Aktuálně: 2 754 inzerátů261 585 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 08.12.2025, 19:59:45 xxx.xxx.35.204
lesnizinka:

Z dotyčných pořadů nesleduju ani jeden, ale když to někoho baví, jeho věc, nic proti nim nemám, cokoliv lepší než tedy mnou nepochopitelné různé reality show. No každého baví něco jiného. 

Tak nevím kde jste žili celá ta léta, poplatky za TV se platí, co pamatuju. Je zajímavé, že všem začaly vadit, až to začal vykřikovat Babiš a spol. Reklamy jsou na všech hlavních stanicích, někde jsem je tedy neviděla, ale už netuším kde. Třeba primácké programy vám je ani nedovolí přetočit, což nás, co si platí ještě drahé Oneplay štve mnohem víc. 

Poplatky mně vadily už dřív, než byl ředitelem Dvořák, s Babišem to nic nemá, vlastně ani nevím, že o nich něco vykřikuje, mně je naprosto ukradenej. Nechápu, že mám platit za něco, co nevyužívám, televizi nemám, koukám občas přes Skylink na PC, když mě něco zajímá. A je toho opravdu čím dál míň, vlastně v poslední době nic. Skylink si pochopitelně platím. ČT dávno není televizí veřejné služby, reklamy má jako každá jiná TV, a peníze, které od lidí vybere, stejně smysluplně neinvestuje. Neznamená to, že když za komunistů jsme museli držet hubu a krok, tak že budu i dnes.

biaca
biaca 08.12.2025, 20:08:27 xxx.xxx.47.71

Pokud bych měla TV nebo rozhlas tak chápu, proč daný poplatek mám platit, ale jelikož nemám TV ani radio - tak nevidím důvod, proč platit za kvalitní pořady typu Star Dance. Když si na sebe dokážou pomocí reklam vydělat Nova nebo Prima nechápu, proč by neměla i ČT. A vůbec to není o nezávislosti medií, jak se p. Fiala snaží tvrdit - myslím si, např. taková Prima CNN odvádí dobrou práci a přeci se jedná o komerční TV.

Ps. každý si navíc v dnešní době platí O2 TV, nebo Vodafone TV apod., navíc si člověk platí to co ve skutečnosti sleduje např. Netflix, Audible apod. /služby, které nevyužívám nechci platit/

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 20:44:05 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jako pardon, ale to je program o ničem. Vaření a pečení není můj koníček, ale ještě chápu, že někdo se dívá rád a fandí soutěžícím. Ale ty stupidní seriály pro zklamané životem mě fakt nebaví. Co třeba nějaké pořádné krimi? Octopus docela ušel, ale už skončil, nic jinýho tam není. Aspoň jednou týdně bych se koukla na pořádný napětí, ale nic, bída, vůbec nechápu, proč to vlastně platím. Knihovnu Skylinku už mám zkouknutou celou, ještě že mám plnou skříň DVD.

Tak co se týče krimi seriálů, tak já českou televizi v tomto považuju za bezkonkurenční…ať už je to zmiňovaný Octopus…nebo Případy prvního oddělení…detektivové od svaté trojice..Labyrint všechny 3 řady…taky se mi líbila Ztracená brána nebo Ďáblova lest…nebo Docent…

Dost se mi líbí právě seriály, které režíruje Jiří Strach…ty jsou vždycky napínavý.

To o ostatních stanicích a jejich tvorbě říct nemůžu…i když na Primě jsou pro mě některý seroše taky koukatelný…

Mě teda nějakej poplatek 150, Kč měsíčně nevadí…protože na ČT na ty český seriály koukám…a beru to prostě tak, že to je daň za to, že to není přerušované reklamou. Třeba na Primu si platím sledování bez reklam…to prostě taky není zadarmo, na Nově jdou naštěstí reklamy přetočit..zatím…teda samozřejmě pokud na to člověk nekouká online, ale začne s nějakým zpožděním.

Ale chápu, že poplatky lidi, kteří na ČT nekoukají nebo koukají minimálně, rozčilují…mě třeba sejří poplatek za český rozhlas…ten jsem neposlouchala nikdy…ale neudělám nic.

Čím jsem starší, tím víc mě reklamní bloky rozčilujou…někdy mi u filmu připadá, že je reklama snad každých 10 minut…na to s mojí povahou prostě nemám nervy.

Sarah01
Sarah01 08.12.2025, 21:01:01 xxx.xxx.35.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.12.2025, 20:44:05

Jj, to máš pravdu, já mám ty krimi seriály zkouknuty všechny několikrát, taky Rapl, Místo zločinu Ostrava, Plzeň, České Budějovice, Pět mrtvých psů, Vzteklina, Pustina, krimi natočený podle románů Michaely Klevisove, prostě všechno, co bylo natočený. Je to jediný, na co se dá koukat, tak asi holt začnu další kolo. V létě nekoukám, to jsem celý dny venku, ale teď v zimě za těch dlouhých večerů se ráda zachumlam do deky a něco si pustím. Teď aktuálně jsem našla na iVysílání dokumentární seriál Legendy kriminalistiky, jsem u druhé řady. Je to moc pěkně zpracovaný. Kdyby v tom ČT pokračovala, nemám problém s poplatkama, ale zrovna teď tam není prostě nic. 

Bodlinka
Bodlinka 08.12.2025, 21:01:56 xxx.xxx.86.79

já teda dlouhodobě miluju fanfiction a čtu ho opravdu hodně, to je největší žrout mého času

televize mě neoslovuje, to radši dám nějaký dokument na youtube.

(ještě chvíli a už nebude ošklivá)

Obrázek
Sarah01
Sarah01 08.12.2025, 21:15:16 xxx.xxx.35.204
Bodlinka:

já teda dlouhodobě miluju fanfiction a čtu ho opravdu hodně, to je největší žrout mého času

televize mě neoslovuje, to radši dám nějaký dokument na youtube.

(ještě chvíli a už nebude ošklivá)

Obrázek

Já mám občas problémy se čtením, prostě potřebuju pauzu, i když jinak čtu hodně a ráda. A taky nejvíc krimi, ale i jiné žánry, hlavně literaturu faktu nebo třeba současnou českou beletrii, jen teda fantasy moc ne, to mě neoslovuje. Zrovna teď mám právě období, kdy se mi číst nechce. V PDF mám rozečtenou knížku od Turečka Nesvatá válka o svatou zemi a už to čtu dva měsíce, i když zajímavé to každopádně je.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:19:17 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jj, to máš pravdu, já mám ty krimi seriály zkouknuty všechny několikrát, taky Rapl, Místo zločinu Ostrava, Plzeň, České Budějovice, Pět mrtvých psů, Vzteklina, Pustina, krimi natočený podle románů Michaely Klevisove, prostě všechno, co bylo natočený. Je to jediný, na co se dá koukat, tak asi holt začnu další kolo. V létě nekoukám, to jsem celý dny venku, ale teď v zimě za těch dlouhých večerů se ráda zachumlam do deky a něco si pustím. Teď aktuálně jsem našla na iVysílání dokumentární seriál Legendy kriminalistiky, jsem u druhé řady. Je to moc pěkně zpracovaný. Kdyby v tom ČT pokračovala, nemám problém s poplatkama, ale zrovna teď tam není prostě nic. 

No vidíš…na spoustu seriálů jsem si ani nevzpomněla.

Já teď koukala na Labyrint…všechny řady, dokoukávám trojku, ale to spíš proto, že to dávali na Seznamu (televizní stanici).

Vím, že když nastupoval nový ředitel český televize, tak jsem někde četla, že budou omezovat produkci seriálů…tak to by mě hodně mrzelo…

Já povětšinou v telce nestíhám ani to, co chci vidět…většinou na to někde narazím, když projíždím program, tak to dám nahrát, abych na to nezapomněla a pak mám měsíc, abych to zkoukla a i to se mi někdy nepovede (manžel už mi říkal, že nechápe, proč toho tolik nahrávám)….pak poslouchám v práci kolegy, co za filmy si kde stáhli a kolik toho stihli zkouknout a  já si jen říkám, že si to mám nějak blbě zorganizované, když nestíhám koukat.

Já to mám spíš nárazově…když teda zrovna neběží nějaký nový seroš, kdy čekám každý týden na nový díl, tak jedu maratony…prostě si řeknu “a dneska nic nedělám a bude pelíškovej den” a  za ten den shlídnu celej seriál. To opravdu nedělám nic…resp. udělám se psy prochajdu a pak se všicí svalíme na gauč a válíme se celej den.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:24:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 21:15:16

A se čtením mám problém obecně…vůbec to nechápu, já takovej knihomol jsem dospěla do situace, kdy prostě nemůžu číst…mi přijde, že to je od tý doby, když jsem začala potřebovat na čtení brejle, tak že mi nějak přešaltoval mozek a se čtením mám problém…musím říct, že naštěstí existují audio knihy a tak to řeším spíš poslechově, před spaním.

Jinak já jsem schopná každých pár let pžečíst komplet mojí sbírku knih Dicka Francise…a teda další můj oblíbenec je Lovecraft…ale toho spíš poslouchám…

Sarah01
Sarah01 08.12.2025, 21:29:28 xxx.xxx.35.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.12.2025, 21:19:17

Tak to dělám úplně stejně, hlavně teď v zimě, zkouknu celou řadu za jeden dlouhý večer. 👍

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.12.2025, 21:32:17 xxx.xxx.128.84

My měli  dnes ráno,   v obýváku 10cm sněhu,  aspoň jsem si to myslela, když  jsem rozespalá vešla🙈. Všude bílo , uprostřed vysmátí kluci barzojíci, kolem čičiny a vločky se snášely🤣🤣🤣. Na druhý pohled jsem pochopila 😉. Doby našel velký péřový polštář,  půjčil si ho a ten za přispění zbytku bouchnul.   A jak frajeři nadšením mávali ocasama, tak peří lítala úplně všude. Prý takovou srandu už dlouho nezažili a kočky samozřejmě pomáhaly🙈. Ještě teď večer vyplouvají pírka z nejnemožnějších míst a samozřejmě máme opeřený bobky🤣🤣 a pak prý vánoční úklid,  vzdávám se, hlavně šťastný a veselý👍

Sarah01
Sarah01 08.12.2025, 21:39:04 xxx.xxx.35.204
Dublinbarzoj:

My měli  dnes ráno,   v obýváku 10cm sněhu,  aspoň jsem si to myslela, když  jsem rozespalá vešla🙈. Všude bílo , uprostřed vysmátí kluci barzojíci, kolem čičiny a vločky se snášely🤣🤣🤣. Na druhý pohled jsem pochopila 😉. Doby našel velký péřový polštář,  půjčil si ho a ten za přispění zbytku bouchnul.   A jak frajeři nadšením mávali ocasama, tak peří lítala úplně všude. Prý takovou srandu už dlouho nezažili a kočky samozřejmě pomáhaly🙈. Ještě teď večer vyplouvají pírka z nejnemožnějších míst a samozřejmě máme opeřený bobky🤣🤣 a pak prý vánoční úklid,  vzdávám se, hlavně šťastný a veselý👍

Udělali si sníh sami, když venku je bláto. 😂

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:39:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.12.2025, 21:32:17

ten za přispění zbytku bouchnul

No tak hlavně, že se nikomu nic nestalo, když to bochlo😂

Jako já po těch letech nějaký zničený věci a nějakej ten nepořádek, co udělají psi neřeším, ale teda přiznám se, že když jsem si to u vás představila v reálu, tak to bych asi plakala…kdy vím, jak výborně se taková katastrofa uklízí…😴

lesnizinka
lesnizinka 08.12.2025, 21:58:54 xxx.xxx.94.60
Sardullah:

A se čtením mám problém obecně…vůbec to nechápu, já takovej knihomol jsem dospěla do situace, kdy prostě nemůžu číst…mi přijde, že to je od tý doby, když jsem začala potřebovat na čtení brejle, tak že mi nějak přešaltoval mozek a se čtením mám problém…musím říct, že naštěstí existují audio knihy a tak to řeším spíš poslechově, před spaním.

Jinak já jsem schopná každých pár let pžečíst komplet mojí sbírku knih Dicka Francise…a teda další můj oblíbenec je Lovecraft…ale toho spíš poslouchám…

Mám to naprosto stejně. Zvládnu číst na compu, protože to mám zvětšené dle potřeby. Pokud vezmu do ruky knížku, byť mám brýle, usínám asi do 5minut. Už se ani nepokouším🙄

lesnizinka
lesnizinka 08.12.2025, 22:02:57 xxx.xxx.94.60

Áno přesně, uklízení peří je pěkná štrapáce. Tedy pokus ho chce člověk vrátit na původní místo. Jinak to naštěstí vysavač zvládne. Zametá se to tůze špatně😉Opeřené bobky🤪

Daja
Daja 09.12.2025, 04:26:58 xxx:xxx.7681:841c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kukulín z 08.12.2025, 18:14:18

To si děláte srandu, že jo😠? To tam zas bude?

Kostýmy, hudba, prostředí jo to je fajn, ale koukat a poslouchat hodinu stupiditu fakt ne😉.

Octopus byl nejlepší seriál v poslední době , pak hodně mě bavil seriál Ostrava páč se natáčel na místech co znám a dokonce i v Havířově, reklamy hmm….taky na palici a hlavně na ČT kde tvrdí, že žádná reklama není a proto plaťme.

Daja
Daja 09.12.2025, 04:30:25 xxx:xxx.7681:841c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 08.12.2025, 21:01:56

Bodlinko ani nemáte tušení jak ráda bych si já ji vzala, ale skrze va Chuliho se to nedá, manžel nalomeny, že by jo, ale Chuli katastrofa. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.12.2025, 06:58:33 xxx.xxx.128.84

Vysavač to uklidil, ještě teď ho z toho břicho bolí 🙈. Nejhorší bylo,  že jsem se nemohla rozčilovat, smát,  plakat…., kluci by se buď chtěli radovat se mnou nebo utěšovat,  případně by se klidili z dosahu a vše bylo špatně. Takže jediný povel: zůstat, neheeejjjbbbaaat se! Malej Arčí, všechny kočky a tři barzojí ocasy ,co sebou mávaly jak na prvního máje neposlechli 🤣, tak vznikla sněhová bouře.  Já popadla vysavač,  pytel na odpadky a hodina a půl brigády zajištěno. Kluci samozřejmě museli pomáhat, žejo.  Odpoledne po práci další dvě hodiny a peří už se nachází ojediněle a zásadně v jiných místnostech nebo patrech🙈. Stejně jsem si za to mohla, peří a barzoj fakt nejde dohromady 😉

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 07:31:05 xxx.xxx.221.235

Mně se jednou roztrhnul starej polštář… jo jasně vysavač to vysaje, ale já si z toho pamatuju, že peří bylo všude a já měla pocit zmaru.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.