Tak já myslela, že Bobča myslí ještě jinou bouli😏 ale tohle, co vyfotila, není vbočený palec. I když na té fotce to vypadá jako podivné bílé vemeno🤪promiň Bobi, musela jsem😛palec má rovný, ona má něco jiného, třeba tu artrozu nebo: Bobi, nemáš dnu? Bolavý nateklý palec dělá dna.
Kámoška byla s haluxy na operaci tuším dva roky zpátky, musím se jí někdy zeptat, jestli s nima hýbe, ale vzhledem k tomu, že pořád cvičí, tak bych si myslela, že normálně hýbá.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.10.2025, 18:14:12
Raduš,vybočený palec měla Zdenka-a to hodně,to vím,jak vypadá..byla s ním na operaci..ale tohle je artróza malých kloubů..mám bambulky i na rukou u prvního kloubu..Na to beru meloxicam už moře let,a na cvakací prsty na rukách..Nenarovnám je ani do rovna,a ráno je mám úplně zohnuté..a o tom palci na noze(na druhé to mívám menší)mi říkal,že v jednom případě se dá hýbat a v druhém né,ale nevím který je který..Už dýl mám klid…Dna to asi nebude..to prý bolí celkově od kotníku.??nevím..
A vemeno? to tam jaksi nevidím..🤭Já to brala zboku,aby bylo vidět to zvětšení..normálně to teď nemám..jen ten palec jak bambulu..
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 05.10.2025, 10:53:47
náhodou dobré cvičení…Momentálně asi nesmím,nesmím ani cvičit “esíčka”…Kdybych viděla dřív,bych se zeptala fizioterapeutky..Kdysi jsme cvičili na zádech,roztažené ruce ,a opačnou nohou se dotýkat dlaně naproti…to je taky dobrý cvik na protažení..Teď ráno dám pár cviků,spíš nohama,zvedat zadek a dechové..
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.10.2025, 12:20:06
To, co Vám říkal doktor, že po určité operaci už palec neohnete, je pravda. Jenomže ho už zřejmě neohnete už teď, jestli máte artrózu 4.stupně, to jsem měla já. Uřízli mi ten velký kloub na palci a spojili destičkou se šrouby. Jsou různé operace i výměna kloubu je možná.
Byla jsem s tím x měsíců doma. Po začátku je to náročné-2 měsíce nešlapat, z toho 6 týdnů sádra. Ptala jsem se tehdy, jestli půjde potom popoběhnout a říkal, že jo. Mám ještě zbourcenou klenbu, takže někdy to dost bolí, mám orto vložky na míru. No teď o víkendu noha nebolí zrovna, tak jsem si už několikrát popoběhla a bělouš byl moc šťastný 😊 Věřím, že z gelových vložek pod patu, můžete mít kloub palce přetížený a bolavý.
Držím vám pěsti ať se Fido zlepší a ještě vám dělá radost ❤️.My máme také takové smutné období.Mně umírá táta.Synovi jeho špic Beník.
Acher, je to hrozně náročné tímto procházet..držte se, myslím na Vás! Alánek Vás podrží. Syna je mi taky moc líto, nikdo se nechceme loučit, ale každý musíme posbírat síly a pomoci milované bytosti v přechodu na druhý břeh a doprovodit je. Lidi i zvířátka. Hodně sil!🌷
Taky jednou přijde i u nás den, kdy si sem přijdu pro útěchu…
To, co Vám říkal doktor, že po určité operaci už palec neohnete, je pravda. Jenomže ho už zřejmě neohnete už teď, jestli máte artrózu 4.stupně, to jsem měla já. Uřízli mi ten velký kloub na palci a spojili destičkou se šrouby. Jsou různé operace i výměna kloubu je možná.
Byla jsem s tím x měsíců doma. Po začátku je to náročné-2 měsíce nešlapat, z toho 6 týdnů sádra. Ptala jsem se tehdy, jestli půjde potom popoběhnout a říkal, že jo. Mám ještě zbourcenou klenbu, takže někdy to dost bolí, mám orto vložky na míru. No teď o víkendu noha nebolí zrovna, tak jsem si už několikrát popoběhla a bělouš byl moc šťastný 😊 Věřím, že z gelových vložek pod patu, můžete mít kloub palce přetížený a bolavý.
Ono je to, jak kdy. Někdy je to lepší a ohnu, někdy to bolí jako čert a neohnu to vůbec. Jenže teď s tím jít na operaci fakt nechci a nemůžu. Byla jsem na jaře víc než měsíc doma a takový výpadek příjmů si teď nemůžu dovolit, někdo tu hypotéku platit musí. Prostě to musím vydržet, co to jde. Chtěla jsem řešit i karpál na levé, ale jak teď ubylo práce na zahradě, tak se to dost zlepšilo. Tak snad to ještě všechno nejmíň dva roky, třeba i víc, vydrží. 🙏
Archer, měla jsem rozepsáno…raděj jsem smazala. Ano přebolí, jednou ano, ale třeba u taťky, u Berrynka…to trvalo tak 5 let. Kéž by to ani nepřišlo, ale asi to nemine nikoho, nevyhneme se tomu…Tak přeju vám všem hodně sil🍀
Změním téma🙂ať tu jen nebrečíme😔Onehdá mi náš bezdomovec říká: ještě máš u potoka ten ultrazvukový plašič? ,,Jo mám, jestli ho teda někdo nešlohnul, musím ho zkontrolovat". Já bych ho potřeboval do budky na myši…(už nevím, co mu tam rozkousaly😏),,Já ti nevím, jestli to funguje i na myši, ty tam vyobrazené nejsou, ale můžem zkusit. Akorát ti to odpudí i sousedčiny holky(pejsany, co je krmí) " Dneska jsem se teda ráno koukala, plašič je na místě a o bobrovi vidu ani slechu, nic okousané už měsíc. Asi to fakt funguje😲👍 Vyprávím to muži, že teda bobr tam taky vyobrazený není, ale zřejmě to funguje i na bobry, čehož se on hned chytil, jak jinak😉tak jsem mu k tomu podotknula, že ho dostane na nohu😜
Změním téma🙂ať tu jen nebrečíme😔Onehdá mi náš bezdomovec říká: ještě máš u potoka ten ultrazvukový plašič? ,,Jo mám, jestli ho teda někdo nešlohnul, musím ho zkontrolovat". Já bych ho potřeboval do budky na myši…(už nevím, co mu tam rozkousaly😏),,Já ti nevím, jestli to funguje i na myši, ty tam vyobrazené nejsou, ale můžem zkusit. Akorát ti to odpudí i sousedčiny holky(pejsany, co je krmí) " Dneska jsem se teda ráno koukala, plašič je na místě a o bobrovi vidu ani slechu, nic okousané už měsíc. Asi to fakt funguje😲👍 Vyprávím to muži, že teda bobr tam taky vyobrazený není, ale zřejmě to funguje i na bobry, čehož se on hned chytil, jak jinak😉tak jsem mu k tomu podotknula, že ho dostane na nohu😜
To jste mně připomněla toho mýho potkana v dřevníku. 😎 Už jsem tady asi psala, že jednoho jsme našli mrtvýho, buď jej zakousli moji psi a nebo, to asi spíš, se otrávil u souseda, který dává návnady, a chípnout přišel ke mně. A jak se říká, že potkan není nikdy sám, ukázalo se, že je to pravda. Tu svini jsem tam cítila, příšerný smrad to byl. takže včera jsem odstěhovala půlku dřeva do kotelny, ať to mám po ruce a ejhle, v uskadněným polystyrenu, co zbyl z rekonstrukce, bylo vykousaný hnízdo a v něm šíleně nas.áno. Takže jsem všechno vyhodila do kontejneru, teď ještě koupit Savo a vydesinfikovat. Potkana jsem nenašla, odstěhoval se asi za lepším, ale každopádně do dřevníku už asi dávat brikety nebudu, budou pod pergolou.