařaděj a pozici obsadí někým jiným anebo inzerují dál. Na ÚP jí řekli, že lidi po padesátce bez odbornosti hledají práci v dnešní době v průměru půl roku. Chtěla si udělat alepsoň rekvalifikaci, ale musí čekat, než jí zaregistruje ÚP, což trvá 30 dnů, a pak se ještě musí podávat spešl žádost, která se musí taky řešit, takže už dřepí měsíc a půl doma a na ten RF bude mít nárok nejdřív listopadu.

Takže jupí. Zajímavý je, že o tomhle se absolutně nikde nemluví.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.