Pořád je možné si poradit, když vás okouzlí poslední modely haute couture:
https://x.com/Thebestfigen/status/1991219674739040508
🙂
Pořád je možné si poradit, když vás okouzlí poslední modely haute couture:
https://x.com/Thebestfigen/status/1991219674739040508
🙂
náhodou ten outfit s větrákem, to je super do horkého dne
Z Alíku mám pár hader na běžné nošení: mikina - ta má krátké rukávy i pro mě, prcka s krátkýma rukama, ale jinak je fakt pěkná, tak ji nosím do zahrady. Několikery kalhotky - tam to bylo tak půl napůl, kdy byly hezké a nebo hnusná umělotina nenositelná. Dvoje pletené šaty - ty jsou OK oboje. A jednu celou teplákovku a tu jsem rovnou šoupnula na charitu, to byla hnusná umělotina(vydávaná za bavlnu😏) Jo a legíny, koupila jsem postupně čtvery, nenositelné byly jedny. Několikery ponožky, všechny byly dobré👍Takže v těch hadrách je to sázka do loterie a už je neobjednávám. Kosmetiku tam nakupuju hlavně korejskou, která je tam skoro o polovinu levnější, než u nás. Už jsem to kdysi psala: ta jediná mě zbavila po 20letech pigmentových skvrn, na které jsem zkoušela všechnu tady dostupnou zahraniční drahou kosmetiku s nulovým výsledkem.
Na ranní rychlochůzi mám ano, značkové legíny, které se šijou nejspíš v té Bangladéši. Nemám je kvůli té značce, ale když jsem si listovala legínama, do těchto jsem se zamilovala na první pohled. Jsou to Fily, nijak drahá značka, ale na nikom jsem je vlastně ještě neviděla, známí mi říkají, že podle nich mě poznají, že to jdu já😉Už mám druhé, stejné😀 Na zimu mám termolegíny, které šijou holky z Brna, Pura Vida. Ty jsou o polovinu dražší, ale taky se mi zalíbily na první pohled. Sousedka mě navedla na legíny Lelosi, ale tam jsem si tehdy vzor nevybrala, žádný mě tak nezaujal, teď jsem se už dlouho nedívala. Někdo tu vzpomněl Lagerfelda. Vyběhly na mě před pár lety jedny šaty, které se mi strašně zalíbily na první pohled. Byly zrovna v ,,akci"😏což znamenalo 4.500Kč🙄 Za šaty, které budou moderní, když dobře - dva roky, se mi to zdály zbytečně děsné peníze. Ale tak nekupuju si šperky(jen levné cetky) tak jsem si mohla udělat radost. Pak jsem je viděla v telce na jedné celebritě a nakrkla jsem se, že si je doprčic prostě koupím. Už v akci ale nebyly a stály 6tisíc. Čekala jsem, až zase vyběhne na ně nějaká sleva, místo toho byl prodej toho modelu ukončený😎Štvalo mě to skoro rok, pak jsem nakynula a utěšovala se tím, že už by mi stejně ani neslušely😜
Měla jsem to rozepsané dobrou hodinu a mezitím jste napsaly.
Tyhle přehlídky asi normálnímu člověku hlava nebere. Tedy nechápu, proč značka dělá přehlídku něčemu, co se nosit nedá, neprodá. Asi něco jako ,,blbá reklama, taky reklama". Prostě šokovat. To normální člověk fakt nepotřebuje. Ten Číňan(či co to je) je borec👍
Já si oblečení kupuji na blešácích nebo na bazoši, případně mi známí nosí svoje obnošené (jako fakt, mi to nevadí). Nové jsem koupila loni vasrkecky do moře a ještě jsem se rozčilovala, že plátěnky u vietnamce stojí tři stovky (kde to jsme?). Letos chci koupit zase zásobu punčoch, protože naposled jsem je kupovala před pěti lety a některé už prostě nedám dohromady ani záplatami (koukají palce, resp. teď už spíš celé šlapky a trhají se v rozkroku, jakože tak, že mi z toho čouhají faldy ze stehen a to po půldenním nošení pěkně řeže). Tak jsem se odhodlala letos také k nákupu nového oblečení. Letos jsem si nekoupila ani ponožky, a to je co říct, kupuji od jedné bílé vietnamky každoročně, ale ty předloňské jsem ještě nerozbalila. Je úžasné, že tahle baba vždy přiveze stejnou značku, že můžu každý rok nakoupit stejné fusky, to bych byla jinak ztracená, protože mám hromadu stejných černých, abych nemusela třídit (to je svoboda, to vám povím).
Tady tu elektroniku stejně vyrábějí v Číně, ať to koupím z tržiště nebo tady od českého dodavatele. Stejně to tou lodí přijede. To mám jako smolíkof. No a když to můžu koupit levněji a tím pádem toho koupit více, tak bych byla blbá. No ještě uvidíme, jestli nejsem blbá, že jsem to koupila takhle noname, že to nebude fungovat. Tak od toho to otestuji. Ale tady jsem za tisku koupila dvě světla, stejný model od českého obchodu, který mám vybraný, stojí tisícpětset za jedno světlo. Tak i kdybych to měla rovnou vyhodit, to prostě musím zkusit, to bych nepostupovala s péčí řádného hospodáře… Těhle světel budu umět koupit deset, ta drahá bych musela koupit čtyři. Pokud mi za tři roky z těch deseti čtyři funkční zbudou, jsem na svém.
Značkové oblečení mám nějaké po těch známých, z blešáku a bazoše, nové bych značkové spíš asi nekoupila, nevadí mi nosit umělinu, s lecčíms si umím poradit, a když vidím, co stojí nové kousky i u toho vietnamce, tak se rosím a padají na mě mdloby, jsem holt zvyklá fungovat za levno, jak tak vidím, asi by můj šatník tady vyděsil všechny v jedné řadě. Ale jsou to kousky, co mi drží i více desetiletí (asi proto, že byly před více desetiletími vyrobené…) a já jsem si je už různě rozšlápla, rozseděla i rozležela, takže jsou mi i pohodlné a dobře se v nich cítím. A lidi okolo se nějak asi neodvažují sdělit mi své názory, to je dobře, nikdo jim o ně nestojí 😂
Sardullah:Adidas jsem dala jako příklad… . to jsem chtěla opravdu jen poukázat na to, že ve stejné kvalitě jako je bavlněné tričko s logem nějaké značky se dá pořídit neznačkové a levněji.
u nás byl taky obchůdek,kde “vzadu”měli ty adidas fejková trika-levná..Budiž….Dědina,děcka to chtěla,kupovala jsem je.Jen mi třeba vadilo,když někde zavřeli poicajti tržnici s tímhle zbožím a všechno “prý” spálili..proč to nedali třeba dětem do děcáku?.
a rifle,jak píše myslím Eva? na ty jsme taky stáli fronty v Olomouci u Tuzexu na Floře..45 bonů..Super rifle,Wrangler,Levis..myslím,hm?
Pálí se to, aby se to nedostalo do oběhu. Když to dají zadarmo do děcáku, tak děcák potom nekoupí trika od slušného prodejce, tak mi to vysvětlovali.
aháá..tak to má logiku…
Já mám takovej pocit, že jednou u oblečení kde to šlo, tak odstřihávali nášivky.
Z pohledu selského ruzumu by bylo fajn rozdat oblečení potřebným, že je škoda to pálit. Ale svět funguje na jiných principech… no tak alespoň ti řidiči, co to vozí do spalovny si pár kousků pro sebe a pro znání vezmou.
Také je mi proti srsti likvidace věcí, které mohou sloužit. Pak si tady “hrajeme” na Green Deal.
Jenže to by muselo být lidstvo schopné táhnout za jeden provaz, a to je poněkud utopie. 🤷
A když už jsme u toho plýtvání… Nepovaluje se vám někomu doma výplňový materiál pro rukodělné výrobky? Ideálně duté vlákno, klidně v podobě vyřazeného polštáře.
Pustila jsem se po nocích do výroby panenek pro UNICEF, trpím brutální nespavostí a tvůrčí rukodělná činnost mi prospívá. Takže to pojímám jako pracovní terapii, která může pomáhat dál. Snažím se v maximální možné míře o recyklaci, využiju i zbytky látek a příze (na vlasy) 🙏
Já už jsem to dala kamarádce, která dělala totéž. Bohužel vloni umřela na rakovinu. Možná jí věci na výrobu doma zůstaly, mohla bych se zeptat jejího muže….jen nevím, jak to nese, od pohřbu jsem ho neviděla, nemluvila s ním😔
Zrovna letos jsem se pustila do vyklízení mých skříní. Bože, já jsem hrozný sysel, mám tam věci, které ne, že jsem nenosila rok, ale možná tak 10let. Už jsem je jako vyhazovala několikrát…a vždycky je zase vrazím zpátky. Teď už mám dva pytle - vyhodit a charita. Mám tam oblečení, co jsem nosila se psy. Stopro do toho nevlezu a některé jsem fakt neměla na sobě těch 10let…že si to určo ještě někdy oblíknu, na nějakou příležitost…leda prd🙄Musím ještě zodpovědně prohrabat i tuhle skříň😏V telce říkali, že je teď ta povinnost hadry recyklovat jenže: recyklační firmy nějak nestíhají. Ono je to možná i tím, že jak lidi slyšeli, že se to recykluje, začali vyhazovat ve velkém. Kdybych to měla narvat do popelnice, bude vmžiku plná a u nás už jsou za to sankce.
ty jo
onehda byl v rádiu příspěvek o nějaké razii v tržnici v hatích, že zabavili hromadu padělků a tě ty padělky pak nabízí právě dětským domovům a různé charitě, že je jen podmínka, že si z toho odpárají ta loga.
já to mám s oblečením tak, že jsem úchyl na materiály a zpracování, takže moje kupovaný věci jsou obvykle ukrutně drahý a tím pádem jich nemám moc 😀
ale zase mi to všechno vydrží věky, mám některý věci už od gymplu a to už je hodně retro, ale s norou nebo na zahradu je to fuk.
Retro jde do módy…😉
Bodlinko vy jste se mi připomněla🙂 Zapomněla jsem napsat reakci k fotkám: tak my onehdá řešily, že Nora je ,,lvíček" a tu fotka, že není😜a ta fotka mechu v detailu…ta je přenádherná👍❤️
Za prvé mi dnes pípne zpráva, že v pondělí mám zubařku…a já na to úplně zapomněla😏 (ještě, že to posílají😎) Za druhé jsme tu měli včera vodaře, protože nám netáhne čerpadlo. Říkala jsem mu, že by bylo dobré to vyřešit, aby nám voda totál neklekla přes vánoce. Prý neví kdy, taky zima, že áno, kdo by chtěl žbrndat ve vodě. Teď mi večer volá, že mu ze studnařem odpadla akce jinde, tak by mohli přijet zrovna zítra. Jsem zvědavá, jak tohle dopadne, co všechno bude kaput. Předem upozorňoval, že vzhledem k tomu, že vrt se nečistil 20let, bude to drahé, tak aby jsme se pak nedivili(20tisíc čištění vrtu, nová nautila…)
na zimu přece nemůže být Nora na lva, to by jí byla zima na zadek
zelená věc je dutohlávka, už zase začíná jejich sezona
je to super věc, taková odměna za koukání se hodně zblízka
Irma19:A když už jsme u toho plýtvání… Nepovaluje se vám někomu doma výplňový materiál pro rukodělné výrobky? Ideálně duté vlákno, klidně v podobě vyřazeného polštáře.
Pustila jsem se po nocích do výroby panenek pro UNICEF, trpím brutální nespavostí a tvůrčí rukodělná činnost mi prospívá. Takže to pojímám jako pracovní terapii, která může pomáhat dál. Snažím se v maximální možné míře o recyklaci, využiju i zbytky látek a příze (na vlasy) 🙏
smekám před takovým tvůrčím nasazením po nocích….obdivuji lidi,kteří se dokopou tohle dělat…poptám se a případně se domluvíme-a pošlu…držím pěsti..