Aktuálně: 2 775 inzerátů261 377 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2025, 16:28:17 xxx.xxx.86.225

Sardullah, já spolužáky taky vidím ráda, jsem zvědavá, jak žijou a tak. Problém je, že se všechno stáčí k dětem, chlapům k ho.nu a mě z toho nezajímá ani jedno, je zas nezajímají moje zvířata a zahrada😏Pak už jsme taky staří a už se to začíná točit kolem nemocí a s tím spojených tragedií, bohužel😔A nakonec…srazy nějak nechce nikdo organizovat, neměli jsme už dávno🙄

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2025, 16:30:13 xxx.xxx.86.225

Kratochvílovou jsem měla ráda přesně v době těchto písniček. Pak emigrovala, možná v něčem jela, nebo jí jen hrábnulo..a teď už je prostě stará.

Sardullah
Sardullah 13.10.2025, 17:27:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.10.2025, 16:28:17

Jo kolem zdraví už se to točí…teda hlavně holky o tom mluví, kluci moc ne…

Upřímně je mi kolikrát trapně, že mě až na nějaké maličkosti zdraví netrápí (ťuk, ŤUK)…ohledně tohodle, když vezmu, že jsme se spolužačkama stejného věku, tak klidně řeknu, že jsem zdravotně na tom skorem nejlíp…

Jako nej paradox je, že i ty, co oproti mně se udržují, nejsou tak tlustý jako já, snaží se sportovat a nebo nějak jinak být pohybově aktivní, řeší stravu…jakože, aby to bylo zdravé a tak…ale jsou na tom hůř než já….si kolikrát říkám, že bych to taky měla nějak řešit, že mě to jednou dožene, ale nějak není čas…

Sarah01
Sarah01 13.10.2025, 18:05:45 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Jo kolem zdraví už se to točí…teda hlavně holky o tom mluví, kluci moc ne…

Upřímně je mi kolikrát trapně, že mě až na nějaké maličkosti zdraví netrápí (ťuk, ŤUK)…ohledně tohodle, když vezmu, že jsme se spolužačkama stejného věku, tak klidně řeknu, že jsem zdravotně na tom skorem nejlíp…

Jako nej paradox je, že i ty, co oproti mně se udržují, nejsou tak tlustý jako já, snaží se sportovat a nebo nějak jinak být pohybově aktivní, řeší stravu…jakože, aby to bylo zdravé a tak…ale jsou na tom hůř než já….si kolikrát říkám, že bych to taky měla nějak řešit, že mě to jednou dožene, ale nějak není čas…

Já bych to asi moc neřešila, pokud nemáš žádné zdravotní problémy. Jj, ne nadarmo se říká Sportem k trvalé invaliditě. 😄

Canka
Canka 14.10.2025, 00:08:33 xxx:xxx.f4e6:c9b2

Ahoj holkyyy…

Tak já mám zbaleno a zítra hurá na dovčuuuuu…dneska jsme ještě byli pokoupit nějaké věci v Praze a teď už hdu do hajan,jsem KO…pošlu fotečky určooo

Daja
Daja 14.10.2025, 04:55:35 xxx:xxx.dc4e:2c1e

Reflux tak ten mě nenapadl a hlavně škoda páč bych se fakt zeptala. Nevadí, dnes ji zavolám, ale asi vím co odpoví , že “ musí do narkózy a pod kameru”. 

Zeptala jsem se na ty doplňky k  léčbě jasně nezamítla a že pokud chci můžu mu nakoupit. 

Ptala jsem se na nějaký sirup tak, že docela stačí Jitrocelový a ten máme velké balení.

No a asi skončíme ( pokud se nepotvrdí něco jiného) tak skončíme na té masce se sprejem, už jsem se ptala a maska stojí 620 kč, musí mít pro miminka. Jo a že u toho sprejů se nepřibírá, hmm asi jsem měla hned jít do něho protože je s Gigouška váleček.

Tak, že prozatím máme dvoje léku a k tomu Jitrocelový sirup. Začíná Gigoušek být vychcaný už pozná, že se jdou dávat léky a odmítá cokoliv zabaleno i játrovku.

V noci jsem zase běhala s ním ven, byl záchvat. Holky kdyby něco někoho napadlo prosím poraďte. Za tři měsíce jdeme na kontrolu se vším všudy.

Bobca
Bobca 14.10.2025, 06:52:21 xxx.xxx.20.192
Canka:

Ahoj holkyyy…

Tak já mám zbaleno a zítra hurá na dovčuuuuu…dneska jsme ještě byli pokoupit nějaké věci v Praze a teď už hdu do hajan,jsem KO…pošlu fotečky určooo

Niki,užij si to tam☀️

Já dnes jedu na kontrolu do Ol.k neurologovi a navštívím Jaruš a budu u ní na noc…chce se podívat do Möbelixu na nábytek,tak ji tam vemu..budem bezva dvojka🤭.2 baby s berlema.

Vahine
Vahine 14.10.2025, 07:15:28 xxx:xxx.a4b:8301
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2025, 04:55:35

Jestli je to reflux, tak by se Gigouškovi ulevilo, kdybys mu rozdělila denní dávku na 3, kdyby zhubnul a pokud to snese, aby nejedl naposledy třeba o půlnoci. Ten sirup je dvousečný. Na jednu stranu pomáhá a na druhou stranu sirup zvyšuje zahlenění. Nedávala bych ho na noc.

Běloušovi pomáhá už skoro 6 let DEGAN na motilitu žaludku, už roky.  Tzn., že potrava se z žaludku dostane rychleji a nevrací se do jícnu nebo až do tlamky. Dává se nalačno 30 min. před krmením. To bys musela konzultovat s vet, zda to zkusit a jak dávkovat. Možná žaludek i věkem leniví a může to dělat potíže, si myslím.

Chlorellu bych na Tvém místě zkusila, mají pro psy třeba na Krmiva Hulín. Je to zelená řasa, přírodní záležitost.Rozhodně neublíží! Naopak bělouš tolik nekašle a výrazně ožil.  Je zásadotvorná. Bělouš má do 8 kil a dávám mu 4 tbl. večer, jako poslední dobrotu do misky. Baští ji sám, těší se na ni. Je nutné ji dávat s odstupem minimálně 1-2h od léků. První chlorellu ochutnal, že ji rozkousal a teď už, jak vezmu pytlík do ruky a zacinká v misce, vrhá se na misku a v tu ránu je prázdná. Jiné tablety tak nadšeně nezobe 😀

Běloušovi dávám v 18.30h degan, následně v 19h poslední krmení a po 21h tu chlorellu a pak dávám i spirulu. Stačila by ta chlorrella a po čase uvidíš. Jasně, že to nemusí být reflux, ale ta chlorella má spoustu pozitiv na zdraví nejen psů, tak bych jí dala šanci třeba na 14 dní…Je mi Gigouška líto, že ho to tak trápí i v noci nebo hlavně v noci….🤔 držím palce, ať na kápneš, co ho to trápí…🙏

A už mlčím a budu čekat, jak to s Váma bude pokračovat…

Daja
Daja 14.10.2025, 08:38:13 xxx:xxx.fec2:e540
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.10.2025, 07:15:28

Tak předem děkuji za vyčerpávající Rady a zkusím co se dá. Netrápi jen v noci, ale 24 hod denně. Dnes jsem zase v noci běhala, ale pokrok jen jednou.

Krmení má rozdělené na 3x plus kolina a naposled jídlo okolo 16 hod. 

kometa
kometa správce
14.10.2025, 08:38:44 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2025, 04:55:35

Jo a že u toho sprejů se nepřibírá,

Jestli i ten spray obsahuje kortikoidy, tak je to přece jedno. Jakým způsobem je do organismu dostanete.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 14.10.2025, 08:58:32 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2025, 08:38:13

Dájo, trachea, bronchitida, reflux…ona ta bronchoskopie/laváž má opravdu něco do sebe. Já jsem taková dramaqueen, ale my všichni jsme po pár týdnech kašle byli zralí na psychiatrii, tak vám moc přeju, ať se uleví.

S refluxem žádnou zkušenost nemám. 

Zkuste se zamyslet, jestli v domácnosti není něco, co můžete dráždění zhoršovat, čističe, nějaký vůně, topení v kamnech…Pro jistotu důkladný úklid, častější větrání, nepřetěžovat, snažit se vyhýbat stresu. Můžete se kouknout na něco od Dokonalý lásky, Dromy, nevím, podle mě nejdřív musíte zjistit, co mu vlastně doopravdy je. Držte se.

Sarah01
Sarah01 14.10.2025, 09:15:03 xxx.xxx.11.197
Daja:

Tak předem děkuji za vyčerpávající Rady a zkusím co se dá. Netrápi jen v noci, ale 24 hod denně. Dnes jsem zase v noci běhala, ale pokrok jen jednou.

Krmení má rozdělené na 3x plus kolina a naposled jídlo okolo 16 hod. 

Co je “plus kolina”?

Daja
Daja 14.10.2025, 09:18:34 xxx:xxx.fec2:e540
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.10.2025, 09:15:03

😂plus kokina😂. To jsou ty opravy a já málo kdy po sobě čtu.

Daja
Daja 14.10.2025, 09:20:01 xxx:xxx.fec2:e540
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.10.2025, 08:58:32

Určitě budeme zkoumat, protože to se fakt nedá, ale spíše počítam s kamerou do krků a až do žaludku. 

Vahine
Vahine 14.10.2025, 09:37:57 xxx:xxx.a4b:8301
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2025, 09:20:01

To bude na jistotu, chápu. Kolik let je Gigouškovi? Ptám se kvůli narkóze…

Daja
Daja 14.10.2025, 10:03:58 xxx:xxx.fec2:e540
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 14.10.2025, 09:37:57

10 let a narkózy nemám ráda u psů.

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2025, 10:59:23 xxx.xxx.27.226

Dájo, já vím slibuju kytky jak slibotechna a ještě jsme se k tomu nedostaly. Ale chlorellu jsem měla pro sebe a pro Worku, ještě jí půl pixly mám a neberu, jestli chcete zkusit fakt pošlu…jen kdyby to pejsovi pomohlo…Kdyby jste ji chtěla, písněte mi na soukromé adresu, jedu do města, hodila bych to rovnou na poštu. Nebo můžu Zásilkovnu, jestli máte poblíž Z Box. 

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2025, 11:00:23 xxx.xxx.27.226
Sarah01:

Co je “plus kolina”?

Ha, ha vidíte, já automaticky četla kokina😛Moc se v tom šťouráte🤪

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2025, 11:06:19 xxx.xxx.27.226
Bobca:

Niki,užij si to tam☀️

Já dnes jedu na kontrolu do Ol.k neurologovi a navštívím Jaruš a budu u ní na noc…chce se podívat do Möbelixu na nábytek,tak ji tam vemu..budem bezva dvojka🤭.2 baby s berlema.

Bobi, to mi připomněla, že v sobotu tchýně hlásila, že si koupila v pátek v Mobelixu novou sedačku. Tentokráte rohovou. Cca 5let zpátky to řešila, říkala jsem jí, ať si koupí rohovou, aby si tam oba k telce mohli lehnout. Byla s nima neteř a nevím kdo to nakonec vymyslel, ale koupili gauč a dvě velká křesla👎Tchýně už tři roky nadává, že s těma křeslama nehne a na telku si chodí lehat do ložnice a kouká otevřenýma dveřma ,,kilometr" z ložnice. Teď tam byla se švagrem, ukazovala co objednali. Ano rohovou, ale na první pohled je mi jasné, že na ho.no, že je malá a oba tam vleže opět nevlezou🙄No…nechám se překvapit, smát se budu až pak😏

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2025, 11:09:50 xxx.xxx.27.226

Jéé Nikča už frčí👍Tak ať vám všechno vyjde, počasí a tak a těším se na reportáže👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.