souhlas.
U PP zvirat se to jmeno majitele vzdycky eviduje, existuje i ta evidence cipu. Pro ne by to zadna zmena nebyla.
Hele tam je obrovský riziko, že se střely lekne, zpanikaří a začne zdrhat. Ten Sedan je podle mých zkušeností jistota - za předpokladu, že ode mě na pár metrů v klidu vydrží. Prostě s nejvyšší pravděpodobností postupně zgumovatí a lehne. Samozřejmě by nějaká paradoxní reakce mohla nastat. Ale chytit jí za postroj nemají šanci a do sklopce podle mě nevyleze. Na to už je moc chytrá a zkušená.
Sice to feně k ničemu není, ale je to prostě holý fakt, že měl někdo včas odhalit, že z téhle mazlík na gauč nebude. Mělo by to být ponaučení pro budoucí dovozy.
Podle té vlny podpory, co se zvedla na sockách, se právě bojím, že to bude mít přesně opačný efekt. Že jim vlastně pomohli k masivní reklamě, která nejvíc osloví právě zájemce, kteří nepřemýšlí - a těch je jak víme drtivá většina.
Proti gustu, žádný dyšputát :-). Chceš mít doma tohle? Prosím, ale postav se k tomu čelem.
Proto bych zpřísnila pravidla pro dovoz, aby bylo jasné, kdo psa přivezl, kdo ho chtěl a je jeho majitelem a kdo si zajistí/zaplatí odchyt.
Víte co mě fascinuje - že tyhle lidi ani trochu nebolí to, co všechno může takhle pes způsobit. Třeba smrt někoho v autě.
Fiona.Praha:Proti gustu, žádný dyšputát :-). Chceš mít doma tohle? Prosím, ale postav se k tomu čelem.
Proto bych zpřísnila pravidla pro dovoz, aby bylo jasné, kdo psa přivezl, kdo ho chtěl a je jeho majitelem a kdo si zajistí/zaplatí odchyt.
Víte o tom, že by se to muselo zavést plošně, včetně importu zvířat s PP a podobně? Zákon ala spolek, který přiveze…. prostě není reálný.
Jinak samozřejmě souhlas.
Ale čistě teoreticky - kdyby spolek zaplatil odchyt poprvé a pes znovu utekl díky jinému spolku, tak to bude platit kdo?
Za prachy nebolí nic. 🤣
Já vim, to je tak povzdech. Je jim jedno co s těmi psy bude, jedno, že to pak pro lidi i psy je hrozný soužití a noví majitelé mají spoustu starostí, jedno, že se takhle může něco stát…….hlavně, že maj prachy.
Ono ale víš co, v tom objemu psů, co dovezou, prostě nějaký problémový procento bude. To je všude. U nás mám vypozorovaný na sto adopcí jeden sranec a to spoustu z potencionálních sranců vyselektuju. Podle těch komentářů tady těch psů musí být mraky a problémy vypadají spíše v jednotkách.
Já znám teda osobně jednu Rumunku, mají ji u nás ve městě a nijak problematicky se nejeví.
(PS: Jen tlachám u uklízení baráku. Ani Johanidesku, ani Nebelvíru neobhajuju, chraň Bůh. 😆)
Hm, tohle mi teď naskočilo na zdi a je to přesně to, co jsem psala vejš. Jen jim udělali parádní reklamu a teď se to celý zvrtne přesně tam, kde to nechtěli mít..
Nedej bože, aby BADYánům tu fenu zabilo nějaký auto nebo něco. To jen přileje olej do ohně, že jiný kritizují a sami jsou neschopní.
impact:Hm, tohle mi teď naskočilo na zdi a je to přesně to, co jsem psala vejš. Jen jim udělali parádní reklamu a teď se to celý zvrtne přesně tam, kde to nechtěli mít..
Nedej bože, aby BADYánům tu fenu zabilo nějaký auto nebo něco. To jen přileje olej do ohně, že jiný kritizují a sami jsou neschopní.
Toto je hnusnej příspěvek, přesně ve stylu, kdo nezachrání psa z Rumunska, je sobec a ještě něco horšího. Zrovna včera se zase do nějaké chovatelky psů s PP, které umřela před porodem fena, pustila taky nějaká taková ženština, úplně ve stejným stylu. Teda nikdy jsem nebyla zastáncem toho, že když je dnes ta svoboda, že si můžu dělat, co chci. Ale v tomto případě, co je komu do toho, že nechci psa z Balkánu nebo z útulku, to přece není žádná povinnost toto.
Díky, že jste to sem dala. Až budu přemýšlet kam pošlu peníze, tak vím, že tam ne.
impact:Víte o tom, že by se to muselo zavést plošně, včetně importu zvířat s PP a podobně? Zákon ala spolek, který přiveze…. prostě není reálný.
Jinak samozřejmě souhlas.
Ale čistě teoreticky - kdyby spolek zaplatil odchyt poprvé a pes znovu utekl díky jinému spolku, tak to bude platit kdo?
Víte o tom, že by se to muselo zavést plošně, včetně importu zvířat s PP a podobně? Proč ne? Pes s PP dorazí do ČR s exportními PP a téměř všichni majitelé psa nahlásí na českou plemennou knihu. Nevím, jestli všichni, proto píši téměř. Mít fungující český registr čipů, dobrovolně ho tam nahlásí.
Prostě by bylo potřeba sjednotit pravidla pro dovozy, ať psů s PP, dovoz jednotlivce jednoho psa bez PP např. z dovolené nebo delšího pobytu v zahraničí nebo dovoz více psů ze zahraničí.
Ale čistě teoreticky - kdyby spolek zaplatil odchyt poprvé a pes znovu utekl díky jinému spolku, tak to bude platit kdo? Pokud se jedná o tuhle fenku, tak druhý odchyt by zaplatil spolek, kterému utekla z dočasky, tedy Bady. Ale je to hypoteticky, protože za první odchyt nikdo neplatil, odchytil ji Bady, kterému zase utekla a odchytí si ji zřejmě zase Bady. Jen si tedy myslím, že Bady o fenku. Jestli se nepletu, není to spolek jako útulek, ale spolek, který dělá odchyty. A tahle fenka asi nebyla komu vrátit, resp. kam. Dovozce nemá ani prostory, ani dočasky a nemyslím, že o její navrácení nějak extra dovozce stál. A k té staré paní, která jí vrátila a při převozu od paní kamsi fenka zdrhla poprvé, asi taky nebylo možné fenku umístit. Takže tohle je situace, která se doufám, už asi nebude nikdy opakovat.
No a tahle madam dlouhodobě funguje jinak. Kdysi dávno u ní proběhla kontrola, kde napočítali asi 170 psů a ona tvrdila, že 140 je jejích vlastních. Dost se specializovala na severská plemena a žilo u ní několik smeček, které se nesměly dostat k sobě. Co se s těmi psy stalo, nebo kolik jich má teď, netuším, ale poslední dobou jsem si všimla, že také vozí psy z Balkánu a stěžuje si, že je nikdo nechce. Nesleduji ji, ale občas na mne nějaká žebračenka vyskočí.
Pokračování povídání o psech z Balkánu (Reportéři ČT)
A přesně tohle jim nažene neznalé do náručí. Hysterie, utrácení, ichlo nám pomozte! 🤯
Nedomyšlená reportáž…
souhlas.
U PP zvirat se to jmeno majitele vzdycky eviduje, existuje i ta evidence cipu. Pro ne by to zadna zmena nebyla.
Neumím si představit člověka s rozumem, který by těmto přispěl. Bez ohledu na tento příspěvek. V našem oboru mínus milion bodů. Stačí lehce googlit. 👎👎👎
Jen pro upřesnění - je to spolek, který byl založený primárně na odchyty. Ale tuhle fenku odchytil a dali ji do adopce. A není to první případ. Takže je řadím mezi normální spolky - útulky.
Jinak beze zbytku souhlasím.
Vozí i psy z Korei. 🤣 (Z Koreje? Aj ach ten češtin. 🫣)
I ji odsoudili za krádež psů, kteří se dodnes nenašli. Je toho spousta. Kdo jim přispěje je ofiko blázen. 😆