Díky za účast. Taky mi to v hlavě šrotí. Konečně mi došlo, že musím zhubnout. Musím, musím tý páteři odlehčit, akorát nevím, jak to dokážu. Pečivo došlo, další nebude, obědy máme. Zkusím to, ale jsem slaboch. Když je člověk (já) doma, každou chvíli po něčem sáhne. A teď, co se mi to stalo jsem nabrala jako to …. ach jo.
Třetí víčko
15.09.2025, 17:08:02 xxx.xxx.147.163
tak se s nimi piplám celou zimu
Ty jsi jako ten král ze Šíleně smutné princezny. Pořádal popravy, ale protože nemohl vidět krev, dostali všichni odsouzenci milost. 🙂
rapotačka:Díky za účast. Taky mi to v hlavě šrotí. Konečně mi došlo, že musím zhubnout. Musím, musím tý páteři odlehčit, akorát nevím, jak to dokážu. Pečivo došlo, další nebude, obědy máme. Zkusím to, ale jsem slaboch. Když je člověk (já) doma, každou chvíli po něčem sáhne. A teď, co se mi to stalo jsem nabrala jako to …. ach jo.
Páteři sice odlehčit, ale zároveň posílit zádové a hrudní, břišní svaly, aby mělo páteř co držet. Pod dohledem samozřejmě. Až to půjde a jak to půjde. Ježiš, já jsem zas chytrá ! A možná nějaký odlehčený korzet by nebyl od věci. Dokud nebudou svaly, aby páteř podepřel.
Cvičím pořád něco. Tedy konkrétně na ta bedra. Vždycky si najdu nějaký cvik 100% na to, ať už od fyzioterapeuta, nebo z jogy a cvičím, jestli to nepřejde. Trochu to zdá se povolilo, ale kalhoty stále oblékám v sedě🙄Poslední co cvičím, je ten nejbanálnější a nejstarší cvik asi…takové to, jak si sednete na paty a převalujete prdel (boky😉) z jedné strany na druhou…to cvičím cca třetí týden a zdá se mi, že to pomáhá zatím nejvíc. Asi jsem právě, jak Rapotacka psala tím ulevováním úplně ztratila nějaký sval, protože poprvé jsem naprosto šokovaná zjistila, že se z toho boku nezvednu! A to jsem si myslela, že levou zadní, vždycky to tak bylo. A najednou nic, nešlo zabrat. Teď už to u toho skoro nebolí a už se zvedám bez hrozné námahy. Uvidím, budu přidávat opakování, co to bude dělat dál.
To samozřejmě, určitě. Těžší bude kilo sundat. 🙏
Tak nejlepší cvik, který mi na bedra zabírá je vleže, pokrčená kolena a takové “překlápění” zepředu dozadu, z jedné strany na druhou..poté spojit a obtáčet po zemi vlastně takový kruh, je jedno na kterou stranu…prostě pomalinku střídavě pokládat a zvedat jednotlivé části zad…nejlepší cvik na záda, který znám.
https://www.youtube.com/watch?v=XGCdPh2Tt74&ab_channel=%C5%BDIVOT90
ten překlápěcí cvik je asi 7. minuta od začátku
Ahoj holky,
samosebou myslím lísku a ne lístku😂Vím,že jsou blízko u sebe,ale mám omezenou zahrádku místem..a jak by to nebylo oplocený,Božka by to zlikvidovala😂Takže možná třeba za 4 roky z toho bude plodící keř😂Myslela jsem si,že jsou to broskve..nejsou plané..ty stromky jsem cíleně kupovala..kupovala jsem minibroskvobě a mininektarinky…ale nevěděla jsem,že z toho vyroste tohle😀Myslím si,že už to nedozraje…což je škoda🙄Těšila jsem se na ně..ale tak snad příští rok…rajčátka mi už taky dozráli..i papriky..
Tak jsme dneska vybrali zájezd,za skvělou cenu,zaplatili a oni nám zavolali z cestovky,že to musí ověřit,že to asi jsou poslední místa a není to na 100% jistý..odlet je ve středu ráno a prý nám dají vědět do zítra večera🙄Což je fakt celý na prd,ale budeme holt trpělivý a budeme mít sbaleno,když by to náhodou klaplo..jinak máme vybranou i jinou alternativu a tam by byl odlet až v sobotu…
Niki, mini broskve taky nerostou jako keř, bývají to sloupovité odrůdy, do výšky 150cm. Tohle vypadá vyšší a ty plody jsou velikosti? Do 5cm? Je to plánka a je už zralá, určo😉A to tě nechci nasr…😜 tipuju😀Tak snad vám ta dovča vyjde a ty už budeš psát z…vlastně odkud, kam letíte tentokrát??
Řemeslník ze vsi se mi vysměje, údržbář v práci má na tohle zrovna čas, deváťáci pracovky skutečně nemají, tedy ne takové, jaké si představujete. Já na takové šaškárny taky nemám čas.
Navíc já tohle zařízení mám. Za dobu, co bylo nainstalované (dva měsíce) nechytilo ani jednu myš. Napastičkovala jsem už takových deset kousků a kromě jedné to nemusím zabíjet já.
Včera jsem našla v pastičce myš, tak jsem pastičku vyprázdnila, myš předhodila kurům, pastičku znovu nastražila a šla pracovat kolem koní, a za dvě tři hodiny byla pastička znovu plná! Tak to by šlo 🙂
Utopení je hnusná smrt… Navíc by mi to pak slepice mokré a hnusné nežraly. Když už jsem chytla živou myš (zpravidla do nějakého barelu s ovsem), klepla jsem ji lopatkou po tlamě a bylo.
Jak vás chápu, mám to stejně. Nejraději bych doma měla na zobání kopec ovoce a zeleniny, ale to je drahé… Mám naštěstí možnost doma nebýt a tím pádem nezobat. Od nějaké první hodiny po poledni do sedmi večer nic nepozřu. Někdo říká, že je to dobře, někdo zase že ne.
To, co píše eva za cvik na záda, kdy se leží a postupně se naklápí pánev do různých směrů, to jsem cvičila na ten akutní ústřel v bedrech, a rozhýbala jsem ta bedra dobře přes víkend tak, že jsem mohla v pondělí do práce (to je hrozný, já vím, měla bych ležet dokud nejsem v cajku, ale bohužel za mě tu práci nikdo neudělá…). Tak to mám schované jako takovou první pomoc. To jsem taky našla někde na netu.
Tak přidám taky nějaký ten odkázeček, třeba se to někomu bude hodit (ne akutky).
https://m.youtube.com/watch?v=SSbg-lroyMo&pp=ygUiUGF2bGEgbW9kcmEgYmVkZXJuaSBwYXRlciB1dm9sbmVuaQ%3D%3D
Já momentálně začínám den prodýcháváním, pak jako první uvolnění v tur. sedu (v odkazu zmíněn), asi ty cviky budeme mít více či méně stejný, nemyslitelná pro mě byla třeba kobra, no pak jde protažení - mobilita. K tomu tureckému sedu si přes den klidně odskočím, když cítím, že jako jo potřebuju to. A před ulehnutím si to dám znovu.
A hubnutí? Základ je spánek? Až mě někdo naučí se vyspat, tak budu mít konečně 40 kg i s postelí😁 (nechci).
https://m.youtube.com/watch?v=vqhh_u-i3i0&pp=ygUZTWFydGluYSBtYXJrb3bDoSBodWJudXTDrQ%3D%3D
Ani ne, já si hlídám min. těch 7 hodin denně spaní, a hubnutí se nekoná, takže… Je to na metabolismu každého soudruha 🙂
Měla jsem minibroskvoň…. Myslím, že je to naroubované na nějaké podnoži, co nebude úplně nej odrůda. Mně vlastně ta naroubovaná minibroskvoň uschla, ale z podnože vyrostla větev… tak jsem si říkala, že to nechám a uvidím. Vyrostl z toho docela slušně velkej stromek a začal plodit… broskve nikdy “ nedozrály” ať bylo léto jakkoliv horké, ať jsem zalejvala nebo ne, tak přesně… broskve zůstaly zelený. Jestli existujou pláňata broskvoní, tak tohle asi byla. Navíc v srpnu celá koruna hučela, jak kolem těch plodů lítali hmyzáci a bohužel velký procento toho byly vosy a to jsem fakt nechtěla.
Loni v létě jsem jí pokácela, protože z ní bylo prdlačka a stínila zbytečně třešním.
Třešně jsem taky kupovala zakrslé- sloupové. Protože ty stromky by měly na výšku dorůstat tak2-3 metry s já nemám místo na velkej strom… nepěstovala jsem teda sloupovej tvar, ale myslela, že budu mít dva malý stromky.
No tak jsou to stromy jak kráva, maj na vejšku už takovejch 5 metrů… by mě zajímalo, kde soudruzi z NDR udělali chybu.
Mám i sloupové švestky a ty opravdu držej výšku něco přes 2 metry… mě nenapadlo, že ty třešně budou takhle zlobit.
Holky, mně vykvetla primule…
Ten příspěvek o hubnutí přesně popisuje všechny moje chyby. 😢
Odlehčený korzet používám. Ta podpora-opora je cítit.
Sardullah:No tak to už mi přijde humánnější klasická past, co myši zlomí vaz…
Já ve svý podstatě nemám problém s tím, že někdo hubí myši, ale přijde mi, že pořád je to živej tvor a my máme možnost myš zabít nějak humánně, aby zbytečně netrpěla…a to utopení si myslím, že je hrozný pro všechny živý tvory.
Určitě.. Já spíš chytala do pasti, nebo párkrát zašlapla.. Topit jsem napsala nevim proč 🤗prostě každopádně zlikvidovala..
Evi díky za cvičení👍některé z toho provozuju, některé jsem ani neznala.
Na ostatní odkazy kouknu, až bude chvilka. Spánek…ano, hodně se o tom píše. Kdybych spočítala, tak spím klidně i 9h. Třeba: včera jsem spala hodinu a půl u telky, pak přelezla do ložnice a spala jak zabitá dalších 7h. Někdy usnu odpoledne klidně na 2h a pak se třeba v noci vzbudím, ale do půlhoďky zase usnu. Ne, se spánkem nemám nejmenší problém, ten mám se žraním😛Taky příklad. Obědváme kolem 15h. Mám velké oči, kdyby ten náš porcelán nebyl pekelně drahý, tak si koupím poloviční talíře, protože já toho sežeru strašně moc, velké porce, neumím si zatím ubrat🙄Přísahám, že ode dneška začnu😏Včera jsem zaspala a ráno necvičila, tak šla cvičit ve 20h u telky. Po dvou cvicích se mi šíleně začal vracet ten oběd. Po 5h! Fakt to vypadalo, že ho vyhodím, bylo mi pěkně šoufl, pořád jsem to chodila zapíjet, abych to vrátila zpátky do žaludku, fakt děs👎Tak jsem se zapřísáhla, že s tím žraním musím něco udělat😎
Ráno jdu pro přesličku do zahrady a koukám, pod kaštanem tihle fešáci. Jo, poznám, že je to nějaký modrák, ale nepoznám jakový a jestli je to jedlé. Ví někdo?
Tak že to závisí i na jiných faktorech, to je samozřejmě taky pravda. Já jsem třeba ke svému pohybu nedostatečně jedla, ne záměrně, ale neměla jsem optimální příjem bílkovin, když si to vybavím, měla jsem na talíři hlavně kopu sacharidů, mno atd.