Aktuálně: 2 743 inzerátů262 040 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Markéta_Švarcová

Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 05.03.2025, 14:25:23 xxx:xxx.6c3d:2099
»
Odpověď na příspěvek uživatele Martin Paclík z 05.03.2025, 14:02:47

Ano, jsem pro a velmi ráda - pokud ovšem sjednáte nápravu, příště vám budu nahlašovat nebo někomu pověřenému z klubu (prosím o kontakt), co jsem na svých cestách viděla. Ale raději soukromě, protože pokud se např. zmíním s důkazy na fb, dostanu příšernou bídu 🙂 Třeba kuřátka, která jsem si koupila jako čistokrevná od chovatele z klubu a byla směsí zlaté a stříbrné, tak jak to běhalo po dvorku.

Kontakt na mě: moje@slepicezvesnice.cz … pokud byste se chtěl dozvědět víc, o mých zkušenostech.

Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 05.03.2025, 12:31:13 xxx:xxx.6c3d:2099
»
Odpověď na příspěvek uživatele kamilvasica z 05.03.2025, 09:29:19

Ach jo, pane Vašico 😟, že jsme se posledně spolu nad jiným kohoutem bavili o tom, že fotky hodně zkreslují. A teď argumentujete touhle fotkou, kde není vidět fakt nic. Slepice nejsou zrovna v nejlepší kondici a ten druhý kohoutek? Je mu 6 měsíců.

PS: Že já se na to nevykašlu… stejně jde jen o to vyhrát a “nepřítele” znectít. Ne o hledání geneticky nejlepších kropenek.

PS 2: Když tak objíždím chovatele se svými slepicemi, nestačím se divit, jaké kousky na zahradách nacházím. Vylíhnuté z NV, nebo koupené od renomovaných chovatelů! Je často neuvěřitelné, o čem si lidé myslí, že je to ČZK. Stav kropenky mezi obyčejnými chovateli je fakt tristní. Klidně se hádejte o alely, ale stejně si myslím, že se tímhle jen kazí láska a hrdost “obyčejných” chovatelů na české plemeno. Nejde, sakra, o židle a “pravdu” … zdá se, že tohle zajímá jen málokoho 😢 

Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 04.03.2025, 20:21:25 xxx:xxx.6c3d:2099
»
Odpověď na příspěvek uživatele kamilvasica z 04.03.2025, 17:19:03

Díky za tu analýzu, pane Vašica 😊 Už jsem ji viděla víckrát, ale nikdy takhle celou. Fakt mě mrzí, že je tam tolik pojmů, které mi nic neříkají… musím se vzdělat. Genetika je fascinující! Jen jsem se chtěla zeptat, proč je tam tak málo chovatelů? V klubu je členů mnohem víc … jenom tihle byli v genetických zdrojích? 

A pak mě tam zaujalo ještě něco - I laicky je z nich zřejmé, že nesledují žádné přilévání plemen, jen blízkost / vzdálenost testovaných zvířat v rámci celé populace. A lze hrdě konstatovat, že obecně vzato, až na výjimky je populace slušně konzistentní.

Blízkost /vzdálenost vůči čemu? Pokud by existovaly gen. testy zvířat, které byli údajně připařováni, byla by to blízkost/vzdálenost k nim? Ptám se jako laik, možná jste to tak nemyslel. Díky.

Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 04.03.2025, 16:52:22 xxx:xxx.e897:a872
»
Odpověď na příspěvek uživatele Martin Paclík z 04.03.2025, 15:45:02

A mohu se zeptat, když tvrdíte, že máte nástroj, tak proč se nepoužil dřív? Možná, že ministerstvo, když češku vyřadilo, si to nemyslí … Nebo až teď začnete opravovat? Vždyť tvrdíte, že není v podstatě co (alespoň tak to chápu já). Buď tu je problém nebo není … 

Možná jsou odpovědí češky Honzy Šlehofera, které celou dobu byly oddělené od klubových. Možná se právě díky němu zachovalo to, co se v klubu pokazilo. Možná je to právě on, kdo díky své houževnatosti, původní češku zachránil. Nemyslíte?

Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 03.03.2025, 11:33:15 xxx:xxx.23eb:e2ac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Martin Paclík z 03.03.2025, 05:44:23

Ten můj povzdech přeci nebyl určen jenom vám, platil nám všem 🙂 A za každého, kdo to vidí stejně, jsem ráda. Nejsem na webu často, ale kam vlezu, tam urážky a osočování … nechápu, proč, když má kdokoliv výhrady, nenapíše přímo tomu, koho se to týká. Mail je na kohokoliv jistě k dohledání… a tak třeba posuzovat kvalitu chovu podle map, je přesně o tom pískovišti 😉 

Obrázek Obrázek
Markéta_Švarcová
Markéta_Švarcová 03.03.2025, 02:12:49 xxx:xxx.c6b2:1f19

Je tady stále sháňka a kritika chovů Jana Šlehofera … no a tak snad nebude vadit, když tu dám pár fotek jeho slepic a kohoutů. Z jeho NV jsem odchovala cca 2000 slepic a je to až k neuvěření, jsou jak přes kopírák. Žádné žluté běháky, viditelné vady, nic, co by mé takřka neodborné oko zachytilo. Dřív jsem měla vejce z různých chovů ČZK (i od klubařů) … a takhle to rozhodně nevypadalo. Navíc o mnoho líp nesou než mé původní . První kuřičky jsem měla z výzkumáku a druhé od vás, pane Paclíku. S rodokmenem po otci i matce 😉

Znám Honzovy chovy a tak za jejich kvalitu dám “klidně ruku do ohně”… (i když doufám, že to nebude nutné 🙂

Osobně mě ale mrzí jedna věc … celé tyhle spory, lhaní, osočování, manipulace s informacemi v rámci klubu atp. (každý ať si zamete před vlastním prahem) … NEJVÍC ŠKODÍ ČZK. Bylo by fakt dobré toho už nechat … PROSÍM … a raději se zaměřit na čistotu chovů, vzdělávání chovatelů a podporu tohohle skvělého plemene.

S přáním všeho dobrého Markéta Švarcová, Slepice z vesnice 🐥

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek