Jenže já si nejsem jistá, jak to je, ale přijde mi, že stát těch 150kč dá tak jako tak. Ta sbírka je navrch. Aby to pak nevedlo k tomu, že se zachraňují i ti pejsci u kterých je lepší utracení a jiní, kteří by mohli mít v cuku letu domov, se drží v útulku, jako zdroj příjmu a tahák na prachy - známá kauza = reklama.
Psi v médiích
Nj, jenže takhle se obce učí jen to, že to za ně vždycky někdo zatáhne a to je prostě blbě. Protože pak nemaj motivaci to řešit včas. 😏
Pokud útulky/spolky obci s rozšířenou působností nevyfakturují veterinární náklady na odstranění následků týrání chovatelkou, tak unikne hromada dost důležitých důkazů.
Obec nemůže vymáhat trest za to, že měl nějaký útulek náklady na vet péči o její psy. Takže to musí útulky a spolky vyfakturovat obci a ta to následně hromadně vymáhat po chovatelce.
Pokud jsou faktury na útulek/spolek, tak to uhradí dárci a chovatelka za to nebude mít žádný postih. Protože už vidím útulky, jak se s ní jednotlivě soudí.
Taky se může stát to, že částečně soud vyhraje a hromada zvířat se jí za pár let vrátí, v luxusním stavu. Tohle je bohužel celý od začátku špatně. 🙄
Drvodelka - tomu ze na tom nekdo zkusi ryzovat se asi vyhnout uplne nejde, vzdy to bude o lidech (na obou stranach). Tady doufam ze se vezlo do dobrych spolku a tahle situace nenastane. Resp. nastala hned prvni den, ale rychle se to poresilo prevozem jinam a ted uz snad bude klid. To ze ti psi musi zustat v utulcich je bohuzel stav naseho prava - nelze je vydat do rozhodnuti soudu. A soud nuze byt fakt na hodne dlouho, bohuzel. Takze nezbyva nez se modlit a vyvijet tlak na prislusne organy, aby to neprotahovaly.
Imapct - bohuzel musim souhlasit. Jenze pak clovek stoji pred tim nadelenim a … a proste je tam nenecha. Ono je to podobny princip jako u mnozaku, kteri tak nejak tusi ze se vzdycky najde blbec, ktery chce to stenatko zachranit.
Já rozhodně neříkám, že by se tam měli nechat. Ale opatrovníci si mají trvat na řádné smlouvě s ORP a úhradou nákladů. Minimálně proto, že tím jinak snižujete trest pro chovatelku. Ty smlouvy se teprve budou dělat, takže máte prostor k diskuzi. 🤷♀️
Arosku, můžete prosím sem nebo do SZ napsat ten transparentní účet? Něco málo chloupečkům pošlu. Mám sice teď óbr výdaje s nem., ale něco bych jim ráda poslala.
Když občas někdo něco pošle, má to smysl, nasčítá se to.
impact:Pokud útulky/spolky obci s rozšířenou působností nevyfakturují veterinární náklady na odstranění následků týrání chovatelkou, tak unikne hromada dost důležitých důkazů.
Obec nemůže vymáhat trest za to, že měl nějaký útulek náklady na vet péči o její psy. Takže to musí útulky a spolky vyfakturovat obci a ta to následně hromadně vymáhat po chovatelce.
Pokud jsou faktury na útulek/spolek, tak to uhradí dárci a chovatelka za to nebude mít žádný postih. Protože už vidím útulky, jak se s ní jednotlivě soudí.
Taky se může stát to, že částečně soud vyhraje a hromada zvířat se jí za pár let vrátí, v luxusním stavu. Tohle je bohužel celý od začátku špatně. 🙄
To máte pravdu. Nikdy by se jí už vrátit neměli. Mně stačily ty fotky…. mladí psi jsou šíleně hubení, zřejmě se k jídlu skoro nedostali, tam prostě panoval tvrdý zákon smečky, někteří mají kousance, i kusy kůže pryč, demodex po celém těle, prošlapy, žádný hrudník. A prý příbuzenské křížení snad už v páté generaci. Vodě musí stát, že člověk tak zblbne. ☹️ Doufám, že jí nevrátí ani jednoho psa a soud jí uloží zákaz chovu. I když vím, že se to vymáhá blbě, ale aspoň něco.
Vahine:Arosku, můžete prosím sem nebo do SZ napsat ten transparentní účet? Něco málo chloupečkům pošlu. Mám sice teď óbr výdaje s nem., ale něco bych jim ráda poslala.
Když občas někdo něco pošle, má to smysl, nasčítá se to.
2903275047/2010 Fio banka
Do poznámky napsat ODROVICE
Sarah01:2903275047/2010 Fio banka
Do poznámky napsat ODROVICE
Děkuju Sarah 😉 já FB nemám….
Mělo být Co se musí stát, že člověk tak zblbne. Psáno na telefonu a občas si těch oprav nevšimnu. 🙄
Vymáhat se to bude o to hůř, o co méně bude mít obec faktur, ze kterých doloží finanční prostředky na nápravu situace… 😔
Vahine:Děkuju Sarah 😉 já FB nemám….
Aktuálně tam je 353 638,44 CZK 😲
Taky si myslím, že by se mělo postupovat podle zákona a náklady by měla hradit obec.
Měli by pocítit, co dopustili.
I tehdejší vedení KVS, které nejednalo, by mělo nést zodpovědnost. Také by je mohli pohnat k soudu, prože jejich nečinností, vznikly obci nemalé náklady.
impact:Vymáhat se to bude o to hůř, o co méně bude mít obec faktur, ze kterých doloží finanční prostředky na nápravu situace… 😔
Souhlasím, souhlasím, souhlasím. Třeba to tak udělají?
impact:Vymáhat se to bude o to hůř, o co méně bude mít obec faktur, ze kterých doloží finanční prostředky na nápravu situace… 😔
Tak faktury asi budou mít ty útulky a soudu je taky můžou poskytnout nebo ne? Nebo je musí dát obci? Asi se ptám blbě, ale v tom papírování se nevyznám a vy zkušenost máte.
Arosku
mohu to, co jste tady vypsala, dát jako citaci do svého článku, který vyjde u mě na stránkách? Zeptám se případně i na Zvířetníku, zda to nevydají. Říkám si, čím více očí to uvidí, tím lépe.
Sarah01:Tak faktury asi budou mít ty útulky a soudu je taky můžou poskytnout nebo ne? Nebo je musí dát obci? Asi se ptám blbě, ale v tom papírování se nevyznám a vy zkušenost máte.
Podle mého názoru nemůže obec žádat po chovatelce peníze, které na nápravu stavu zvířat sami nevynaložili. A taky to nikoho z vedení obce nebude tak pálit, jako kdyby to byly obecní peníze a nebudou mít potřebu tlačit na to, aby celé řízení proběhlo co nejrychleji.
pisu SZ
du tam
edit. aha, byla sem moc rychlá 😀
Přesně tak.
Takhle k vymáhání zákona nikdy nedojde.
Když se lidé skládají na jejich péči, dělají ve své podstatě to samé, jako když vykoupí zvíře z množky. Jsou hodní, myslí to dobře, je jim psů líto, ale sejmnou tak odpovědnost z lidí, kterým patří, ať už je to majitelka, zastupitelstvo, KVS nebo rodina.