Vám jen zmoklo prádlo, mně uplaval most a máme úplně jiný potok. Tam kde jsem měla hrázku a tůňku na nabírání vody…..tak jen hrčí voda, za to kousek níž je půlmetrový jez…..balvany velikosti mikrovlnky (třeba) to pohazovalo, jak krabičky. Během tří hodin. Bohužel, voda odteče a zas může být nepříjemné sucho.
Jak tóó, když kousek vedle Sardullah hlásila, že neprší?😲Sardullah…tak už ti prší?!?
eva (neregistrovaný)27.07.2025, 15:25:56xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.07.2025, 14:07:53
No oni si pak z toho dělali ještě dlouho legraci…mně tenkrát to prádlo se válelo na trávníků, jak ztěžklo a spadlo i se šňůrama na zem…musela jsem vše vyprat znovu..Za mlada jsem si nedovolila ho seřvat, ale teď po tolika letech už mám “kuráž”🤣, ono to někdy ani jinak nejde…
U nás taky, točí se to v kruhu, jak vloni za povodní. U nás nejspíš nebudou, zem byla totálně vyprahlá, ale za dnešek těch 30mm dáme, ještě mráček máme a je 28. Sardullah ježíš ty jsi Chomutov??😲Já mám nějak zafixováno Ústí sakryš. Tak to si musím zapamatovat, že ty jsi Nikča😉 Orionko, já jsem slovenská hranice, ale z vašeho pohledu úplný jih skoro, nejblíž co by ste mohla znát je Strážnice, či Uherské Hradiště. To je zároveň i odpověď pro Čoudas, jsem zapomněla, že psala sakryš😊Co jsi babo dělala v Mikulově? No…ten je od nás ještě daleko.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.07.2025, 19:51:27
Ve Strážnici jsme byli před lety na dovče a v Radějově. Je tam rozhledna Travičná? Tak na tu jsem vystoupala jen do půlky…pak se mi zdálo, že už jsou to schody do nebe…a ještě se mi tam nechtělo.
Je tam🙂Muže příbuzní tam mají chatu, jako děcka jsme se tam i s rodičema jezdívali koupat, protože tu moc možností nebylo. A teď, když jsme měli psy jsme tam často byli na výletě, když jsme chtěli jó pochod😉šli jsme tam od nás, je tam hřebenovka Marie Kudeříkové, po které jako odbojářská rodina převáděli na Slovensko. Tedy my jsme s klukama šlapali, muž pro nás pak přijel do Radějova. Pak jsme tam jezdívali na podzim na václavky. Naposled jsme tam byly už jen s mamkou a Mandynkou asi 2 roky zpátky. Ale to tam jezdíme autem🙂
Haló, haló, haló, pozor hlášení. Od včerejška celý den neskutečně chčije a chčije ještě teď. V dědině vzniká panika ohledně minulého roku ‘ záplavy ’. Dnes pojedu okolo toho našeho 5cm potůčku, tak kouknu na kolik vystoupal na horu.
Hádejte,kdo včera slítnul ze schodů a teď sedí na chirurgii s podvrtnutým kotníkem😂Já se fakt už sama ze sebe poseru😂Může někdo furt přitahovat nějaký nešvar,jako já?😂
A u nás nic…opět ani kapka..takže si užijte,že u vás prší..já vždycky s nadějí koukám na předpověď,ukazují déšť..těším se…a hovno..prší vedle v Chomutově nebo Žatci a u nás nic..ale je aspoň pod mrakem..to je fajn..takovýhle léto mi upřímně vůbec nevadí…jakože fakt..
Nikčo a máš to jakože úplně? Nevím, nikdy jsem neměla. Máš to oteklé, nemůžeš došlápnout? Když jsem si kdysi jako, že trochu, tak jsem to po chvíli rozchodila, ani to neoteklo. Tom párkrát měl taky, i mu to oteklo, ale s octanovou mastí se to za dva dny zklidnilo. A to mi připomnělo. Sestřenka poslala zprávu, že nemůžou přijet na náš festival, protože něco kopali v zahradě a muž do jámy spadnul a ošklivě se potloukl, možná má i zlomená žebra, nemůže se hnout(má 65let) Pak asi za týden psala, že už se to lepší, že už se dokázal přesunout do patra do ložnice. V pátek jsme byli na návštěvě u jiných příbuzných a ti nám říkali: a vy to nevíte? Jožka byl nakonec na akutní operaci, on 14 dní ležel se zlomeným krčkem😏nevěděli myslel, že to rozchodí😎Když se to moc nelepšilo, sestřenka ho dotáhnula k doktorovi, rentgen a bylo jasno. Připomínám, že on můj pokrevní příbuzný není…aby nebyla mejlka😜
Děkuji holky za podporu,ale já to musím rozchodit,nemůžu skrz zvířatka a práci nefungovat😉
Dle rentgenu to neni zlomený,to je nejdůležitější,ale pod kotníkem mám obrovský otok..vypadám,jako by můj kotník nebyl a je to slité do jednoho velkého otoku až na nárt..takže až otok spadne,tak doufám,že to bude víc pohyblivé..doktor mě chtěl nechat doma,ale já mu řekla,že to stejně nezůstanu..dneska jsem si teda v praci vzala HO,ale od zítra jdu v plné parádě...jen se pokusím méně běhat a být víc v klidu..
Nohu mám hozenou nahoře(Čikitka se jí snaží zvednout ještě výš🤣) a ke zvířátkům půjdu až navečer,ať jí mám fakt v klidu..za chvilku na ní prdnu i led,ať ten otok sundám trochu..
Sardullah opravdu u vás od rána prší?🙄Mě ukazuje předpověď velký déšť ten od 13 hodin,tak na to spoléhám..že snad půl hodiny před to dokážou předpovědět..
Já čučím, jak Bobča válí s těmi telefony! Já jsem teprve nedávno pochopila, jak to s tím bluetooth funguje, a stejně mi to ve většině případů nefunguje, proto také nedávám žádné fotky, protože je nemám jak dostat z telefonu do galerie… To je peklo…
První týden dovči jsem byla doma, chodila intenzivně pečovat o zvířátka a připravovat závody a také jsem vyšůrovala doma, to byl očistec. Ale teda zaměstnání mi chybělo, trochu mi to nabouralo denní režim. Druhý týden dovči jsem jela k příbuzenstvu na jih, měla tam známá připravené obrubníky k zasazení kolem jednoho záhonu, tak jsem je tam nastrkala, otec je bohužel po operaci, sebrali mu dvě žebra s metastázemi, tak snad je tahle fáze vyřešená a na podzim chemo, to bude zase jízda. Tak ten obrubníky teda tahat nesmí, sice stehy už venku, ale je to díra jak po odstřelu, takže to se bude vyhojovat dlouho. Je to dobrá kombinace tam v té chatové oblasti, z jedné strany sousedka hluchá, stará, dementní, její dcera v jednom kole stihne tak pozdravit. Druhá sousedka po rakovině, slabá jak věchet, zvládá tak tak svou zahrádku. Třetí soused debil, co tráví kočky a dělá prů***y, kudy chodí, obecní vysírač a nasertivní od pohledu i od poslechu, komunistický udavač a vohráblo nevychovaný. Čtvrtá sousedka po rakovině obě prsa fuč, v intenzivní bioléčbě už půl roku a ještě nějaké měsíce ji čekají, tak ta dává taky tak tu zahrádku, ale nic jiného. Její muž věčně v práci, protože někdo musí živit jejich zvířata… Můj otec teda bez půlky jícnu a bez kusu dvou žeber, po zákroku a čeká ho chemo, poslední sousedka s totálkou obou kolen, rozmlácenou krční páteří od dávné autonehody, pravidelnými migrénami, která nesmí tahat nic těžšího pěti kilo… No a kupa koček, kterým se musí skladovat krmivo a stelivo. Tak si to otec naobjednal nateď, kdy jsem tam byla, tak jsem tahala asi deset pytlů s granulemi po schodech (jo, taky bych ráda poznamenala, že je šikovné, když máte záchod o patro níž, moc doporučuju na stáří, to se vyplatí).