Hele a nemaj tam třeba na půjčení invalidní vozíky, že bys to oddrandila na něm… jestli by ti to teda taky nezpůsobovqlo bolesti.
Tak to mám zakázané,že je to krok zpátky… stacilo by mi, abych nemusela chodit do té centrální jidelny. Uvidím, jestli zabere ten nový prášek, jinak budu prosit o tu jidenu na patře.. Pěkně mě potrestali.. Jedna řekne, že se nesmím přetěžovat, druhá, že musím chodit, posilovat před operací, ale že mě čeká ještě skoro 5 mesicu, kdy stejně ochabnu… Ten unor na LDN mám slíbený..
Jo, a co se týče počítače, jsem, byla jsem gembler.. Vypalovala jsem a stahovala hudbu, asi v 50, tiskla buklety.. Ale je fakt, ze jsem uz v 35, v 1993,dělala ve VTC, velkoobchod galanterii, velký sklad. a tam jsem pouzivala skladový počítač… vyhledávala zboží, ceniky atd.. Tak jsem nějaké základy pochytila. Pak ve 47 si pořídila internet, a už to jelo🤭.. Upravovala texty, ve Wordu, v Excelu tabulky, bankovnictví mám už asi 10 let minimálně. Nedovedu si představit bez počítače, ale telefon chytrý nechci ani za nic. Tady mám tablet, ale silim, protože mi zrovna blbne a já nemůžu na něm prijit na to, kde by mohl být koš, abych ty odstraněné věci vysypala. Když tak si koupim k 70 tinam novy🤗tak.
Jo, a co se týče počítače, jsem, byla jsem gembler.. Vypalovala jsem a stahovala hudbu, asi v 50, tiskla buklety.. Ale je fakt, ze jsem uz v 35, v 1993,dělala ve VTC, velkoobchod galanterii, velký sklad. a tam jsem pouzivala skladový počítač… vyhledávala zboží, ceniky atd.. Tak jsem nějaké základy pochytila. Pak ve 47 si pořídila internet, a už to jelo🤭.. Upravovala texty, ve Wordu, v Excelu tabulky, bankovnictví mám už asi 10 let minimálně. Nedovedu si představit bez počítače, ale telefon chytrý nechci ani za nic. Tady mám tablet, ale silim, protože mi zrovna blbne a já nemůžu na něm prijit na to, kde by mohl být koš, abych ty odstraněné věci vysypala. Když tak si koupim k 70 tinam novy🤗tak.
Další geniální seniorka ( bez ironie ), začínala v 35. a naučila se všechno. Oni s tím začnou na základce a 5 let po maturitě už to neumí ? Bobčo, i když nám to nikdo nechce uznat, my jsme zázračná generace !
Ani nevím, co k tomu Bobi napsat. Nevím, kdo je schopný posoudit, kolik pohybu(či nehýbání) ti naordinovat. Jestli ty či ony procedury jsou na tvůj stav ty správné. Nevěřím ani doktorům, natož nějakým rehabilitačním sestrám. Už jsem se setkala s tolika špatnýma diagnozama, že ani věřit nemůžu. Takže ti k tomu raděj nic neříkám🤔
Ráno jdu po cestě, přeskakuju jednu velkou žížalu, druhou řížalu a koukám…sakra to není žížala to je slepýšek malinkatý!😲No tak na cestě tě nechat nemůžu. Snad 5 minut jsem ho lovila. Nechtěl se nechat chytit, strašně mrštný(asi jako Bobča, viď Bobi😜) Tak jsem ho zahnala k potoku…a on hned zpátky na cestu, že jsem blbá, že odtud právě jde(se plazí😉) No tak znovu pokus o chycení…až se mi nechtěně povedlo ho chytit za ocásek se mi vybavilo, že hadi se tak chytají😊😛 Tak jsem ho šoupla na druhou stranu za plot - kámošce do zahrady. Snad zase za chvilku nedolezl zpátky na tu cestu. A už mi dokonce naskočilo, že ho mám první vyfotit😏Bota je tam pro porovnání, jakový to byl špuntík🙂
Jo, krok zpátky, když máš při tom bolesti.😲 To je taky argument. Když to bolí, tak asi není něco v pořádku.
Nechápu tu logiku..jediná ta první terapeutka mi řekla, že vidí, jak to tam mám zmasakrovane, že nemám prekonavat bolest a co nemam cvicit.. V 6 jsem polkla druhý prášek, tak čekám do rána, jestli to bude lepší.. Uvidíme
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.09.2025, 13:13:37
Asi jo, tady ve výrobě by z těch ženských všeho věku uměla v počítači cokoli předvést tak polovina. Ostatní umějí tak leda šoupat po telefonech. Ty počítač přeskočily. Po tlačítkovém telefonu pořídily šoupací a na tom chodí na internet (a zdráhám se si představovat, co na tom internetu dělají…).
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.09.2025, 15:23:36
Možná by měla vrátit i rodný list… no někomu bylo shůry dáno, někomu ne, tu maturitu neudělala napoprvé, že. Její rodiče byli asi rádi, že z ní vymáčkli něco (na učňáku), a pak děj se vůle páně, dítě nastoupilo k matce do dělnické pozice a tam nejspíš do konce života zůstane. Jsem si říkala, co sakra s maturou dělá u pásu, a když tu usedla k práci, tak mi to docvaklo.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 10.09.2025, 17:52:54
No moje seniorka se to učila v pětašedesáti a jak brouzdá. Nakoupí si na netu všechno, vyřídí korespondenci po mailu i s úřady, skenuje, tiskne, fotí digitálním foťákem a v počítači pracuje s fotkama, kdyby měla prachy, už má dávno chytrou domácnost. Moc jí to pomáhá, když je na vozejku, ta chytrá domácnost, to by pro ni bylo terno. Šoupací telefon jí děti pořídily někdy před pěti lety, to už jí bylo osmdesát. A šoupe div jí prsty neupadnou 🙂 To já si pořídila šoupačku loni a ještě jsem se s tím krámem pořádně nenaučila.
Možná by měla vrátit i rodný list… no někomu bylo shůry dáno, někomu ne, tu maturitu neudělala napoprvé, že. Její rodiče byli asi rádi, že z ní vymáčkli něco (na učňáku), a pak děj se vůle páně, dítě nastoupilo k matce do dělnické pozice a tam nejspíš do konce života zůstane. Jsem si říkala, co sakra s maturou dělá u pásu, a když tu usedla k práci, tak mi to docvaklo.
A to je přesně ten případ, proč se mluví o degradaci školství. Musí mít maturitu ( a potažmo vysokou školu ) opravdu každý ? To je to, čím se má ověřovat kvalita té které země ? Počtem vysokoškolsky vzdělaných občanů ?
Jen pozn. : Ve městě pod Ještědem ( v city, že ? ) má paní učitelka v 1. třídě 35 dětiček, z toho 3 inkluzivní, které mají 2 asistentky, které se s nimi neustále ( neboli furt ) baví. To nevymyslíte ! Co je asi tak naučí ?
Taky jsem učila ve třídě, kde byly inkluzivní děti s asistentkami. Tyhle týmy jsem poslala pracovat do zadních lavic, kde si mohli švitořit a v podstatě dělali úplně něco jiného, než ostatní, pracovali samostatně, dělali třeba domácí úkol (to byly děti naštvané, že může inkluzák dělat DÚ ve škole..) nebo cvičení z minulé hodiny, protože to jejich inkludítě nestíhalo. Neměla jsem jedinou snahu je učit.
Těžké bylo látku ve standardním čase nadstandardně představit také dětem, na které měl být brán zvláštní zřetel, ale ještě nebyly dostatečně inklu na asistenta. To byly různé děti s diagnostikovanými poruchami čtení (nesmí se vyvolávat na hlasitou četbu, má mít víc času na písemná zadání), psaní (smí se zkoušet pouze ústně, vč. velkých písmenek, nesmí psát na tabuli, a vlastně vůbec nemusí psát…), vyjadřování (zkoušení pouze písemně, žádné vyvolávání, čtení nahlas, raději se na něj ani nedívejte), a jistě ještě pár poruch existuje. Na děti s ADHD bylo třeba se ohlížet při dlouhých cvičeních, pokud se začaly “nudit” jednotvárností zadání po pěti minutách, mělo jim být dovoleno se projít, protáhnout, zadřepovat si… Dneska k tomu přijde ještě to, že dámy v citlivé fázi jejich měsíčního cyklu jsou omluveny z výuky nebo půl vyučovací hodiny jsou “na toaletě”, protože pomůcky se nacházejí pouze v prvním patře (když se na toaletách sejdou takové dvě, tři, tak můžou dát příjemný pokvok…).
eva (neregistrovaný)11.09.2025, 10:51:36xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.09.2025, 07:15:13
Hezký název - šoupačka😂…taky skoro vůbec nešoupu, pořídila jsem si ho vlastně kvůli focení a stejně moc nefotím, občas něco pošlu na WhatsApp a tím to pro mě končí, nebaví mě to prostě..😏
Taky jsem učila ve třídě, kde byly inkluzivní děti s asistentkami. Tyhle týmy jsem poslala pracovat do zadních lavic, kde si mohli švitořit a v podstatě dělali úplně něco jiného, než ostatní, pracovali samostatně, dělali třeba domácí úkol (to byly děti naštvané, že může inkluzák dělat DÚ ve škole..) nebo cvičení z minulé hodiny, protože to jejich inkludítě nestíhalo. Neměla jsem jedinou snahu je učit.
Těžké bylo látku ve standardním čase nadstandardně představit také dětem, na které měl být brán zvláštní zřetel, ale ještě nebyly dostatečně inklu na asistenta. To byly různé děti s diagnostikovanými poruchami čtení (nesmí se vyvolávat na hlasitou četbu, má mít víc času na písemná zadání), psaní (smí se zkoušet pouze ústně, vč. velkých písmenek, nesmí psát na tabuli, a vlastně vůbec nemusí psát…), vyjadřování (zkoušení pouze písemně, žádné vyvolávání, čtení nahlas, raději se na něj ani nedívejte), a jistě ještě pár poruch existuje. Na děti s ADHD bylo třeba se ohlížet při dlouhých cvičeních, pokud se začaly “nudit” jednotvárností zadání po pěti minutách, mělo jim být dovoleno se projít, protáhnout, zadřepovat si… Dneska k tomu přijde ještě to, že dámy v citlivé fázi jejich měsíčního cyklu jsou omluveny z výuky nebo půl vyučovací hodiny jsou “na toaletě”, protože pomůcky se nacházejí pouze v prvním patře (když se na toaletách sejdou takové dvě, tři, tak můžou dát příjemný pokvok…).
Nezacházejí takhle nějak i s chovanci v blázinci?
Já vím, ale tohle je 1. třída, kde se vytváří základ nejen psaní a čtení, ale vztah ke vzdělávání vůbec.
Šoupačka…tak pro mě přesné, protože to jako chytrý telefon, využívám minimálně. Vlastně jen, když jsme v Praze a někde bloudím, nebo potřebuju honem něco vyhledat. Nesedím v metru a nečumím do toho na blbiny, jen abych se nemusela dívat na lidi(mi to tak u nich přijde) Raděj koukám na ty živé lidi. Doma na vesnici ,,honem" nepotřebuju nic, kromě toho vyfocení(na které si stejně většinou nevzpomenu) Jinak mi šoupačka po dvou letech stále leze na nervy, někde se nechtěně dotknu a naskočí (či zmízí) co nemá a má namále, aby neskončila letem doněkam. Zlatý noťas😏Jasně, i tak mi to žere moře času, ale baví mě v klidu si vyhledat, co chci, ve velikosti, co vidím bez brejlí😉