Aktuálně: 2 775 inzerátů261 359 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Politika...

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2025, 19:37:46 xxx:xxx.5b96:7117
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.10.2025, 19:26:39

Taky mám pocit, že je to od kovidu a že je to horší a horší rok od roku. A taky doufám, že to přejde!

Každopádně Vy jste jedna z mála, která když nesouhlasí, tak lidí nesortuje a neuráží, díky za to! 

rapotačka (neregistrovaný) 15.10.2025, 20:34:03 xxx.xxx.168.162

Zapomněla jsem se podepsat - J. Banáš

N (neregistrovaný) 15.10.2025, 20:37:30 xxx.xxx.189.103

Mnoho lidí vnímá politiku jako “fotbal či hokej” a tak se nedivme, že vyvádí jak pominutí, když jste fanouškem jiného klubu než oni. Ovšem na druhou stranu jako nedivme se lidem, kteří se prostě živí poctivou prací a nemohou si nakrást či vyvádět peníze z fondů, podojit dotace či jinak parazitovat na společnosti, že volí někoho, kdo se jich alespoň trochu zastane či se mu daří je o tom přesvědčit.😀 Víc upřímně to říct nejde.😀 Jinými slovy s dvaceti kilečky zlata v šuplíku prostě komunisty volit nebudete.😀 Jde vždy jen o osobní zájmy a často si u toho berou do pusy slova jako “svoboda a demokracie”. Ovšem v překladu to znamená mé jistoty, prosperita a třeba i pohodlí.🙂 Assil je mimochodem fakt super člověk. Nerozčiluje se nad jiným názorem a nikomu nenadává.🙂

Daja
Daja 16.10.2025, 03:50:38 xxx:xxx.235b:9be

Assil je mimochodem fakt super člověk. Nerozčiluje se nad jiným názorem a nikomu nenadává.🙂

Každopádně Vy jste jedna z mála, která když nesouhlasí, tak lidí nesortuje a neuráží, díky za to!

Toto je naprosto pravda a s tím souhlasím👍.

rapotačka (neregistrovaný) 16.10.2025, 09:55:48 xxx.xxx.168.162

z FB  

NOVÉ UNIJNÍ POVOLENKY VYJDOU NA STOKORUNY  MĚSÍČNĚ.   

Za odmítnutí hrozí pokuty    

No, pár stovek sem, pár stovek tam, že?! Přece byste nechtěli ztratit přístup k fondům, že jo?!    

To se zas chamraď bude vofrňovat.  

assil
assil 16.10.2025, 14:00:39 xxx.xxx.121.3

Tak já myslím, že tady většina lidí diskutuje civilizovaně a bez nadávek, naštěstí to tady není facebook. Takže všem díky.

assil
assil 16.10.2025, 14:03:51 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 16.10.2025, 09:55:48

Tohle se dalo čekat, když se ztrhla nevole po tom co napsali, že to bude 80 tisic ročně.

Těch pár stovek má být při ceně 80 eur, přitom většina odborníků předpokládá, že to vyleze minimálně na 200.

A ve skutečnosti nikdo neví kam to vyleze až začnou obchody navostro.

Sarah01
Sarah01 16.10.2025, 14:32:00 xxx.xxx.11.197

Myslím, že to odmítnout nepůjde, že se nám to promítne do celkových cen energií zas. 🤔

Anonymní (neregistrovaný) 16.10.2025, 14:45:49 xxx.xxx.27.179

No, z tohoto jediného důvodu si myslím, že Macinka by mohl být na MŽP dobře.

Jen je otázkou, jestli má opravdu vůli něco alespoň z brzdit a pokud ano, jestli mu to bdue dovoleno.
O složení nové vlády si nedělám iluze, ale že to tady chce nějaký pragmatický přístup k migraci, Green Dealu a krocení státního deficitu, na tom se snad musí shodnout všichni, kdo mají všech 5 pohormadě.

rapotačka (neregistrovaný) 16.10.2025, 17:13:54 xxx.xxx.168.162

z FB  

Mluvčí Evropské komise Paula Pinho uvedla, že Evropská komise 

16. října představí plán militarizačního programu EU.  

Referendum o EU je naprostou nutností.   

Je to referendum o válce nebo míru.

eva (neregistrovaný) 16.10.2025, 17:21:37 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 16.10.2025, 17:13:54

Ano, taky si myslím, že referendum je nutnost.

N (neregistrovaný) 16.10.2025, 17:56:53 xxx.xxx.189.103

Tak něco pro uklidnění.😐

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-britsky-profesor-evropa-se-probouzi-ale-valku-s-ruskem-by-ted-prohrala-288312

Zítra je velmi důležitý den. Eskalace by mohla nabrat mnohem větší tempo než dosud. Pokud se rozhodne o dodávkách “střel ” Tomahawk Ukrajině, tak zcela určitě Rusko odpoví dost tvrdě. Myslím si, či mám nějaké info, že to bude dar/nedar s omezením, ale jak to bude chápat RF je těžké odhadnout. Každopádně v Polsku u hranic s Běloruskem bych nezůstával.😐 

assil
assil 16.10.2025, 18:39:29 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 16.10.2025, 17:56:53

Teď jsem ten článek zrovna četla, myslím, že to je výstižné zhodnocení situace, ale jako když čtu máme podle hlášení 6 lodiček, ale reálně použitelný 3 a vlastně ani nemáme jak tu armádu někam dooravit, tak to člověk neví jestli se má smát a nebo brečet.

My tu prostě radši budeme nadále řešit, jestli někdo topí uhlím. 🙂

N (neregistrovaný) 16.10.2025, 19:15:57 xxx.xxx.189.103
assil:

Teď jsem ten článek zrovna četla, myslím, že to je výstižné zhodnocení situace, ale jako když čtu máme podle hlášení 6 lodiček, ale reálně použitelný 3 a vlastně ani nemáme jak tu armádu někam dooravit, tak to člověk neví jestli se má smát a nebo brečet.

My tu prostě radši budeme nadále řešit, jestli někdo topí uhlím. 🙂

Tak topení je zrovna věc, co mě v Nevadě moc netrápí.😀😀 Dneska to vypadá tak na 25 stupňů C.

Ariška (neregistrovaný) 16.10.2025, 19:29:22 xxx:xxx.3d33:82cc

😢😢😢

Ornitologové:

Některé přicházející zprávy jsou znepokojivé, například ta, že by se ministrem životního prostředí měl stát zástupce strany Motoristé sobě. Zástupci této strany opakovaně deklarují, že jejich záměrem je ochranu přírody v Česku zásadně oslabit – od zrušení nedávno vyhlášené CHKO Soutok po zrušení bezzásahovosti v národních parcích (na což by z ptáků přímo doplatili třeba tetřevi a datlíci tříprstí).

N (neregistrovaný) 16.10.2025, 23:17:37 xxx.xxx.189.103
Ariška:

😢😢😢

Ornitologové:

Některé přicházející zprávy jsou znepokojivé, například ta, že by se ministrem životního prostředí měl stát zástupce strany Motoristé sobě. Zástupci této strany opakovaně deklarují, že jejich záměrem je ochranu přírody v Česku zásadně oslabit – od zrušení nedávno vyhlášené CHKO Soutok po zrušení bezzásahovosti v národních parcích (na což by z ptáků přímo doplatili třeba tetřevi a datlíci tříprstí).

Možná se ptactvo konečně dočká vlastního auta.😀 Popravdě kdyby lidi chtěli opravdu chránit přírodu, tak musí začít u sebe a politiku bych do toho netahal. To je samá zámkovka, támhle to nevzhledné křoví musíme zlikvidovat. Vesnice a okolí  dřív poskytovalo pro ptactvo mnohem víc útočišť než dnes. Vidí to člověk všude kam se nastěhují “naplaveniny”. Hned všechno zlikvidovat a vybetonovat či zámkovku položit. A ty stromy za domem jistě ohrožují.. Porazit.Téměř všechny ovocné stromy zlikvidují.😐 Bohužel a neříkám že vy, ale takoví lidé pak klidně na netu horují za ochranu přírody. 

Orionka (neregistrovaný) 17.10.2025, 06:34:46 xxx:xxx.7fe5:8100
N:

Možná se ptactvo konečně dočká vlastního auta.😀 Popravdě kdyby lidi chtěli opravdu chránit přírodu, tak musí začít u sebe a politiku bych do toho netahal. To je samá zámkovka, támhle to nevzhledné křoví musíme zlikvidovat. Vesnice a okolí  dřív poskytovalo pro ptactvo mnohem víc útočišť než dnes. Vidí to člověk všude kam se nastěhují “naplaveniny”. Hned všechno zlikvidovat a vybetonovat či zámkovku položit. A ty stromy za domem jistě ohrožují.. Porazit.Téměř všechny ovocné stromy zlikvidují.😐 Bohužel a neříkám že vy, ale takoví lidé pak klidně na netu horují za ochranu přírody. 

Včera jsem se ocitla shodou okolností v severním libereckém nákupáku. Obrovská parkoviště, pěšák má malou šanci. Celoevropský trend je omezit soukromou automobilovou dopravu, protože auta už se na silnice nevejdou, ale přitom je všechno budováno pro ně. Já v tom vidím rozpor. Takže se akorát žvaní. Ač všední den dopoledne parkoviště plná (kdo a kdy pracuje?) Autobusem, který tam zajíždí, odjížděli jen důchodci s nákupem v batůžku, případně pojízdné tašce. 

Při té příležitosti mě napadlo, jestli nebylo lepší, když obchod dojížděl za obyvateli na Ves, než naopak.

Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 06:41:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 16.10.2025, 17:13:54

Taky si myslím, že referendum by pomohlo. Aspoň by se rozseklo, že většina lidí chce v té EU zůstat. V průzkumech to tak vychází běžně, tak by to zavřelo tlamku těm, co chtějí vyskočit bez padáku.

Orionka (neregistrovaný) 17.10.2025, 06:41:53 xxx:xxx.7fe5:8100
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.10.2025, 06:34:46

Ještě dodám: také jsem opět byla na nákupu potravin v Polsku. Kvalita mléčných výrobků - tvarohů, sýrů, ale hlavně masa - nesrovnatelně lepší. Cena taky nižší. A to ještě v 90. letech byla v Polsku doslova bída. Udělali veliký skok. A my máme pořád tendenci ohrnovat nad nimi nos.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.