Na vlasy účinkuje každýmu něco jinýho. Mně stačily tekuté vlasy od Bione, snaše to nevyhovovalo, že to slepuje vlasy, brala tuším Reghaar od Walmarku. Kdysi dávno jsem si kupovala Capillan, ten býval i za komančů a taky mně to pomáhalo. A někdo si chválí vlasové hnojivo, to se dá koupit ve formě tabletek, šamponu nebo séra. Musíte prostě vyzkoušet.
Bobi, Bodlinka ,,nedělá" v drůbežárně, Bodlinka je veterinářka😉
sypu si popel na hlavu..to jsou ty moje výpadky🤭moc se omlouvám Bodlinko..ale vím,že píšete často o drůbežárně,né? kotě máte taky z tama…dám si příště pozor…🤗
Bobi píšu za Bodlinku, protože nevím, jak často sem chodí, ale ano, dělá předně asi pro ty drůbežárny, veterinu. Alespoň to kdysi napsala. Jen se tam zase tak neusviní, myslím tedy ne tak, jako by tam vybírala podestýlku😉
My máme dnes ty vodaře, studnaře a ještě mi ,,ve volném čase" řeší i elektriku, co mi nejde k tomu stromku😏Tam to teda moc nadějně nevypadá, jistič něco vyhazuje a netušíme co🙄
Venku furt zima, necelé dva stupně, ale pro změnu začíná pofukovat. Já v mezičase myju venku okna a mezitím si zase chodím domů rozmrzat ruce…jako třeba právě teď(chlapi jsou na obědě)
Sklerotická jsem já🙄Biosil mi byl na nehty taky doporučovaný, je i na ty vlasy, mě teda na nehty nijak nepomáhal. Buggyro prostě si ho kupujte taky, jak mamka😉Mám to naprosto stejně jako Sarah, na vlasy kdysi Capillan, pak tekuté vlasy od Bione. ty pořád, teď je nikde neměli, tak jsem vzala něco jiného z té řady. Buggyro na jemné vlasy ještě asi třeba od Bione - s keratinem. Jó, všechny ty věci, jako třeba tekuté hnojivo atd…nekoukala jsem na složení, jen si myslím, že jsou tam právě ty vitamíny - křemík, vitamíny B, Zinek, kofein…On asi nikdo žádný zázrak nevymyslel.
Aha, teď jsem si vyjela ,,vlasové hnojivo" Takže složení: Kofein, komplex HustoplexTM (extrakt kopřivy dvoudomé, extrakt zeleného čaje, extrakt silymarinu) - ten ostropestřec by mě vůbec nenapadl, že se dává i na hlavu, nikdy jsem to asi nečetla🤔
Že bych do sebe potřebovala ládovat zrovna kofein, to úplně ne, no. Teď zobu tablety zinek vápník něco (hořčík?), proti křečím. A tak si říkám, mohlo by být i na ty vlasy. Plánuju pokračovat D3. Zase nechci vyhazovat peníze, proto se ptám. Ten Biosil je prý celkem drahý, tak jestli vám spíš funguje to od Bione, tak to bych taky zkusila, Bione je levná značka, právě na doporučení odtud mám doma bezoplachový kondicionér a přijde mi celkem fajn (až na ten smrádek z toho).
v drůbežárně se člověk teda zasviní i jako veterinář, protože ty vzorky do pytlíků sami neskáčí. s dlouhýma nehtama je to celkem nekompatibilní, aj se tam různě olámou a zbytek člověk dorazí na zahradě.
svoje mám prostě krátký. a když chci jít někam za dámu, tak dávám ty nalepovací, mám jich bambilion, ale krátký. akorát že vánoční měli všechny jen dlouhý.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.12.2025, 14:22:50
Nevím, kolik vám je… ale pokud nejste vysloveně mladice, vyzkoušejte pravidelné masáže vlasové pokožky pro obnovení elasticity a zvýšení prokrvení. Můžete masírovat i sama doma, 2-3x týdně aspoň 10 minut. Správná technika je jakoby “posouvat” pokožku po lebce.
Ztuhlá pokožka v hlubších vrstvách stahuje vlasové folikuly, uvolněním se vrátí do genetického maxima jak síly vlasů, tak hustoty.
Úspěšně otestováno na vlastní hlavě a potvrzuje to i několik studií. 🙂
Ad doplňky stravy: kromě biosilu můžete zkusit i methionin, oboje volně prodejné v lékárně.
Nevím, kolik vám je… ale pokud nejste vysloveně mladice, vyzkoušejte pravidelné masáže vlasové pokožky pro obnovení elasticity a zvýšení prokrvení. Můžete masírovat i sama doma, 2-3x týdně aspoň 10 minut. Správná technika je jakoby “posouvat” pokožku po lebce.
Ztuhlá pokožka v hlubších vrstvách stahuje vlasové folikuly, uvolněním se vrátí do genetického maxima jak síly vlasů, tak hustoty.
Úspěšně otestováno na vlastní hlavě a potvrzuje to i několik studií. 🙂
Ad doplňky stravy: kromě biosilu můžete zkusit i methionin, oboje volně prodejné v lékárně.
Biosil jsem brala(tenkrát stály ty tabletky 32.-kč),když mi padaly vlasy,ale je to “běh na dlouhou trať”..asi po 2-3 měsících že je vidět výsledek..Už si to nepamatuju,,je to asi 20 let..asi jsem si to způsobila sama..Dostávala jsem sprchové gely,a já používala na tělo prostě šampon,když jsem si myla vlasy(obden),jednu dobu i denně..takže se mi hromadily,tak jsem si začala umývat vlasy tím sprcháčem,abych ho vypiplala…no a to byla asi ta chyba…že je tam jiné složení…
Já jsem o vlasy přišla, když umírali kluci😢 První Beruška, to byl strašný šok, po ty dva měsíce, co marodil, jsem nemohla jíst, dostat do sebe ke konci už nic. Po každé lžíci jídla jsem letěla na WC, úplně mi to rozhodilo trávení, chytlo játra či co, dostala jsem žloutenku, no prostě skoro rok léčení a vlasů mi vypadala snad polovina. Když už jsem se trochu zdravotně srovnala, vlasy jakž takž dorostly, tak odcházel Woruška a vlasy se zase sypaly, prostě jen asi ze stresu. Ty tři roky, co není, vlasy zase dorůstají, no přidala se menopauza, celá jsem zase v nepohodě, tělo nějak nechce fungovat. Já, které nebylo nikdy nic si připadám, že se asi brzo rozpadnu🙄Vím, že tu si stěžovat, když si tu většina tím prošla či prochází je mimo mísu, to jen pro vysvětlenou, proč mi vypadaly vlasy. No ty mám teď, byť šedivé za x let nejlepší, dokonce i pleť, byť to trávení už se asi nezpraví nikdy. Já mám už asi dva roky na vlasy čínský cibulový šampon(ne, nesmrdí🙂) mám i kondicioner a fakt vlasy dorůstají, ty nové krátké mi tam různě trčí😉
U nás vodní katastrofa pokračuje. Chlapi včera odjeli kolem 19.30. Ve 22h už voda netekla, čerpadlo načerpalo a vypnulo se, voda ,,spadla" z baráku zpět do studny. Při brainstormingu s vodařem a studnařem jsme usoudili, že bude ucpaný(zanešený) přívod trubkou do baráku, čemuž nepomohlo nové silné čerpadlo, protože to tam natlačilo a udělalo zátku…tuplem. Rozdělali ve sklepě první koleno a ano, nejde protlačit ani nějakýma tlakovýma rázema, co tam dělají od studny. Co dál se ještě budou rozhodovat, jeli na oběd a prý asi zkusí rozpouštění kyselinou. Když se daří, tak se daří😏