Aktuálně: 2 752 inzerátů261 569 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

O všem a o ničem :)

efe
efe 25.08.2025, 12:49:55 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 25.08.2025, 11:24:58

Já chci taky špendlíky, všude jsou jich kvanta, jen ten můj už dva roky nerodí ☹️

Prst zase o chlup lepší, fyzio se to minulý týden líbilo, že šlacha zase trochu povolila. No v běžným životě to moc nepociťuju to zlepšení. Ale aspoň ten zánět už je zas pryč.

kometa
kometa správce
25.08.2025, 14:09:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.08.2025, 12:49:55

Vydržte! Je to běh na dlouhou trať.

bassrock
bassrock 27.08.2025, 08:41:07 xxx.xxx.251.2

Kdyby špendlíky - Madam mi futruje višně ptáčnice, letos jim v ohromném množství padají do ohrady. Vysává to ze země jak velevýkonný vysavač, průjem, prdí a smrdí. Žerou to jen huculové, takže jsem iniciativně inkriminovanou část výběhu ohradila páskama … no bohužel nešly napojit na elektriku, takže druhý den pásky fuč a huculové vesele sají višně a chroupají pecky jak oříšky. Madam vypadala jak vzducholoď, co krok to prd, co dva kroky to houno. Takže druhý kolo s páskama a za pomocí kolegyň napojeno na ohradník (ustajovatelé zrovna 5 dní na dovolené) a další den mě stíhaly vyčítavé huculí pohledy, že jim tu mňamku žerou ptáci a oni chudinky hladové tam nemohou… Průjem odezněl, Madam splaskla na běžnou velikost XL z nafouklé XXXL 😄

efe
efe 27.08.2025, 10:57:55 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 27.08.2025, 08:41:07

Udělala jste dobře, letos jedna kobyla po konzumaci třešní skončila s kolikou na klinice, domů už se nevrátila…

Horsana
Horsana 27.08.2025, 19:31:37 xxx.xxx.234.190

Mno, moje kone konzumuju slivky a ringloty ak im ich laskavo odtrhnem a vlozim do huby.

Nieco zozerie Neha, aj Pergolid je ochotna zozrat iba v tomto ovoci, mrcha, inak to klovu vtaci a mravce, chjo.

Gustav vypluva kostky, este, ze tak, ale tiez pride len ked vidi, ze to oberam a oberat musim, lebo Neha sa inak neda oklamat 🙄

Rada by som obrat nieco aj domov, ale nie do vedra, lebo Liska ked vidi vedro, upada do tranzu, tak ak mi okolita priroda este nieco nechala, tak mozno bude na kolac 😂

Lenze stromy su dole a mne sa tam nechce chodit, njn….mozno zajtra rano, inak je tu cez den opat horucava.

P.S. divnomacka je hlucha ako poleno, ako som zistila, ked sa pri miske stretla s liscatom.

Lenze lisca uz lezi prejdene pri hlavnej ceste, tak uz nebude mat konkurenciu pri zradle 😔

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.08.2025, 19:50:41 xxx:xxx.5b2c:3207
efe:

Udělala jste dobře, letos jedna kobyla po konzumaci třešní skončila s kolikou na klinice, domů už se nevrátila…

No jako ta moje mrcha je oddělena od špendlíků od soboty. Je teď jen na seně a troše travicky, futruju ji pribiotikama a Gastroakutem a furt má srajdu jak prutokac. Jestli se to po pátku nezlepší, budu asi muset řešit s vet. Zajímavé je, že jiní koně problém nemají, ale ti se alespoň v průběhu chodí i past, tahle pinda je jen pod stromama a futruje a futruje.

Horsana
Horsana 27.08.2025, 23:13:58 xxx.xxx.234.168

Hm, divnomacka mi tu dnes vecer ulovila dve mysi, co doteraz nerobila.

Neviem co s nimi spravila, ci ich zozrala, ci niekam odlozila.

Presne toto som nechcela, aby tu obsmrdala macka a lovila, toboz nie vtaciky a jasterice, hoci dnes teda malo lovenie premieru. 

Horsana
Horsana 28.08.2025, 15:39:33 xxx.xxx.17.105

Vstala som skoro, ze sa prejdem s ubohymi konikmi.

Neha sa na krasovu luku vliekla tak znechutene, ze mi to normalne vzalo radost zo zivota. Neha tu luku nenavidi a vzdy sa tam adekvatne tomu tvari. Ani sa nepasie. Ponik of, vid prva foto 🙄

V momente, kedy sa nasmerujeme domov, lebo pod lukou je moj pozemok sa ponik zapne a ked hucule namiesto do kapury zabocili dolu, na 4 cm kosenu zelenu travu, ponik zapol turbo.

Tam uz voci trave nebolo vyhrad.

Do toho mi volala kamoska, ze jej kon je divny a tak celkovo sme preberali, ze kolko starosti sme si mohli usetrit, keby sme nemali kone 😂

Na zaver Garonik ukazal Liske, ze ilova jama je super, za co som mu velmi vdacna. Vzdy, ked tam nahodou je voda, tak tam Garonik ide omocit kopytka.

Gustav je spokojny hocikde, snori, vyziera byliny, obcas aj korienky, kluse, cvala, sveta zit 🙂

A kedze Garonik s Liskou odvazne na luke dva krat vycvalali dost strmy kopec, po nakrmeni vyzerali vsetci ako v poslednom tazeni a postupne si polahali.

Ubohe male konysky 😛

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 28.08.2025, 15:43:56 xxx.xxx.198.226

ze kolko starosti sme si mohli usetrit, keby sme nemali kone 😂

Jop, zrovna dneska vysvětluju táborovému děcku “hlavně si to nepořizuj domů! Až budeš bohatá, dej si to někam do ustájení a ať se starají!" (já vím, já vím, ale děcku to musíte zjednodušit…)

Horsana
Horsana 30.08.2025, 13:12:12 xxx.xxx.234.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 28.08.2025, 19:15:26

Nuz, to je zadarmo 😛

A aspon uz je po nom?

P.S. Nikdy nevakcinovat, ked je problem, hocaky, aj drobny.

Nuz, u mna sa serie co sa da, Fifa sa skydla z postele a momentalne sa nedokaze postavit, vie si iba sadnut, kazdy ocakava, ze ju bez problemov osetrim, ale ja psy nerobim a taka vec, ze mocovy kateter…ved to je vsetko take male, ze na to ani nevidim, chjo, nemam to nacvicene, zily male, kanyly male…lezia je niekde vpredu, je to proste nahovno 😢

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.08.2025, 13:46:58 xxx:xxx.47b9:9994
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 30.08.2025, 13:12:12

Ale jo, to je krásná cena, myslela jsem to spíš poměrově - prostě srajda za dvojku 😛

Nicméně ATB a probiotika s výhledem na transfaunaci.

Naštěstí všechny ty chemky zafungovaly, pán Bůh nás má rád🙂

Já Horsano obdivuju Vás životní entusiasmus mezi veškerým tím zvířecím veterinárním marastem. Mam známou veterinární sestru, která miluje psy, ale žádnýho si nikdy nepořídí.

Horsana
Horsana 31.08.2025, 16:05:02 xxx.xxx.17.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.08.2025, 13:46:58

Nuz,  nedokazala som vcera Fifu vycievkovat, jednak preto, ze som to nikdy nerobila  a aj preto, ze je to v podstate hnusny krizenec bigla a tvrdohlava, spupna mrcha, ktora musela dostat kosik, lebo by bolo po nas.

Noc som stravila v sluzbe a v chmurnych dumach, ako jej dam kanylu, ako ju utratim a kam s nou po tom a ake je to priserne.

O 23:14 mi zazvonil sluzobny telefon ( su chvile, kedy clovek chce nebyt), volal chlapec z druheho konca republiky, nas student, ale este nemal ziadny klinicky predmet, ze je u susedov a ich kobyla ma hroznu koliku a ze ziadny vet nedviha telefon ( nuz, ano, niektori ludia maju zivot, heh) a ze jej chce dat sondu do zaludka, ale nevie ako, ci ho nebudem instruovat.

Nuz, instruovala som, nedarilo sa, lebo kobyla nespolupracovala, ale zato ju pri bojovani presli bolesti 😇

Potom nejaky vet dvihol telefon, ze si mozu prist k nemu po lieky (WTF???) a ze to zvladne pichnut, tak potom uz nevolal, takze asi ok. 

Privliekla som sa dnes domov, cakajuc uremickeho psa, no Fifa veselo brechala, na to na mna matka vybehla, co necitam spravy a ze Fifa dva krat curala.

Uuuuuuuuuuf 🥳

Marazmus a entuziazmus su bratia, vo vet med urcite 😂

Verun
Verun 31.08.2025, 23:09:29 xxx.xxx.220.9

Si taky postežuju…tak dneska to zase po dlouhé době přišlo…pád z koně…naštěstí do písku.prdel chladím rameno rozhejbu…snad. Pata mě přestala bolet.prdel bolí víc.a hlavně do prdele ty bezpecnostní třmeny jsou k čemu? Jsem ležela na zemi s mohou ve třmenu a až pak to ruplo,bohužel na obou koncích.nahoře to prasknout nemělo…jsem zvědavá jak se k tomu Equiservis postaví.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 06:18:36 xxx.xxx.198.226

Tyjo, na tu kostrč bacha, jedno dítě jsme poslali z tábora domů, vystřelovala mu po naražené zadeli bolest do všech oudů, do zad, bylo jí špatně od žaludku… No nevím, co to nakonec bylo, zda naraženina nebo něco horšího, na poho jsme s ní nemohli, neb dítě nesouhlasilo a matka přizvukovala dítěti… Třeba se to pak zpětně ještě dozvíme (ehm, třeba z negativní recenze na sockách 😏). No ale hlavně pozorovat a kdyby něco, tak na rtg, tam jsou nějaká divná nervová zakončení a může z toho být pěkná polízanice.

Já padám zásadně na hlavu, případně ještě na záda, tak já nikdy zadel naklepnutou neměla - to mám z toho, že hážu z koní šipky, nedržím se rukama ani nedržím otěže, což je samozřejmě špatně…

kometa
kometa správce
01.09.2025, 07:55:23 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.08.2025, 23:09:29

Jóó, naražená kostrč bolí dlouho. Znám.

Bezpečnostní třmeny mi přijdou lepší ty s gumičkou - pravda, ta někdy odpinkla i v situaci, kdy nebylo potřeba a ani o to člověk nestál.

Varaxi
Varaxi 01.09.2025, 07:59:54 xxx.xxx.49.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 31.08.2025, 16:05:02

Já si vždycky vzpomenu na svého veterináře, který tvrdil, že zavést psovi kanylu je pohoda, to by měl umět každý vet. U koček to už začíná být zajímavé, morčata jsou taková vyšší dívčí a ta pravá výzva je zavádět kanylu křečkovi. 

Holt to byl mazlíčkář. 

efe
efe 01.09.2025, 09:13:10 xxx.xxx.199.5

…nedržím se rukama ani nedržím otěže, což je samozřejmě špatně…

To je právě dobře, protože ty úrazy z držení otěží jsou taky nic moc, můžu vyprávět, že…

A jinak ty bezp. třmeny mě teda šokovaly, já totiž zrovna vážně uvažuji o jejich pořízení. Dáte prosím vědět, co vám prodejce odpoví? A jaká je tohle přímo značka?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.