no mě to taky zmátlo a říkala jsem si, že možná kolínka, ale dál jsem se tím nezabývala, říkala jsem si, že to bude nějaký překlep. I mě napadlo jakože vepřové koleno nebo něco v tom smyslu, bo Daja často používá ty jejich terminy techniky ztama.
Jestli i ten spray obsahuje kortikoidy, tak je to přece jedno. Jakým způsobem je do organismu dostanete.
Kometo, to ale hraje roli. Nemám čas číst celou diskuzi. Ale pokud budu podávat KS inhalačně, výrazně umenším systémový efekt, včetně nárůstu hmotnosti. Ta biologická dostupnost je percentuelně někde úplně jinde.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)14.10.2025, 14:40:54xxx.xxx.119.6
Mno, tak když to tu tak rozebíráme, v lékárně nám řekli, že nám lék nevydají, že je ho nedostatek a vydávat se bude jen pro lidi. Jak dlouho? Neví. tadadaaaa🙃.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)14.10.2025, 15:00:49xxx.xxx.119.6
Hmm, inzulín je safra větší problém než inhalátor. Ach jo. Jak to řešíte? Mno, uvidím, co nám řeknou na veterině, jestli napíšou něco jinýho - jestli nám to pak v lékarně vydají😁. Na SÚKLU jsem nic nenašla.
Mno, tak když to tu tak rozebíráme, v lékárně nám řekli, že nám lék nevydají, že je ho nedostatek a vydávat se bude jen pro lidi. Jak dlouho? Neví. tadadaaaa🙃.
Tak my máme taky maroda😟Viktín byl se mnou včera pracovat na políčku, byl tam i tulák Macek, tomu jsem dala do misek a Vikťu držela od něj, aby do sebe nevlítnuli. Jak Macek dopapkal, Viktín se mu vrhnul na granule, jako by doma neměl stejné😏Ještě jsem mu brblala, ať mu to závistivka nežere. Večer pak přišel domů, polehával tam a támhle, pak jsem viděla, že polyká a došlo mi, že mu není dobře. Za chvíli se poblil. A chtěl hned ven. Na spaní nepřišel domů, přišla Gucci, tak jsem myslela, že spí v garáži. Ráno taky nepřišel, nikde se neukázal, když jsem šla na obchůzku zjistila jsem, že ani v garáži není. Tak dobře, určo je v domku. Za dvě hodiny pořád nikde, tak jsem šla do domku a Viktor tam nebyl😲To už mě vyděsilo. Lítala jsem po zahradě a ječela, otevřela jsem bránu, že vyběhnu ven, ohlédnu se a Viktín u studny. Uf. Asi byl v boudě. Ale bylo vidět, že je divný. Šel se vyčůrat do kytek, ale za mnou nešel, bylo vidět, jak je skleslý. Domů se došoural za chvilku, ale papat nešel. Dala jsem mu stříkačkou rozmíchanou nějakou tu fortifloru, nebo jak se to jmenuje, to měl ještě, jak kdysi průjmoval. Olízal malt pastu a trochu jídla si vzal. Já jsem šla ven a když jsem přišla zdálo se mi, že tam i ubylo v misce granulí, ale jistá si nejsem. Každopádně jen leží zalezlý. Přivezla jsem od řezníka maso, nabízela, ale jen tak nějak nepřítomě kouká a nic, ani nečichnul. Zalezl do skříně, kam běžne chodí jen Gucci. Uvidím. Zatím nezvracel, nejspíš ani nemá co. Uvidím, jak bude vypadat zítra, ale začínám mít nerva. Po té FIPce už vidím jen to nejhorší. Prohlížela jsem tlamku, není bledý, natož žlutý, ale u kocoura mi stejně spíš naskočí ledviny😟Zatím se utěšuju, že se jen přežral a je mu blbě.
To známe, také se o svého mladšího bojím, když jsme minulý srpen měli tu leukocytozu. (nyní jakmile přestane jen trochu jíst, už šílím - a podstrojuji mu jeho největší laskominy). Ale stále si říkám, že nesmím hned malovat čerta na zeď a třeba to přejde. Naštěstí zatím ano. Držím palce, aby bylo pouze něco, co mu nesedlo, a další den se rozežral.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2025, 04:55:35
Dájo, v rámci zdejšího brainstromingu přihazuju do hry tzv. reverse sneezing, obrácené kýchání. Až přijde další epizoda, zkuste pejskovi jednoduše ucpat nos, aby se musel nadechnout tlamou. Stav měkkého patra snad veterinář kontroloval?