Aktuálně: 2 757 inzerátů261 673 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 15.09.2025, 10:00:46 xxx.xxx.223.74

Já jsem ve fázi rozboureni.. Neutuchajici bolesti, nemůžu se otáčet na lůžku, při chůzi hrůza, narovnat se, ani omylem, jak píše Rapotacka.. Dávají mi nějaké jiné proudy, po nich mám bušení srdce chvili po..mela jsem 10 dní jakési slabsi, povrchové, a, teď jsou hloubkové.. Vany mám znovu s prisadami, nesmim mít perlicky. Zitra tu budu 3 tydny.. Dnes nám sem dali 3 paní, to jsem zvědavá, jak se poperou ty 2 o koupelnu.. Já jsem za 5 minut osprchovana, ale paní blokovala a dost dlouho koupelnu. Nemluvím o záchodě,ten i hodinu.. Kompoty nepomáhají… 

Sarah01
Sarah01 15.09.2025, 10:05:31 xxx.xxx.162.253
Canka:

Holky zahradnice…je vůbec reálný,že teď s tím zářijovým počasím mi to ještě dozraje? Nevím,jestli je to nektarinka nebo broskev..broskvin,u který jsem si byla jistá,že je to broskev,tak tam my dozrála jen jedna..a byla skvělá..ale tohle nevím..a poslední fotka jsou ty lístky..to jsem fotila pro Raduš..jen abys věděla,jak dlooouho už čekám,kdy začne plodit. Ale jsou obě ještě prostě stále malé..  

Obrázek Obrázek Obrázek

Těžko říct, máte to ještě moc zelený. Já jsem broskve v srpnu dávno posbírala. Měla byste to asi mít víc prořezaný, aby k nim mohlo sluníčko, zdá se mně to hodně zarostlý.

Buggyra
Buggyra 15.09.2025, 10:14:10 xxx.xxx.198.226

Lísky nám teď dozrávají a po letech nejsou úplně všechny červivé, takže musím vyšetřit čas a něco naškubat, abych měla zase oříšky do müsli 🙂 Vlašáky mám ještě od loňska, ale loňské lískáče jsem vyloupala a už prohnala v práci chřtánem.

Myslím si, že to, co máte, Nikčo, jsou broskve. Nektarinky nejsou chlupaté, a mám za to, že nejsou chlupaté nikdy, ani před dozráním. Broskve jsou chlupaté (semišové, na povrchu plodů) a z porovnání s listy mi vychází, že odpovídá i velikost. Jistě se vám brzy začnou barvit a dozrávat a myslím si, že by to měly stihnout 🙂

Mně, k mé velké, obří radosti, začala dozrávat ve velkém rajčata. Takže paráda, od začátku září sklízím a konzumuji, též okurky jsou obří, z té jedné rostliny polňačky mám sklizeno již nějakých 15 kousků (délka 30 cm plus) a další se již opět houpou na rostlině. Zalévám co mi ruce stačí, pomáhá, že teď více prší, a také že máčíme poníkům to seno, protože z toho je vždycky dost špinavé vody se spoustou živin.

Povedlo se mi konečně zkrmit tolik ovsa, že jsem poslední pytel uložila do barelů, ten mi myši nakousaly, a u něj jsem nachytala nejvíc myší do pastičky (jednou dokonce najednou dospělce i mládě). Jen jednou se myška chytila tak blbě, že jsem ji musela klepnout, to je mi líto, ale prohánějí se tam jak kdyby jim to patřilo, nedá se jinak. V sedlovně mi ožraly čokoládové medaile, a to jsem je tam nechala jednu jedinou noc, no šílené. Mám tam celkem slušné postroje, děsím se, jestli mi ty postroje začnou ohryzávat. Musím nastražit nějaké sofistikované návnady, protože od té doby, kdy jsem sklidila ten pytel s ovsem, jsem na oves už nic neulovila. Budu muset do pastiček stražit asi něco hodnotnějšího. Zatím jsem začala s granulemi pro slepice, ty jsou schopné myšky z pastičky vyžrat, aniž by sklapla, tak jsem včera zahákla namočenou psí granuli do toho háčku, snad se to osvědčí. Slepičí granule by myškám chutnaly moc moc, na barelu s nimi vždy nacházím množství bobků. Koupila jsem čtyři pastičky, budu muset strategicky rozmístit po stáji, na barelech s krmením to myši přestalo zajímat. Vše krmení mám pozavírané v barelech a kýblech s víky, tak už tam asi nechodí. No ale zdrojů potravy mají bohužel dost a dost, koně pravidelně trousí obilí z huby při krmení, slepice také zrovna nejsou čistotné a navíc mají krmení na zemi po celý den, takže se myši dojedí. Měla bych konečně zkusit nášlapné krmítko, alespoň na tu pšenici, kterou slepicím nechávám adlibitně.

Ale seno se nám povedlo strčit pod střechu, koupili jsme do stáje takovou tu nejmenší ocelovou halu s plachtou, a to je báječnost, ve dvou tu konstrukci umíme přesunout po výběhu smykem z místa na místo, a plachtu jsem provizorně dala zatím neoriginální a zatížila jsem ji okolo té konstrukce, nepřivazovala ke konstrukci. Není to v závětří, tak aby plachta kdyžtak odlítla sama a konstrukci nám nepoškodila nebo nezlámala. Ony ty trubky té kostrukce jsou tak za duše v očistci, není to žádný trvanlivý počin, hádám se počítá s tím, že bude ta konstrukce zpevněná tou originální těžkou plachtou, a přikotvená k zemi. Tak to zatím nemáme finálně dořešené, ale povedlo se nám tu haličku využít na přechodné umístění otavy z půl hektaru, který jsme posekali před týdnem…

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 10:50:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 14.09.2025, 21:32:47

Jo jo…Sardullah z Chomutova…koně nemám jen psy berňuchu a pyrenejskou Kanimůru, občas do koňské diskuze napíšu, několik let jsem strávila jako holka v jezdeckém oddílu…už ani nejezdím, na koni jsem seděla naposled asi před 15ti rokama…dnes, když už jsem metráček, tak bych to koni neudělala, abych na něj lezla…😇

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:33:36 xxx.xxx.83.38

Niki, zase jsem si tě přičarovala ne, 100% musím být čarodějnice🤫 Včera jsem obírala oříšky a intenzivně na tebe myslela, že jsem se tě pořád nezeptala, co tvoje lísky, jak rostou a jestli už máš taky oříšky. No tak to vidím🤪do oříšků daleko😉To tam máš dvě? Tak to je husté, husté, líska je minimálně 4metrový keř, na šířku tak tři metry musí mít😲Na tvou obranu - taky je mám zbytečně nahusto, příště bych dala rozestup ještě větší🤔Mám obří tři, zjara zmrznuly květy(jehnědy) tak jsem si myslela, že nebude nic, ale velké překvapení, jsou obsypané. Jak píše Orionka, i zájemcema😏už zelené oříšky byly pod všema stromama okolo - vylouskané, neřkuli teď🙄 Tak jsem včera obírala alespoň na co dosáhnula ze země. Spíš teda z nudy, nic jiného se ani dělat nedalo, je mokro👍😀

Broskev, bych podle fotky tipnula, že máš planou, u nás se jí říká ,,vinohradnická," protože je lidi mají hlavně ve vinohradec. Normální broskev by ti nerostla jako dvoják, tak 20cm od země bývá roubovaná a to ti někdo okousal a vyrostla už planá. Ona už teď bude zralá, nečervená, snad malinko zbledne, ani se moc nedá říct, že zežloutne. Ochutnej, jestli už není dobrá. Není tak lahodná, jako velké broskve, nejčastěj se zavařuje, ale dá se normálně jíst i takto. Jo, vlastně oproti kultivarům je trochu nahořklá, takže třeba děcka to jíst asi nebudou😉Jestli je zralá poznáš, že je měkká a sladká. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:35:39 xxx.xxx.83.38

Myši…to jde úplně mimo nás, u nás myši skoro nejsou, ne teda jen u mě, když tu nemám hospodářství a dvě kočky, ale třeba ani mamka u slepic skoro nic. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:40:02 xxx.xxx.83.38

Rapoťačko naprosto s váma souhlasím s tou páteří. Už jsem psala, mamku vůbec nebolela záda, ale začala strašně ta ruka. Až podle rentgenu za to mohly prý změny na krční páteři - výrůstky. Stačilo cvičení, co dostala od fyzioterapeuta dělané denně, zpočátku i dvakrát denně a nic složitého, v jejím případě jen hýbání hlavou. Takže dá se něco dělat i s výrůstkama, ne, že ne. Od té doby je bez potíží a to už to ani necvičí. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 11:43:05 xxx.xxx.83.38

Bobčo jsem teda zvědavá, jak to bude pokračovat u tebe🤔Zatím je to teda ,,zajímavé"🤔A zapomněla jsem teda, do kdy to tam máš?? Co ten noťas vlastně, už ti to fachčí?

Bobca
Bobca 15.09.2025, 12:10:54 xxx.xxx.223.74

Ještě týden, zítra jsem tu 3,a mám to na 4..nechala mi 3krat doretu, a na noc novalgin… myslím že zbytečně, musí se to vydržet.. Lepší už to nebude. Tablet mi ještě něco vymazal, ale není to ještě top. 

Buggyra
Buggyra 15.09.2025, 12:16:40 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 15.09.2025, 11:21:36

super, vyrobíte? Já totiž ne.

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 14:45:35 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.09.2025, 14:27:08

Jà živé myši odvážím mimo civilizaci…ale je to vopruz, protože já teda chytám do sklopců a s jednou nebo dvěma myškama se to nevyplatí… takže mám ještě sběrné zařízení, kde je shromažďuju a krmim. A odvážím po skupinkách.

A nejhorší je to v zimě, protože přeci nevyhodim myši na mráz… tak se s nimi piplám celou zimu😵‍💫

orionka-2
orionka-2 15.09.2025, 14:46:46 xxx:xxx.af88:a418
Buggyra:

super, vyrobíte? Já totiž ne.

To nemáte u vás v městečku šikovného řemeslníka, všeuměla? Ve firmě údržbáře ? Deváťáci už nemají pracovní vyuč ? Dílny jsme tomu říkali. Ty by to mělo zaujmout. 🙂)

Bobca
Bobca 15.09.2025, 14:56:08 xxx.xxx.223.74
orionka-2:

To je boží ! Kyblík s vodou - to mi bylo hodně nepříjemné, ti utopenci. A kam ty živé myši ? 

Nechala bych je utopit.. Ha.. Milovníci prominou, ale co já zabila myší 🤭

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 15:00:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.09.2025, 14:56:08

No tak to už mi přijde humánnější klasická past, co myši zlomí vaz…

Já ve svý podstatě nemám problém s tím, že někdo hubí myši, ale přijde mi, že pořád je to živej tvor a my máme možnost myš zabít nějak humánně, aby zbytečně netrpěla…a to utopení si myslím, že je hrozný pro všechny živý tvory.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.09.2025, 16:10:44 xxx.xxx.119.6

Mně to přijde taky drastický, i v jezírku máme vlastně pro živočichy spoustu funkčního “bordelu”, aby se mohli dostat bezpečně ven.

Neumím si představit, co R+B zažíváte, tak mi vlastně na jednu stranu přijde zvláštní přát vám hodně sil a ať se držíte, ale přeju to.

Já teď byla podělaná strachy kvůli těm zádům, uvědomuju si, že nejtěžší pro mě vlastně je, srovnat si to v hlavě, abych se nevrátila do starých kolejí  - co se týče zad, už na to asi opravdu nemám. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 16:17:03 xxx.xxx.83.38
Sardullah:

Jà živé myši odvážím mimo civilizaci…ale je to vopruz, protože já teda chytám do sklopců a s jednou nebo dvěma myškama se to nevyplatí… takže mám ještě sběrné zařízení, kde je shromažďuju a krmim. A odvážím po skupinkách.

A nejhorší je to v zimě, protože přeci nevyhodim myši na mráz… tak se s nimi piplám celou zimu😵‍💫

Jani, teď jsem se teda neřehtala, protože ty jsi stejné pako jako já. Teda větší, protože já bych je na mráz klidně vyhodila, však ony si schovku najdou, to není problém (a hlavně ani není ten mráz už😉)

Myš bych nezabila ani omylem, pro mě je to roztomilé zvířátko a nezabila bych ji ani humánně. Vlastně krom nějaké mouchy a komára…prostě vůbec nic🙄Pro mě má právo na život každý a já nemám zase žádné právo rozhodovat o tom, kdo tu může a nemůže žít. 

lesnizinka
lesnizinka 15.09.2025, 16:21:18 xxx.xxx.83.38

Ronjo podobně. Nikdy mě nic nebolelo, nic neomezovalo a najednou mám tisíc problémů. Neujdu, neudýchám, neohnu se…a nějak si nedovedu představit, že to asi už bude nafurt. Pořád si říkám, že je to třeba jen tím přechodem a pak se stane zázrak😉a já budu zase jako dřív, kdy nic nebyl pro mě problém😏

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 15.09.2025, 16:38:39 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 15.09.2025, 16:21:18

A cvičíte aspoň nějaký fyzio? To musím uznat, že pomáhá, ale jak se člověk oddělá úplně, tak zázračný to není, no☹. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.