Aktuálně: 2 760 inzerátů261 262 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 05.11.2025, 12:30:31 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

jop, musím si tu prevenci vyřídit… protože hádejte, co, všichni tři doktoři v nejbližším okolí budou vbrzku končit. To bude bžunda 🙂

To není dobrý…jdou do důchodu nebo se stěhují?

Bobca
Bobca 05.11.2025, 16:07:52 xxx.xxx.20.192

já si dnes konečně zavolala na ušní na vypláchnutí uší…Mělo by se co půl roku,ale já tak jednou do roka..uchošťoury nepoužívám a jak mám pocit,že čím dál víc nerozumím v telce(si to vracím),tak jednou do roka se dokopu….Tak to mám na 11 zítra..

lesnizinka
lesnizinka 05.11.2025, 20:06:20 xxx.xxx.29.235

Ha, ha Bobi vidíš, skoro se tam potkáme😜Když jsem slyšela čím dál míň(před 20rokama) brácha, že mu zalehlo ucho, ať ho hodím na propláchnutí. A že, když jsem tam, tak ať si nechám propáchnout taky, když jsem hluchá. Zaprvé nám doktorka řekla, že máme strašně malinké uši a úzké zvukovody. Zadruhé tam prý nic nemáme, skoro nebylo co vyplachovat. Mě to nepomohlo, bráchovi teda jo. On hluchotu nezdědil, je spíš na taťky rodinu, takže vysoký tlak, cholesterol a cukrovku👎A to není tlustý. Hluší jsou teď už všichni mamky sourozenci, tedy strejda, mamka a tety-dvojčata. Z jejich dětí já, bratránek (syn jednoho dvojčete) a asi bude setřenka - dcera druhého. Od strejdy(ten je nejstarší) zatím nevím, má tři děti, ale všichni mladší než já(jsem z dětí nejstarší) 

Dávala jsem světýlka kolem baráku. Vím, lidi to tam nechávají celoročně jenže…tyhle provazy jsou bílé a na těch červených cihlách je to v létě strašně do očí bijící. Chtěla jsem to tam nechávat, ale jsem to psychicky nedala. Ale tak nic hrozného, zvládla jsem to za půl dne. Jen tam ještě upevnit přívod elektriky, zajistit proti vlhku. Odzkoušeno, svítí👍Jsem si říkala, že jestli to tam budu složitě upevňovat a pak se to nerozsvítí, asi mě klepne. Horší ta na borovicích, co jsou tam celoročně🙄Musím tam dotáhnout prodlužku a zkusit rozsvítit. Ani nemám odvahu, buď to někdo utrhne, nebo to propálí slunko. Ale jestli to nepůjde, zase kupovat a motat tam nové fakt nehodlám👎

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2025, 20:20:56 xxx.xxx.29.235
Bodlinka:

Já si uši proplachuju jedině Sabatony

Obrázek

Myslíte kapelu? Tak to bych už neslyšela ani to ň😏

Závěr vyšetření: hluchá jak peň…jak se u nás říká. Obě uši prakticky stejně. Chtěla jsem sluchátka - jen ty pecky do uší, bez toho za ucho. Bohužel, ty mají omezenou kapacitu funkce a už teď by to prý bylo pro mě na hranici slyšitelnosti, při byť jen dalším menším zhoršení sluchu, by už byla pro mě nefunkční. Nakonec dojde i na to mikádko😜(s culíkem to nezakryju😏s rozpuštěnýma vlasama teď vypadám jak stará čarodějnice😛) No ještě dlouho neuslyším, první zkouška funkčnosti u mě a následně odlitek do ucha na únor. Takže budu čekat, jak ta Bobča, naštěstí to nebolí, jen člověka se.e😉

hmn
hmn 06.11.2025, 21:29:59 xxx.xxx.50.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.11.2025, 20:06:42

krásné zvíře, Bodlinko….👍

lesnizinka
lesnizinka 06.11.2025, 23:17:22 xxx.xxx.29.235

Od páté třídy, kdy mě máti nechala omlet na kluka, respective teta, co mě stříhávala, to vzala ,,na moderno"(a já pak odmítala chodit do školy😛) jsem nechala růst dlouhé vlasy a jiné nikdy neměla. U kadeřníka jsem od té doby byla jen kvůli nějakému focení, ale nikdy se nestříhalo, krom konečků. Teď by to nějaký účes chtělo, protože vypadám jak ,,vyskoč z hája", jenže pro mě je momentálně nejslušivnější(vytáhne mi to ksicht😜) a nejpraktičtější, udělat ohon a jde se😏Vím, že mikádo sluší snad všem, ale jestli mě🤔se bojím zkoušet právě😊

Daja
Daja 07.11.2025, 03:46:56 xxx:xxx.75d9:dd52
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2025, 23:17:22

No je vidět, že jsme už dámy v letech a kde co se nás chytá😉, ale chlapy to už nejsou. Budu zvědavá jestli se Vám strefí a vy budete slyšet i tu muchu na skle ….😉( u nás se to poslední slovo říká jinak, ale touž je trochu vulgární).

Já měla vždy jen dlouhé vlasy, ale v rozmezí 15 let byly krátké a s trvalou, ale znova mám od 35 let dlouhé a nemůžu si vynachválit, když jdeme někam na lepší nechám udělat ala krásny účes, jinak čelenka, sponka po ránu . Zatím ani nemusím barvit jen krycí šampón. Jen čekám na dobu kdy i já shodím haro.

Daja
Daja 07.11.2025, 03:49:52 xxx:xxx.75d9:dd52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.11.2025, 20:06:42

Bodlinko opravdu bez lichotek krásna kočička. Jak je asi stará? To je ta nalezená? A jak pak se jmenuje? Pokud jste to již psala omlouvám se, ale to víte stojí mi za řiti ten Němec👍.

Sardullah
Sardullah 07.11.2025, 07:52:23 xxx.xxx.221.235

Tak já za ty roky už měla na hlavě kde co… od krátkýho ježka, přes to mikádo k vlasům k zadeli…. od platinové blond po černou…

Vždycky jsem se nakonec vrátila k dlouhým vlasům, protože je to nejpraktičtější…. 

Já mám takový blbý vlasy… když je umeju a nechám uschnout, tak je mám hodně vlnitý, ale běda, když pak do toho sáhnu kartáčem a rozčešu to a je to krepatý. Takže pokud nechci s rozpuštěnými vlasy vypadat jako čarodějnice ( v případě dlouhých vlasů) a nebo jako vodník Česílko ( v případě kratších vlasů nebo i toho mikáda), tak následuje foukání přes kartáč a následně žehlení.

Dlouhý vlasy mají výhodu… nemusím s nimi dělat psí kusy…. ráno zapletu cop nebo udělám drdol… případně culík, ten teda musím trochu vytunit žehličkou, ale nežehlím celou hlavu, jen ten culík a je to.

Když chci být za princeznu, tak se z toho dá vykouzlit cokoliv … teda teď už by to byla nějaká starší princezna, ale budiž.

Na rozpuštěný vlasy na volno už to není, to mám stejnej problém jako lesnižínka… to vypadám jak čarodejnice, ale s čelenkou to docela jde.

Jo a ohledně těch naslouchátek… abys je Raduš nakonec neměla hozený v šupleti, protože zjistíš, že ti bylo líp, když jsi neslyšela, co lidi říkají…😛ne to byla legrace.

Já ve svém věku už bych se netrápila s tím, jestli je naslouchátko vidět… už jsem ve fázi, že i z toho bych si prd dělala…

kometa
kometa správce
07.11.2025, 08:04:53 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2025, 20:20:56

Nakonec dojde i na to mikádko

Někdo má brejličky, někdo naslouchátko. O člověku to přece nic nevypovídá.

Viz Sardullah.

Bobca
Bobca 07.11.2025, 08:39:30 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2025, 20:20:56

Raduš..dám ti radu..doma Tom,a venku květinky se ti smát nebudou..a jak pojedeš do Prahy,tak je vyndáš..hm? Nebo si necháš jenom jedno,když jsi je tam doteď nepotřebovala? Chudák Tom..jak jste se doma bavili?to muselo být zajímavé🤭

Myslíš,že lidi se budou dívat jen na uši?Vím,jak se umíš vystrojit,tak to budou čučet na tebe,a né,co máš v uchu..Nebo si je nějak “vytuň”,a budeš průkopnice moderních naslouchadel..To mě by vůbec nevadilo,hlavně,že slyším🙏🤗

A Bodlinky kocourek je krásný..bude chlupatý asi jak od Zdenky Míša Kulička😊

Buggyra
Buggyra 07.11.2025, 09:24:51 xxx.xxx.198.226

A ostatně jestli na to máte, nechte si dát i tu kapku do ucha a prostě když se sluch zhorší, tak přejdete k tomu viditelnému. Můžete krásně ještě rok dva poběhat s tím vnitřním 🙂 Neházela bych flintu do žita. Ovsa. Rajčat.

Buggyra
Buggyra 07.11.2025, 09:27:51 xxx.xxx.198.226

Mimochodem, rajčata stále venku na uschlých stoncích a stále mají snahu oranžovět, mám radost, snad ještě stihnou dojet, je jich tam ještě určitě tak kilo 🙂

Bobca
Bobca 07.11.2025, 09:48:40 xxx.xxx.20.192

jinak na hudební jsem dala jemnější….ale tam Raduš myslím nechodí😎mám je puštené dnes jako kulisu..někdo to tu vzpoměl..tak jsem šla po tom..🤗

lesnizinka
lesnizinka 07.11.2025, 10:59:26 xxx.xxx.29.235

Raduš chodí i na hudební, když se nudím, tak nakouknu, ale hudbu neposlouchám, tak přispívám málo. Ano, o vytunění jsem přemýšlela, že se ani nebudu snažit je skrývat, většina děcek teď má sluchátka v uších imrvere, takže si lidi mohou myslet, že jsou telefonní. Tak nevím, jestli to dělat do té jako že tělové, nebo si tam vybrat jakoukoliv barvu. Je tam takový tenký drátek za ucho k tomu ovládání(baterce atd) Dám sem odkaz, jestli se zobrazí. 

Bobi, onehdá sedíme na gauči u telky a Tom povzdechne: a jak by sme si mohli hezky povídat…(kdyby jsi slyšela) Takže asi tak🙄Proto jsem se už rozhoupala. Začala jsem s ním chodit hodně mezi lidi, kde kdo by si chtěl povídat, jenže se mnou to fakt jde těžko, rozumím málokomu. Děcka drmolí a polykají konce slov - těm vůbec. Někteří dospělí zase mluví hrozně tiše, třeba moje švagrová, té nerozumím ani slovo. Řeknu jí: křič na mě, ona zvýší hlas tak na dvě slova a jede si zase ten svůj šepot. To i Tom říkal, že já jí nemůžu rozumět nic, že on má co dělat🙄https://www.widex.com/cs-cz/

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.