Aktuálně: 2 755 inzerátů261 734 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Psi v médiích

Sarah01
Sarah01 26.11.2025, 15:33:39 xxx.xxx.162.253
Tenurri:

Já tedy teď sociální sítě extrémně omezila…ale sledovala jsem už dřív, že určitá sorta lidí už odsuzuje chovatele s PP taky jako množky (bez ohledu na nějaký individuální pohled), protože v útulcích je psů a koček bez domova až až a cokoliv, co se “produkuje” nad rámec těch psů co hledají domov jsou množky a hotovo a nemá se kupovat ani zvíře s PP. Jen útulek nebo nic.

Jo, přesně toto jsem měla na mysli. Dokonce v jedné skupině začala jedna taková nadávat i pánovi, který se mnou diskutoval, ať se se mnou nebaví. Přitom ten chlap měl psa NO bez PP z nějakýho pofiderního chovu. To je asi teda v pořádku. Zřejmě útulky se plnit můžou, protože se to omluví nezodpovědnýma lidma nebo nechtěným nakrytím a ti psi se musejí chudáčci stůj co stůj zachránit. Jako měla jsem záměr si ještě nějakýho takovýho do důchodu pořídit, občas někde s kamarády na společným venčení PP psů má někdo i docela milýho křížence z útulku. Ale pokud se do mě někdo takto naváží, tak si radši pořídím určitý plemeno s PP, jen nějaké menší. Nakonec po šedesátce mně z útulku psa už stejně nikdo nedá.

BaLu
BaLu 26.11.2025, 16:32:08 xxx.xxx.230.124

Nepodněcují to ty militantní kravky, co tahají psy z Balkánu? Řekla bych, že ano. 

Arosek
Arosek 27.11.2025, 08:57:07 xxx.xxx.244.77
BaLu:

Nepodněcují to ty militantní kravky, co tahají psy z Balkánu? Řekla bych, že ano. 

Asi mozna i jo, ale urcite nejen ony. Tech extremistu je cim dal vic …

Na druhou stranu - kdyz vidim ceho jsou nekteri “chovatele” schopni, tak se mi taky otvira kudla v kapse. A to nejen u prvochovatelu, kde sice miminka jsou rozmazelna a vymazlena, ale chovatelsky zamer nula, vidina nejakeho chovu a posunu plemene do budoucna nula, zkusenosti nula, ale poradit si nenechaji, kryjou stylem “cim vic titulu, tim vic adidas” a za stenata si reknou jak za import z Australie. Nebo jako ted co resim - letity chovatel, stene v nove rodine problemy ne vinou rodiny a on ruce pryc, prachy zpet nedam a stene si strcte ☹️

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:42:21 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Asi mozna i jo, ale urcite nejen ony. Tech extremistu je cim dal vic …

Na druhou stranu - kdyz vidim ceho jsou nekteri “chovatele” schopni, tak se mi taky otvira kudla v kapse. A to nejen u prvochovatelu, kde sice miminka jsou rozmazelna a vymazlena, ale chovatelsky zamer nula, vidina nejakeho chovu a posunu plemene do budoucna nula, zkusenosti nula, ale poradit si nenechaji, kryjou stylem “cim vic titulu, tim vic adidas” a za stenata si reknou jak za import z Australie. Nebo jako ted co resim - letity chovatel, stene v nove rodine problemy ne vinou rodiny a on ruce pryc, prachy zpet nedam a stene si strcte ☹️

To je právě to, že někteří lidi si dnes řeknou: OK, tak jo, půjdu do papírové feny, ty peníze teda dám, ale ta mně to pak musí vrátit na štěňatech. Tam žádnej chovatelskej záměr nikdy nebude, krýt bude první pes, kterej je napadne. Říkala mně teď kamarádka, že na poslední  OVVR jim přišli tři lidi absolutně nepřipravení, vůbec nevěděli, co je čeká, o disciplínách i o tom, co by pes měl umět, povědomí nula. 

A letití chovatelé, kteří jedou na kvantitu, si fakt štěňata zpět neberou, pro ně to končí inkasováním peněz při odběru štěněte. Ještě si možná, když má pes úspěchy, dají info s krásnou fotkou na stránky. Však už to znáš, to je ten styl “Já už jsem otočil/a abecedu, mám zkušenosti, tak co mě má kdo co poučovat”. A ono se stačí podívat do databáze psů, jedna a ta samá CHS kryje opakovaně max 4 psy podle toho, jaká je tam příbuznost. Pokud je tam příbuznost ve 4. koleně, tak už se to ani neřeší. Tady žádnej chovatelskej záměr nevidím a ani tam ve skutečnosti žádnej není. A nakrýt 3 feny, který mně doma zrovna právě hárají, jedním psem. 🙄

Ad ti extrémisti, taky mám pocit, že je jich čím dál víc, už se infiltrují i do skupin vyloženě jen s nabídkou PP štěňat. Z nekupuj adoptuj se stala jakási mantra, někdy bych řekla, že až fanatismus.

assil
assil 27.11.2025, 09:45:17 xxx:xxx.4b82:4e01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 27.11.2025, 08:57:07

To, že většina chovatelů má chovatelský záměr a posun plemene a tyhle věci nula tu bylo vždycky a nejspíš vždycky i bude. Proto taky dříve u spousty plemen se mohlo krýt pouze tak jak vybral poradce chovu, dneska kdyby se to zavedlo, tak všichni budou kvičet o svobodě a tak. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 09:47:02 xxx.xxx.11.197
assil:

To, že většina chovatelů má chovatelský záměr a posun plemene a tyhle věci nula tu bylo vždycky a nejspíš vždycky i bude. Proto taky dříve u spousty plemen se mohlo krýt pouze tak jak vybral poradce chovu, dneska kdyby se to zavedlo, tak všichni budou kvičet o svobodě a tak. 

Právě, poradce chovu může jenom poradit.

impact
impact 27.11.2025, 16:53:16 xxx:xxx.febd:d5b1

Hm, já teda nechci bejt za rejpala, ale docela mě překvapuje, že se fena od těch děsně neomylných a ze všech nejspravedlivějších BADY z.s. pohybuje sama kdesi mimo civilizaci po silnici. 🫣

Zcela zjevně je to fena z jejich reportáže a navíc to podle komentářů vypadá, že je tam celý den. Asi jim pošlu smetáček a lopatku, aby si mohli pozametat před svým prahem, než budou někoho tahat v televizi. 🤣 Páč tahat někoho za to, že dá asociála kdejakému jelitu, kterej mu pak uteče a sám dát asociála jelitu, kterýmu pak uteče. To mi nevychází. 🤷‍♀️😂

Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 27.11.2025, 19:27:51 xxx.xxx.162.253
impact:

Hm, já teda nechci bejt za rejpala, ale docela mě překvapuje, že se fena od těch děsně neomylných a ze všech nejspravedlivějších BADY z.s. pohybuje sama kdesi mimo civilizaci po silnici. 🫣

Zcela zjevně je to fena z jejich reportáže a navíc to podle komentářů vypadá, že je tam celý den. Asi jim pošlu smetáček a lopatku, aby si mohli pozametat před svým prahem, než budou někoho tahat v televizi. 🤣 Páč tahat někoho za to, že dá asociála kdejakému jelitu, kterej mu pak uteče a sám dát asociála jelitu, kterýmu pak uteče. To mi nevychází. 🤷‍♀️😂

Obrázek Obrázek Obrázek

To je ta, co už 2x zdrhla?

impact
impact 27.11.2025, 19:49:54 xxx:xxx.febd:d5b1
Sarah01:

To je ta, co už 2x zdrhla?

Jop, je to ta fena z reportáže, co už jim jednou rozebrala kotec. Dali ji do adopce a podle toho, co jsem se dočetla pod jedním příspěvkem, byla v noci sama na dvoře a prachsprostě se podhrabala pod vraty a vzala čouda. 

Jako podle mě jsou ty dvě ze spolků z reportáži naprostí blázni a jen v nich mizí peníze a odkud sem tahaj psy je mi asi upřímně jedno, ale tohle byla teda hodně rychlá karma pro BADY z.s. 🫣 

Ariska
Ariska 28.11.2025, 09:54:14 xxx:xxx.7e7a:8221
Sardullah:

Dnes ve 22:00 na ČT1 v pořadu Reportéři+ by měla být teportáž o pašování psů z Balkánu do ČR… jakej je to byznys.

V dalším příspěvku přikládám reakci jedné paní, pohled z druhé strany. Reportáž jsem neviděla, ale sama si myslím, že vozit sem psy z Balkánu nemá smysl. 

Ariska
Ariska 28.11.2025, 09:54:55 xxx:xxx.7e7a:8221

Na jaře jsme adoptovali pejska od společnosti @nebelvira_z.s jmenuje se Noa a je Boží. Hraje se mnou v představení Musíme si pomáhat v @maledivadlo_dfxs a je to rebel. Před měsícem jsme adoptovali Judy , která je stejně tak jako Noa z Bosny. Tohle není žádná zpráva hodna sociálních sítí, kdyby ☝️☝️☝️. Kdyby jsme s mužem nebyli účastni natáčení @ceskatelevize REPORTÉŘI ČT+ o dovozu psů z Balkánu. Kdo mě zná, ví. Co na srdci to na jazyku a to i na mikrofon a na kameru 😁. Pověděla jsem vše. Že mi je jedno, jestli mám psa z Balkánu, z českého útulku či ho najdu na louce ( i to se mi před patnácti lety stalo). Mluvila jsem spolu s dalšími dámami ( též adoptovali pejska z ciziny), jak se nám s paní Martinou ( spolek Nebelvíra)skvěle jednalo, jak máme mezinárodní pas a řádné smlouvy na oba psy totiž fenky atd. Jaké bylo naše zděšení, když včerejší premiéra ukázala o co reportérům veřejnoprávní televize šlo. Reportáž byla nejen tendenčně vedená, ale vykazovala zjevné praktiky bulvární novinařiny a působila dojmem "práce na objednávku". Prostor byl dán , převážně, jedné straně a to té, která napadala spolek, ze kterého máme naše holky. Má promluva ze srdce vůbec nebyla zveřejněna a to byla velká škoda, protože právě tam jsem hovořila o solidním přístupu Nebelvíry a paní Martiny . Jsem zklamaná, vytočená, naštvaná a to je slabé slovo. Obzvláště, když reportáž natáčel člověk, který mě zná, už se mnou jednu reportáž točil a ví, jaký vztah ke zvířatům s rodinou máme a že upřímnost je pro mne, nejen v rodině, ale i v našem spolku @haesko ,kde se věnujeme dětem a handicapovaným, tím nejdůležitějším prostředkem, jak komunikovat s lidmi. Byť mám teď těžkou práci v divadle, nespala jsem a pořád přemýšlím, že to přeci nemůže takhle být. Cítím se jak zbitý pes, protože jsem věřila v poctivost,čistý záměr a nezaujatost lidí, kteří pracují za naše peníze a opak je pravdou. Nebelvíra, z.s. Česká televize Peter Vodsedalek

impact
impact 28.11.2025, 10:01:03 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 28.11.2025, 09:54:55

O nestrannosti ČT bych mohla povídat.. Nás tenkrát asi zachránilo hlavně to, že na natáčení přijela i moje kamarádka a členka spolku. A když došlo na kameru, stoupla si kousek stranou, vzala telefon a začala celé natáčení nahrávat. 🤣 Kameraman napřed čuměl jak ♦️, co si to jako dovoluje. Ale já věřím, že nás to ochránilo od nějaké jejich manipulace. I tak to byla reportáž na objednávku z druhé strany - stejně jako v tomto případě.

(Ač tedy opakuji - o spolcích z této reportáže si nemyslím nic dobrého.)

Sarah01
Sarah01 28.11.2025, 10:05:01 xxx.xxx.162.253

Ale tak přece všichni víme, jak ČT za naše peníze pracuje, že? Vždycky žasnu, jak někdo může ty koncesionářský poplatky obhajovat a tvrdí, že ČT je nestranná a poskytuje objektivní zpravodajství. Proto budu ráda, když se to zruší a bude se to platit buď z reklam, který tam mimochodem stejně jsou, nebo to bude normální placený kanál. 

Jako nevím, jak se s nástupem nového ředitele mění skladba programu, ale teď od července je ředitelem Chudárek a změna naprosto žádná, ve večerních hodinách nadále jedou pitomý zahraniční seriály.

Buggyra
Buggyra 28.11.2025, 10:42:15 xxx.xxx.198.226

Já doufám, že se nezmění tak, že zmizí pořady jako Nedej se a Černé ovce. Oboje sleduji vždycky s očima přilepenýma na obrazovce, co se ještě dalšího u nás může dít…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 28.11.2025, 10:49:11 xxx:xxx.4619:7d87
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 27.11.2025, 19:49:54

Tahle fenka měla bohužel zůstat ve svém známém prostředí, v Rumunsku. Měli ji odchytit, vykastrovat a zase vypustit. Evidentně je svobodná spokojená a o soužití s člověkem nestojí. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 28.11.2025, 11:07:07 xxx:xxx.4619:7d87
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 28.11.2025, 09:54:14

Je špatně házet všechny adopce z Balkánu/ciziny obecně do jednoho pytle. Jde spíš o přístup a zodpovědnost za psa, kterého sem přitáhnou. Určitě je tady mnoho psů, kteří se přizpůsobili a majitelé jsou spokojení a vše klape. Většina spolků/útulků psa dají třeba na rok do dočasné péče a když si po roce “dočaskáři” chtějí psa nechat a spolek nemá problém, stává se pes dočaskářů. Když je problém, řeší to spolek s dočasnými majiteli společně. Když je problém a soužití v dočasně nefunguje, vrací se pes do spolku a hledá se nový domov. Když uteče, semkne se komunita kolem spolku nebo příslušného plemene a psa hledají. Tohle, ale dovozů z Balkánu často nefunguje a v tom je ten problém. Několik nesocializovaných divochů uteklo a spolek, který je přivezl, se tváří, že majitel je debil a tím to hasne. Nechají je lítat po republice. Tohle tady fakt chceme? Spoléhat na to, že jsou aspoň kastrovaní a za pár let tu nebudou bezprizorní smečky polodivochů? Myslím, že ne. A proto je potřeba dát dovozům nějaká pravidla. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 28.11.2025, 11:10:14 xxx:xxx.4619:7d87
impact:

Obrázek Obrázek Obrázek

Přejme jí, aby jí znovu lapli dřív, než ji třeba trefí auto. Blbé je, že už je chytřejší a bude obezřetnější, aby zas nevlezla do sklopce.

impact
impact 28.11.2025, 11:26:07 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 10:49:11

Můj názor je, že plakat nad tím, co mělo nebo nemělo být, je v tuto chvíli naprostá ztráta času a feně je to úplně jedno. 

Mimochodem velmi se mi líbí napadání diskutujících, že za to, že fena poprvé utekla, může Nebelvíra a za to, že utekla teď z toho nezabezpečeného dvora může taky Nebelvíra. Brilantní logika. 

Já upřímně doufám, že ta hlupka z BADY spolkne svoji hrdost, přestane tam paštěkovat po holkách z Nové Bani a fenu jim po odchycení osobně odveze. Protože co bylo, to bylo. Jednou se ale BADY pasovali na zachránce feny a vše, co se s fenou teď děje a bude se dít leží na jejich bedrech a je to jejich zodpovědnost. A taková nabídka se prostě neodmítá.

impact
impact 28.11.2025, 11:28:39 xxx:xxx.febd:d5b1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 28.11.2025, 11:10:14

Pokud je ochotna vydržet ve společnosti člověka, jak vidno na videu, kde ji večer u silnice krmí, tak bych jí tam normálně lupla Sedan. Když jí budu párek házet půl hodiny po kolečku, tak nikam neodejde a v polovině bude v limbu. Ale radit těm chytrým hlavám stejně nemá smysl.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.