Aktuálně: 2 781 inzerátů261 411 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Politika...

orionka-2
orionka-2 12.10.2025, 20:44:55 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 12.10.2025, 18:07:08

Děkuji za chytrého pana Rajchla.  Nevím jestli si ho někdo otevře, tak jen vypíšu :

Konec války si přeje 69 % Ukrajinců, kteří zůstali doma. Možná o něco víc, on to každý nepřizná. I za cenu ztáty východních uzemí.

Nedivte se, podle stejné zprávy na frontě umírá 1500 lidí na straně UA. I kdyby to byla jen polovina, tak je to celá naše vesnice. Prostě nic, nikdo by tu nebyl. Možná vám tahle představa pomůže pochopit chcimíry. Třeba Malá Skála (známější než naše malá ves), tak ta by vymřela celá, všech 10 jejích částí - za jeden jediný den.

A jak řekl p. Rajchl, když spadne jedno letadlo do moře a zahyne všech 200 pasažérů, je to velká tragedie a já s ním souhlasím. Ale když zemře každý den na frontě vojáků 1500, tak je třeba jim dodávat další zbraně ? Z našeho blahobytu ? Tomu nerozumím.

N (neregistrovaný) 12.10.2025, 22:46:49 xxx.xxx.189.103
orionka-2:

Děkuji za chytrého pana Rajchla.  Nevím jestli si ho někdo otevře, tak jen vypíšu :

Konec války si přeje 69 % Ukrajinců, kteří zůstali doma. Možná o něco víc, on to každý nepřizná. I za cenu ztáty východních uzemí.

Nedivte se, podle stejné zprávy na frontě umírá 1500 lidí na straně UA. I kdyby to byla jen polovina, tak je to celá naše vesnice. Prostě nic, nikdo by tu nebyl. Možná vám tahle představa pomůže pochopit chcimíry. Třeba Malá Skála (známější než naše malá ves), tak ta by vymřela celá, všech 10 jejích částí - za jeden jediný den.

A jak řekl p. Rajchl, když spadne jedno letadlo do moře a zahyne všech 200 pasažérů, je to velká tragedie a já s ním souhlasím. Ale když zemře každý den na frontě vojáků 1500, tak je třeba jim dodávat další zbraně ? Z našeho blahobytu ? Tomu nerozumím.

Já tomu rozumím moc dobře..Válka je velký “kšeft”. To je vše. Za vším hledej prachy a i pradávné záhady se rozjasní. Táta mi jednou řekl: Milý synu, vem si světovou mapu zásob nerostných surovin a hned budeš vědět kde se to dřív či později bude “mazat”. 🙂

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 06:25:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 10.10.2025, 12:34:26

U nás taky musej tahat těžký věci, s tímhle omezením taky nikoho nevezmeme. Důchodci, co tu dělají, zpravidla přesluhují z předchozího úvazku, takže to není tak, že bychom úplně zaměstnávali nové. Spousta jich má od doktora zákaz těžké věci, ale v práci ho neuplatňují a radši zobnou růžovou tabletu… Ale šéf nedávno prohlásil, že mladý jsou nespolehlivý, a nikoho pod 50 už nabírat nebude. Posledně mu to vydrželo asi tři měsíce, tenhle výkřik… 

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 06:48:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.10.2025, 09:04:28

Kamarádka očkovaná boosterem každý rok a volí tvrdošíjně komunisty 😄

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 06:59:06 xxx.xxx.198.226

Může mi někdo vysvětlit, co by hrozilo Putinovu Rusku, kdyby UA vstoupila do NATO? Hrozilo by Rusku, že mu NATO navrhne, aby do něj taky vstoupilo? Hrozilo by Rusku, že ho NATO napadne? Hrozilo by Rusku, že ho NATO odřízne od nějaké strategické suroviny nebo komodity?

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 08:54:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.10.2025, 07:39:48

Neslyšela jsem ho. Já si to nemůžu pustit, protože to je fejsbůk, a já na fejsbůku nejsem. Proto píšu, zda mi to někdo vysvětlí, jak by jim to ublížilo.

To, že si nechce pan prezident Ruska pustit k hranicím mezinárodní smluvní společenství, je oprávněný důvod k tomu, aby masakroval obyvatele sousední země? Tak nějak to vnímáte?

Jakože pokud podepíšete smlouvu o mezinárodní spolupráci, přijmete cizí měnu a otevřete tomu uskupení svoje hranice, tak vám vyhlásím válku? A budu to maskovat jako osvobození utlačovaných minorit? To je pro vás logický postup?

A když by UA souhlasila, že do NATO a EU nevstoupí, tak by tedy válku nezahájil a svoje utlačované a terorizované menšiny by nezachránil? Vždyť na těch lidech tam byla páchaná genocida a nikdo z mezinárodní scény tomu nepřipisoval důležitost. Nechal by tedy dál tyto minority napospas, pokud by UA podepsala nějakou deklaraci o nevstoupení do EU a NATO? A tomu věříte?

rapotačka (neregistrovaný) 13.10.2025, 09:03:26 xxx.xxx.168.162

Jak to vnímám? Jinak než média. Rusák vyhraje a nebo nás spláchne všechny.

rapotačka (neregistrovaný) 13.10.2025, 09:15:22 xxx.xxx.168.162

I tento  malý příspěvek z FB zkrátil i. Každá i poslední věta tam má svůj význam.

Orionka (neregistrovaný) 13.10.2025, 09:16:00 xxx:xxx.7fe5:8100
Buggyra:

Neslyšela jsem ho. Já si to nemůžu pustit, protože to je fejsbůk, a já na fejsbůku nejsem. Proto píšu, zda mi to někdo vysvětlí, jak by jim to ublížilo.

To, že si nechce pan prezident Ruska pustit k hranicím mezinárodní smluvní společenství, je oprávněný důvod k tomu, aby masakroval obyvatele sousední země? Tak nějak to vnímáte?

Jakože pokud podepíšete smlouvu o mezinárodní spolupráci, přijmete cizí měnu a otevřete tomu uskupení svoje hranice, tak vám vyhlásím válku? A budu to maskovat jako osvobození utlačovaných minorit? To je pro vás logický postup?

A když by UA souhlasila, že do NATO a EU nevstoupí, tak by tedy válku nezahájil a svoje utlačované a terorizované menšiny by nezachránil? Vždyť na těch lidech tam byla páchaná genocida a nikdo z mezinárodní scény tomu nepřipisoval důležitost. Nechal by tedy dál tyto minority napospas, pokud by UA podepsala nějakou deklaraci o nevstoupení do EU a NATO? A tomu věříte?

Neberu vám, jak to máte v hlavě srovnané. Jen mnohem chytřejší lidi než jste vy, nebo já  - to mají jinak.

A toho pana  Petránka si klidně pusťte. Taky na fb nejsem a když odmítnu (klasicky křízkem - probůh, já vám to tu vysvětluju jak prababičce), tak se mi otevře a spustí.

Po rozpuštění Varšavské smlouvy předpokládal V.H. i rozpuštění NATO - jeho otřepaný výrok “a američtí chlapci můžou jít domů k maminkám”

A někde lze najít informaci, že RF měla po nástupu V.P. zájem o vstup do NATO. Ale protistrana hodila RF do náruče Číny ……

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 09:20:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.10.2025, 07:58:33

jo, to jsem si už taky vyhrabala, jen mě zmátlo, že je ten člověk mrtvý už před válkou, tak jak se může vyjadřovat k válce na UA…

Buggyra
Buggyra 13.10.2025, 09:21:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 13.10.2025, 09:03:26

Já to vnímám tak, že Rusák vyhraje a spláchne nás všechny.

Jen jiná logická spojka.

Sarah01
Sarah01 13.10.2025, 09:28:02 xxx.xxx.162.253

Deník N v pátek vytáhl na Turka nějaké smazané rasistické příspěvky na FB. Zajímalo by mě, proč to nevytáhli už před volbama. Taky je zajímavý, že si jen tak někdo archivuje příspěvky z x let zpátky, když ještě ani nevěděl, že budou nějací Motoristi a že získají po volbách nějaké mandáty. Nebo že by jim to poskytl FB? Volila ho spousta mladých lidí, takže jim to možná bude fuk. 

trojAAAcko
trojAAAcko 13.10.2025, 09:34:24 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.10.2025, 09:28:02

Řekl bych, že jde jen o co nejvíce pošpinění aby byly důvody k nedůvěře vlády a znejištění AB se skládáním. Pokud vím, tak se potvrdilo, že jsou to neověřené informace a ze strany Deníku N došlo k dezinformaci. Mám pocit, že napsali článek kde se omluvali.

Orionka (neregistrovaný) 13.10.2025, 09:39:41 xxx:xxx.7fe5:8100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.10.2025, 08:54:26

Nebudu rozebírat váš příspěvek celý, jsou to víceméně řečnické otázky. Jen k tomu odstavci druhému:

Víte, kdy byl svět nejblíže v 3. válce a to atomové? Když si SSSR ( můžete nahlížet, že vojenský pakt Varšavská smlouva ) dovezl CIA pod nosem pár raket na Kubu. JFK a N.Ch. měli hodně starostí, aby svět světem zůstal. A to se nedalo mluvit o vojenské základně. Byla to jedna loď, která vezla jaderné zbraně mu hranici USA. Aspoň tak si to pamatuju. Jestli máte někdo bližší nové poznatky, sem s nimi.

Janae (neregistrovaný) 13.10.2025, 09:43:57 xxx.xxx.163.38
trojAAAcko:

Řekl bych, že jde jen o co nejvíce pošpinění aby byly důvody k nedůvěře vlády a znejištění AB se skládáním. Pokud vím, tak se potvrdilo, že jsou to neověřené informace a ze strany Deníku N došlo k dezinformaci. Mám pocit, že napsali článek kde se omluvali.

A ten omluvný článek, je tady v místnosti? ?Mohla bych ho vidět?🤣

Sarah01
Sarah01 13.10.2025, 09:57:14 xxx.xxx.162.253

O žádným omluvným článku nic nevím, naopak nějakej redaktor z toho deníku řekl, že žaloby se nebojí. Nechápu, ať už vyhrál volby kdokoliv, že někteří lidi to nejsou schopni respektovat. Mimochodem na demonstraci proti Babišovi o víkendu přišlo 8 lidí. To napsaly prosím Novinky. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.