Aktuálně: 2 776 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Politika...

N (neregistrovaný) 11.10.2025, 00:27:31 xxx.xxx.189.103

Kdo si to chce najít, stačí “uncle google”. Mě to už nebaví to pořád opakovat. 

N (neregistrovaný) 11.10.2025, 01:35:47 xxx.xxx.189.103
lesakm:

O jaké dohodě  s ruskem tu mluvíte o té která měla ukrajině garantovat hranice když odevzdala atomovky ? nebo o těch několika dalších z nichž rusko nedodrželo ani jednu jedinou ? vy snad věříte že rusko někdy něco dodrží ? Poláci nejlíp vědí co je rusko zač , rusko které v podstatě spolu s německem napadením polska rozpoutalo druhou světovou válku  napadá své sousedy neustále a nedá se mu věřit nic v ničem, je to prostě říše zla která hodlá pohltit celou evropu vždyť sami tvrdí že jejich “říše” bude sahat až do Lisabonu , vy v ní chcete “žít” ? já tedy ne stačilo mi že mi zabili pradědu v první světový tátu ukradli v 45 ze dvorka i s kočárkem když tudy táhli v 68 po něm zase stříleli v Praze u rozhlasu a v 87 na silvestra nám s kamarády rusák mířil nataženým kalašnikovem do zad děkuji nechci …

Teda pardon,ale vy jste rodina teda.😀 Vysloveně na vás se ty rusové lepili jak mouchy na…Na víte co.😀 No vidíte a udělala jste s tím něco? Nebo někdo? Vždyť to se vám tady snažím celou dobu vysvětlit.😀 Nic s tím neuděláte, akorát svou vehemencí a velkou hubou budete na sebe přitahovat pozornost. Ptáte se co tedy máte dělat? No nic, vždyť vy ani kdybyste se rozkrájeli nic nezměníte. Jenže jste blízko jako třeba Polsko. No a co se stalo když se Putin proletěl už po několikáté nad Polskem? Nic,akorát v Polsku bylo na Google nejčastěji vyhledávané slovní spojení: Od kolika se mě týká branná povinnost?😀 Tak neblbněte a přestaňte poslouchat ty šmejdy co ze zbrojení mají akorát prachy i s tou proklatou politickou mafií co právě končí naštěstí. Oni vůbec nechrání vás, ale sebe.😐 A když se něco “posere”,tak první zdrhnou a vy si to tam všechno vyžerete. Do vánoc se dozvíte víc ještě,uvidíte.

Anonymní (neregistrovaný) 11.10.2025, 07:09:01 xxx:xxx.d9f:2324
lesakm:

O jaké dohodě  s ruskem tu mluvíte o té která měla ukrajině garantovat hranice když odevzdala atomovky ? nebo o těch několika dalších z nichž rusko nedodrželo ani jednu jedinou ? vy snad věříte že rusko někdy něco dodrží ? Poláci nejlíp vědí co je rusko zač , rusko které v podstatě spolu s německem napadením polska rozpoutalo druhou světovou válku  napadá své sousedy neustále a nedá se mu věřit nic v ničem, je to prostě říše zla která hodlá pohltit celou evropu vždyť sami tvrdí že jejich “říše” bude sahat až do Lisabonu , vy v ní chcete “žít” ? já tedy ne stačilo mi že mi zabili pradědu v první světový tátu ukradli v 45 ze dvorka i s kočárkem když tudy táhli v 68 po něm zase stříleli v Praze u rozhlasu a v 87 na silvestra nám s kamarády rusák mířil nataženým kalašnikovem do zad děkuji nechci …

Dohoda s Ruskem měla garantovat hranice v případě že Ukrajina bude NEUTRÁLNÍ. To že se o tom propaganda záměrně nezmiňuje na věci nic nemění. Veškeré dohody porušila vždycky Ukrajina.

Sardullah
Sardullah 11.10.2025, 08:09:35 xxx.xxx.221.216

Je spousta lidí, kteří už nechtějí podporovat Ukrajinu….a já jim rozumím, protože jasně…peníze tečou na Ukrajinu a když naše český dítě potřebuje nějakou speciální léčbu v zahraničí, tak jakio národ děláme sbírku, protože stát potažmo zdravotní pojišťovna tu léčbu nezaplatí.

Další věc je, jestli se vynaložené prostředky využijí opravdu účelně, kde je jich potřeba a že nebudou částečně rozkradeny….tady si nedělám iluze, bude to jako s každou “dotací” vždycky okolo budou lidi, kterým zůstane něco za nehty.

Ale co kdybychom byli v jejich kůži my…nechtěli bychom, aby nám bylo pomoženo? Aby naši civilové měli kam prchnout před válkou?…Myslím, že obecně jsme na tyhle věci možná citlivější, že pořád tak nějak v paměti národa je Mnichov…to se na nás taky všicí vyprdli s tím, že pak bude “klid” a víme všichni jak to dopadlo.

Takže co teď? Zastavíme pomoc Ukrajině a stane se co? Ukrajina přestane válčit a Putin udělá co? Podají si ruce a rusové odjedou dom a co jsme si, to jsme si? 

Já jsem neměla iluze o Putinovi, ale nemyslela jsem, že je takový blázen, že se pustí do Ukrajiny…když anektoval Krym a normálně to prošlo, tak jsem dost čuměla, ale to svět neřešil, protože je smozřejmě lepší, když rusům necháme ukirajinské území, než aby byla válka. No tak měl Krym a skončilo to jak…tím, že chce další území. Dnes je pro mě Putin osobou ve stylu “stát se může cokoliv”

Jako to, že chrastí jadernými zbraněmi mě asi nerozhází, vyrostla jsem za studené války, kdy se chrastilo jadernými zbraněmi nonstop, takže jsem v klidu…na ruce a na nohy si navlíknu igelitové pytlíky, vezmu si pláštěnku a lehnu si patama k výbuchu….ale co se tak bavím s mladými lidmi, tak hlavně ti, co už mají rodinu, ty obavy mají.

Přijde mi, že to prostě není tak jednoduchý a ani jeden z těch dvou táborů nemá pravdu a není to řešení.

Co mě zneklidňuje je, že válku máme defakto za rohem a prostě nemůžeme dělat úplně, že se nás to netýká, protože by z poza rohu mohla vykouknout.

A že nás všechny to stojí prachy? No tak to emisní povolenky taky…a spousta dalších věcí, kde se nejedná o skutečné náklady, ale cena je navýšena politickými rozhodnutími. A nemám iluze, že sice máme nos nahoru jakože silná EU, ale skutečnost je jiná, nikoo nezajímáme, my si tady huntujeme průmysl a stáváme se nekonkurence schopnými a ostatní si mnou ručičky, protože pro ně jsme trh, kam můžou lifrovat svoje výrobky….jinak si myslím, že jsme všem u zadele.

No a k Ukrajincům…když to vezmu objektivně, tak spousta jich pracuje. V létě jsem byla příjemně překvapená, když jsme chodila se psy večer do parku a posedávala tam ukrajinská mládež…jak to bylo v klidu, jak se chovali slušně, na rozdíl od českých teenagerů, kteří bývají dost hluční a není to příjemný.

No a můj subjektivní pocit hlavně z ukrajinských žen je nadřazenost…když se mnou mluví, i když je to slušně, tak mi přijde jakože mluví s póvlem, i když děkuji, nebo prosí, tak to zní spíše jako rozkaz. Ukrajinky opravdu nemám obecně ráda…bohužel jsem znala osobně dvě, které defakto mojí teorii potvrzují….ale jak říkám, je to subjektivní, možná takové ve skutečnosti nejsou…

kometa
kometa správce
11.10.2025, 09:04:28 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

Teorii o očkování vám smetu: já jsem nikdy očkovaná nebyla. Jestli to tedy nebude spíš naopak😉

Já očkovaná byla, abych mohla do hospody na kvíz a Fialu jsem nevolila.

Takže to nefunguje ani tak, ani tak.

rapotačka (neregistrovaný) 11.10.2025, 09:42:51 xxx.xxx.168.162

Videa s J. Petránkem tu byla několikrát, tak mě překvapuje , že lidi ještě přemýšlí o Krymu tak, jak přemýšlí. Dávno  to vysvětlil, v politice se vyznal a “komouš” nebyl. Pouze byl objektivní. Ale lidi odkazy, ze zásady neotevírají. Dělají dobře, brzy se k nim nedostanou a budou mít  dál v duši klid a trochu taky nenávist k putlerovi.

Sarah01
Sarah01 11.10.2025, 12:14:27 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

Ještě dopíšu k tomu vděku….po zkušenostech se nevyplatí ho očekávat, spíš naopak. Jak se říká Čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí. 😉

Sarah01
Sarah01 11.10.2025, 13:14:14 xxx.xxx.162.253

Zaznělo tady, že se máme jak prasata v žitě. Asi jak kdo. Já si teda nestěžuju. Ve volbách stejně nikdy nevyhrál ten, kterýho jsem volila, možná naposled někdy v roce 2002, kdy jsem ještě volila ČSSD. 😀 Takže jsem se stejně musela vždycky nějak přizpůsobit a snažit se, nikdy mě nikdo neživil, vždycky jsem, kromě doby, kdy jsem byla na mateřské a rodičáku, nikdo neživil. A moje děti jsou stejné, dcera i teď, kdy má miminko, pracuje, protože rodičák by jí nestačil. Vidím to ale kolem sebe a hlavně v obcích, které byly loni postižené povodní, že lidi se jako prasata v žitě rozhodně nemají. Nejhorší je to pro lidi, kteří jsou samoživitelé, případně už v důchodu. Jsou opravdu obrovské rozdíly. Třeba moji sousedi, oba důchodci, by domek dávno prodali a šli do bytu, kdyby jim nepomáhal rozvedený syn, který s nimi bydlí. A to ještě soused chodí na brigády, přestože má bypas, před Vánoci prodává stromky na náměstí. Já jsem fakt ráda, že mám práci. Kdyby firma zavřela, tak tady práci už neseženu zrovna tak, jak tady píšou někteří, že jsou na pracáku. Tady v pohraničí je to prostě ještě horší, než jinde. V posledních cca 2 letech u nás v areálu zavřely minimálně 3 firmy, u nás ve firmě bylo v roce 2005 cca 1300 zaměstnanců, dnes nemáme ani těch 300. Já mám do důchodu, pokud to teda zůstane nastaveno, jak je to teď, asi 6 let. Takže se fakt modlím, aby tady firma vydržela.

N (neregistrovaný) 11.10.2025, 16:02:56 xxx.xxx.189.103

Ti co pořád burcují proti Putinovi a jak musí Ukrajina zachraňovat Evropu by se měli sebrat a jít jim pomoci.Kde se vůbec vzala myšlenka, že Putin chce jít dál? On říká že ne a že je to jen účelová propaganda od lídrů západu. Evropa se militarizuje a zbrojí prý na obranu proti Rusku a na druhou stranu to znepokojuje Rusko a další a tak Rusko bude nečekaně zbrojit taky. Vždyť už i Merkelová řekla, jak to bylo s vyjednáváním ještě před válkou na Ukrajině. Nemohla vyjednávat s Ruskem, protože Polsko a pár dalších zemí to vždy shodilo a neměla žádný mandát.😐 Tak asi nám tady někdo lže a kdo ve skutečnosti chtěl válku je dost pochybné. Znovu opakuji, že Putin by musel být dost dobrý idiot, kdyby roky obrnkával Ukrajinu s úmyslem nechat všechny připravit a pak se vrhnout do připravené obrany.😐 Jsem voják a kdyby mě někdo pověřil zaborem východní Evropy, tak Ukrajinu zcela obejdu a odříznu přes Polsko a pak od vás. Teprve potom bych se spojenci zlikvidoval Ukrajinu ze tří stran a vytvořil u vás obrannou linii k vyjednávání se skutečným západem.Tak možná je to všechno úplně jinak a Rusko krok NATO čekalo a zhatilo plány na posun hranic k těm Ruským. A do médiím bych moc nevěřil. Pamatujete na články jak Putina zdrtí za tři měsíce sankce a jak posílá na frontu staré šroty, protože už téměř nic nemá? Spíš propagandisticko- zbožná přání než špetka pravdy. Stejně tak jak je Rusko v izolaci a bla bla bla. Vždyť BRICS je větší než EU a Turecko uvažuje nebo už vstoupilo taky.😀 Bože můj, jak mohou být lidi tak blbí a ještě si myslet že mají snad IQ? USA už elegantně vycouvalo( což jsem vám tehdy říkal) a vy v tom zůstanete úplně sami. Co asi se teď stane ve Francii a Německu? Můžete hádat a napovím, že hospodářský růst a blahobyt to nebude. Fakt nikoho nechci urážet a je to jen z toho, že mám o vás malou rodnou zemi strach.😐 Vy civilové ani nepoznáte jak se buduje infrastruktura pro obranu a nebo pro útok. Co myslíte, jaký je v tom rozdíl? 

assil
assil 11.10.2025, 17:39:08 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 11.10.2025, 16:02:56

Jakože máme Putinovi věřit víc co říká než západním politikům? To je vtip týdne. 😀

Orionka (neregistrovaný) 11.10.2025, 17:47:38 xxx:xxx.7fe5:8100

Mám známou. Strašně nenávidí “rusáky” (jak ona říká). Proč? Zastřelili jí strýčka ( ona pochází ze smíšené rodiny ). Prosím tě, kde ? U Stalingradu !!! Tož asi tak.

Orionka (neregistrovaný) 11.10.2025, 17:49:31 xxx:xxx.7fe5:8100

Tak bychom se mohli třeba dozvědět, kde zastřelili toho dědečka v 1. světové. 

N (neregistrovaný) 11.10.2025, 19:02:56 xxx.xxx.189.103
assil:

Jakože máme Putinovi věřit víc co říká než západním politikům? To je vtip týdne. 😀

To není otázka víry Assil. To je otázka infrastruktury.😐 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.