Reni-ano..nespavostí netrpím-ani tím ostatním…mohla to být náhoda kolem toho úplňku..jen mě naštvala,že mi to poslala na e-recept,já měla jít za 2 dny na tu krev,chtěla jsem to s ní probrat..a ona mě objednala až za 3 týdny…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2025, 08:18:16
Tak mě je z tohodle taky hodně špatně. Nikdy jsem to nenapsala, (jen občas náznaky) ale Quie mi v jeho 8 měsících srazilo auto. Vytrhl se mi z ruky i s vodítkem, pořád si to vyčítám. Tenkrát to vypadalo hodně špatně, pneumotorax, skoro protržená bránice, 4 dny byl na VFU v Brně. Nakonec to odnesla jen jedna přední noha, někde tam má přerušený nervy, takže je částečně ochrnutá. Tak nějak ťape, většinou s ortézkou, ale zvládne jít po všech 4 i bez, pokud jde aspoň trošku v klidu… Doma teda spíš chodí po 3.
Bobčo díky, mě je hned lépe, když svítí sluníčko, a neprší mi při práci za krk, to mi ke štěstí stačí 🙂
Lesnížinko bohužel ne, klid u nás není. Jsme u hlavního (jednoho ze dvou přístupů) tahu z Liberce na frýdlantsko, asi 500 metrů,a jestě v lese, takže se vše odráží zpět, a kolem baráku máme silnici do dalších vesnic dále plus do Polska. Takže je tu rámus jako kráva, i ty matky s kočárkama jezdí kolem, lidi choděj do lesa… Uliční lampu máme přímo před bránou, svítí na dvůr, což mě neskutečně s…. jenže důchodci jsou spokojení, jim to vyhovuje, a tchán je elektrikář, takže kdykoliv lampa nesvítí, jde jí okamžitě aktivně opravit. Takže mi zakoupení praku moc nepomůže 🤷 Na vánoce máme ověšený plot světýlkama, takže jestě více světla… A já si můžu leta tak 🙂
Nechápu, jak pan Kotek mohl za rok práce na farmě zhubnout 15 kilo, já dělám na farmě 15 let a mám 10 lilo nahoře …. asi protože nejsem chlap 😁 Snad přesazené keříky prežijí zimu…
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 12.11.2025, 14:05:33
svítí na dvůr, což mě neskutečně s…. jenže důchodci jsou spokojení, jim to vyhovuje, a tchán je elektrikář, takže kdykoliv lampa nesvítí, jde jí okamžitě aktivně opravit
Já vim, že to je na palici, ale to jsem se fakt zasmála…ale ne škodolibě, vím jak je to někdy s důchodci “ veselé”.
S duchodci je to ,,vesele" vzdycky a s vekem se to stupnuje. Jen si porad rikam, ze nebudu lepsi, spis naopak🫣 tak jsem myslim hodne tolerantni😀
Kotek…nesleduju to, ale upoutavky clovek vidi furt. Ja tyhle nahrane blbosti, jak si mame myslet, ze to tak opravdu je a neni to cirkus pro kamery…nesnasim. Nesleduju zadne reality show👎Vubec neverim tomu, jak si Kotek vymyslel, ze bude hospodar a jen si k tomu prizval kamery. Spis to bude tak, ze to vymyslel a prisel s tim na Primu, jako super napadem a nebo naopak, Prima prisla se scenarem: my ti jako-ze zbudujeme farmu, tebe a tvou rodinu to bude stat akorat soukromi, jdete do toho?
Eli, to bylo asi na me, s pejsou, ze? Nam se zase stalo, ze jsme se s muzem rozdelili on, ze veme mokre psy domu a ja musela jeste k babci. Bernak, nas zavislak chodil na volno, poslechl na slovo. Jenze v ulickach zjistil, ze za nima nejdu, tak se zavrtel na pate a vyrazil zpatky me hledat. Jsou to takove spletite bocni cesty mezi baraky, auta tam jedou pomalu, ale vypalil z vedlejsi primo pod auto. Nic, odletel nabok do travy, vyskocil a bezel za mnou. Ja jsem to taky videla, ale ani jsem se nejak nelekla, nevypadalo to nebezpecne, panovi jsem prohledla auto a omluvila se.
to v žádném případě..jsem psala,že je nervózní,že si dcera-taky lékařka,už i ordinovala,pořídila dned další mimčo a matka musí ordinovat!!zprávy nečte,ani je nechce..propouštěcí z rehabek jsme měla hodit do schránky…a vlastně jsem si posílala žádosti sama na pojišťovnu zkrz rehabky..a tak…Když jsem k ní nastupovala před 5 lety-(ze známosti),se mně ptala,co beru za léky,s čím vlastně chodím na neurologii…Jednou na mě natolik řvala,že jsem se rozbrečela a se slovy,že s kým to mám teda konzultovat,když jsem sama a nevím…Nadávají na ni všichni…
písnu to sem….Ráno jsem dostala ve veselém okénku pomyslnou “injekci”v podobě dávky humoru,která mi nastartovala den a probudila ve mě elán do práce..ale co se nám ráno ještě povedlo? asi 4 děvčata na diskusi jsme pily skoro zaranu kafe🥰..to se hned tak nevidí(já takové věci prožívám)🤗Takže-vygruntovala jsem si kuchyň(tedy jednu třetinu pokoje)…ale se vším všudy..přidělala jsem si zásobník na ZZtka (papírové utěrky)ležel naboku už asi měsíc-nebyl čas a chuť🤭..vydesinfikovala linku,dřez,kachličky..sklokeramickou desku..ta jde pouze Jarem-(ty přípečky)..Koupila jsem si jakýsi přípravak,a prd to s tím šlo…konvici,ledničku..teda zatím povrch..a hlavně uklidila ty kraviny z ní nahoře,co se tam hromadily..…Po obědě jsem byla domluvená se spoluležící pacietkou z rehabek,že za ní dojedu na návštěvu do Lošova..bezva babča..zjistila jsem,že mi nesvítí levé přední světlo na Pažoutovi..říkám si-nějak to zvládnu,,Jenže..nazpátek byla mlha jak mlíko od Lošova,přes Svatý kopeček až do Dolan a kus ke Šternberku..Spravují cestu hned od Štbk až skoro k benzince na Bohuňovice…za chvíli mi začla vařit voda v koloně…no,dobře 25 minut čekání..jsem to zdechla..asi nefungoval semafor..doproti jely auta už 2x a z naší strany nic..Navíc prasklý výfuk..zvuk jak u Formule 1..zítra valím so servisu..ještě že jsem nepotkala policajty..s jedním světlem,zrovna nesvítilo levé..a v mlze…Ale zítra mám v plánu další část-něco po něčem🤗Vyhodila jsem už i invalidní vozík..u PC mám tu počítačovou na kolečkách a u stolu stačí obyčejná…Já na něm nejezdila,jen se mi na něm dobře sedělo..ale mám toho tu hodně..
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.11.2025, 14:50:00
Tak samozřejmě že každej to mame jinak 🙂 Někdo potřebuje vidět, já mám radši tmu, hodně věcí dělám po tmě, třeba teď když chodím večer krmit osloponí gang, tak si kolikrát ani čelovku nevezmu 🤷 Tchán je tak aktivní, že opravuje všechny lampy v dosahu 🙂 ale kdo platí žárovky jsem se neptala.
Jaký budeme my až budem starý samozřejmě netuším, ale myslím, že jsou určitý věci, které na stáří nezávisí 🙂
No a jestli někdo věří tomu, co říkají v televizi jen proto, že to říkají v televizi, tak je to jeho problém 😁 a ano, je takových spousta, stačí se podívat na komentáře. Farmu Kotka beru jako odpočinkový seriál, který prostě jako herec natočil, nic víc. To, co tvrdí beru jako součást role, protože kdyby to měla být pravda, tak je spoustu věcí dohledatelných 🙂 Navíc mu “nadávají”, že jen okopíroval Clarksonovu farmu, tu jsem neviděla tak neposoudím, ale asi to zas bude jen další formát ze zahraničí. Stejně je nejlepší trpajzlík z Bauha, toho žeru 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.11.2025, 18:27:54
Tak hledat jiného obvodního, tohle není normální. Když nechce ordinovat, tak nemusí, a když nechce peníze od tvé pojišťovny za řádné služby, tak je dostat taky nemusí. Ono by to s jiným obvodním třeba s tebou vypadalo trochu jinak, už se mi taky otvírá kudla v kapse… Normálně bych si na ni stěžovala.
No jasně, teď už na to nemáš energii a náladu, já to chápu, v klidu vydrž do operace a po rekonvalescenci, až se vzpamatuješ z těch hrůz, co na tobě leží, si najdeš v klidu nového obvodního a na tohle zapomeneš 🤗