Jé, to mě mrzí, Bobčo, že to s tím stravováním nevychází. Normálně jim pošli stížnost, fakt. Oni si pak na tebe specielně třeba dají pozor a do konce měsíce se budou snažit. Za to to stojí.
Jinak jestli máš možnost té průmyslovky za 120 a třeba třikrát týdně by ses tam zvládla vybrat, tak to by bylo super. Nakonec po tom špitále jsi se taky mrcasila jakou štreku a ještě třikrát denně…
Ad mikrovlnka - nedám na ni dopustit 🙂 Je pravda, že když to ohříváš v talíři, tak je střed chladnější (denně si jídla ohřívám v práci), ale když máš na to ohřívání misku (mám doma), tak se to prohřeje rovnoměrněji. Pravidelně ohřívám v MV mléko na kakao, vystydlý čaj, polívky, těstoviny s omáčkou, rýži, maso (dřív jsem tam ohřívala párky), rozpouštím máslo, rozmrazuju mražené, mikrovlnku používám denně. Umím v ní i uvařit vajíčko 🙂
Kdo říkal, že jsou ty mikrovlny nebezpečné? Jako že by bylo to jídlo z mikrovlnky nějak se zhoršenou kvalitou nebo nutriční hodnotou? Osobně jsem si nevšimla, no zaregistrovala jsem i články, které to vyvracejí. Když ohříváš na sporáku, taky to musíš občas promíchat. Mikrovlnka se dá otevřít bez přerušení toho programu, na tu chvíli se program vypne, zamícháš jídlo, strčíš zpátky, a jak se zaklapnou dvířka, mikrovlnka pokračuje v krasojízdě.
V poslední době jsem se dost odklonila od používání plastového nádobí na cokoli teplého (mikroplasty), takže ohřívám zásadně v keramice a varném skle.
Pokud bys vyloženě nepřekonala odpor k mikrovlnce, mohu též vřele doporučit svůj vposledku nejoblíbenější spotřebič v kuchyni - horkovzdušnou fritézu. Je to vlastně malá trouba s malou spotřebou. Akorát to tedy ohřívá nádobu úplně stejně jako jídlo uvnitř, no prostě jako trouba. Nezkoušela jsem zatím na pití a na nějaké tekutější jídlo v nádobách, ale mohu pro tebe oprubovat. Určitě bude ale vysušovat ještě víc, je to horkovzduch, takže s knedlíky bych byla opatrná, z těch to asi udělá sušenky 😀 Na druhou stranu ty se dají ohřát na sporáku v páře, když nejde jinak. No samozřejmě do horkovzdušky s plasty vůbec bez šance. Zase ale dobře funguje pečící papír a alobal 🙂 Já si v ní třeba pečívám takovou tu malou pizzu z Penny, akorát se tam vejde, a to je super záležitost 🙂
https://bezpecnostpotravin.cz/termin/mikrovlnna-trouba/
https://szu.gov.cz/temata-zdravi-a-bezpecnosti/pracovni-prostredi-a-zdravi/faktory-pracovniho-prostredi/fyzikalni/elektromagneticke-pole/mikrovlnne-trouby/
https://krkonossky.denik.cz/zdravi/mikrovlnka-vyzkum-a-mikroby.html
https://aktin.cz/pravda-o-mikrovlnkach-znici-vsechny-ziviny-v-jidle-nebo-se-ji-bojime-nepravem?srsltid=AfmBOoolvbMvx5adgCW5IkZTmaSh8emHixHudOQx1i7BREeHpg7_blTD