cone (neregistrovaný)11.01.2013, 09:25:10xxx.xxx.156.5Krása Matúšku, jen dva moje postřehy - na budku budou lozit a je tam nad ní malý prostor, do lexanu se ti časem pustí kolem uchycení bidel.jinak krásná práce.Jaké mají ubikace rozměry?
anonymní (neregistrovaný)11.01.2013, 21:54:46xxx.xxx.252.158Velmi pekné voliery, niečo veľmi podobné mám v pláne na ďalší rok.Mňa by zaujímala hrúbka lexanu, odkiaľ ste ho kupovali, poprípade cena a ako je pripevnený k rámom,používali ste nejaké lišty.Ďakujem.
cone (neregistrovaný)11.01.2013, 23:48:56xxx.xxx.156.5Mám podobně postaveny předěly mezi vnitřními volérami, použil jel pokarbonát tl 10mm, délka 3m, ale oplchoval jsem prostor 50 x 50 cm kolem bidel a všechny hrany lexanu. V mých prvních venkovních voliérách jsem měl předěly z tl. 6mm a rozebírali mi je kolem úchytu bidel pap. majerovi, takže po svých zkušenostech jsem přistoupil k danému řešení. Své voliéry mám již rok, jsou v nich žakové, kubánci, konžští-a prozatím jsem poškození neměl. později vložím foto.
Matúš Dubec12.01.2013, 12:57:17xxx.xxx.112.26Samozrejme dakujem chlapi za pochvalu, Oldrichu-budky su zatial použité len provizorne po sezone tam prídu budky na mieru a budu až po strop,a k tomu načatí lexanu ak ho načnu časom tak pristúpim k plechom tak ako to máš Ty ale zatial boli rok vo voliere kde bol takisto lexan a neurobili nič
Matúš Dubec12.01.2013, 13:02:43xxx.xxx.112.26Ešte doplním že rozmery boxov sú: 3m dlžka,2,2 výška a šírka je 90 cm. Všetko čo sa týka hl.konštrukcie robil mi to kamarát a tu vám dám odkaz na jeho stránku http://www.chovatelskyshop.sk/sk/5-voliery-a-klietky
-lexan som pripevnoval následne samopredvrtavacie texy a velke podložky
cone (neregistrovaný)13.01.2013, 12:02:34xxx.xxx.156.5Přidávám foto svého uchycení lexanu a ochrany před poničením. Navíc se domnívám, že plech chránící lexan v místě umístění bidel navíc zabraňije očnímu kontaktu a vzájemnému napadání jedinců v sousedních voliérách. Několik voliér v jiné místnosti mám odděleno drátosklem a k napadání a rušení dochází, průhlednost drátoskla a lexanu je přibližně stejná.
Další problém lexanu je postupne zanášení komůrek různými nečistotami a příadně i hmyzem - není to nějak moc krása - tomu lze zase zabránit zalepením lexanu na stranách otevřených komůrek speciální, k tomu určenou Al páskou, potom ovšem je nutné lexan uchycovat speciálními Al lištami nebo jako v mém případě plechovými L úhelníky. Samozřejmě uchycení lišt s lexanem je samořeznými tex šrouby.
/omlovám se za kvalitu fotky/
cone (neregistrovaný)13.01.2013, 13:40:48xxx.xxx.156.5JJ, také jsem to zkoušel na vzorku lexanu zalepit silikonem, no v konečné fázi mi vyzchází spec. Al páska jednak levnější /cca 5kč / metr / a hlavně estetičtějí, silikon různě do dutin zatéká, navíc je třeba počkat než silikon zaschne.
anonymní (neregistrovaný)13.01.2013, 17:20:39xxx.xxx.151.20pan Cone ako mate prichycenu tu listu k tomu lexanu? mozete pridat foto . myslite si ze tuto listu alebo L profil ako mate vy are, kakadaci nezdeformuj ua nevytrhaju? dakujem za odpoved
cone (neregistrovaný)13.01.2013, 17:44:22xxx.xxx.156.5Moje lišta je co 3O cm přšroubována tex štouby přes lexan (10mm) ke konstrukci ze Fe jeklů. Lišta je 15 na 15mm ve tvaru L z plechu o tloušťce 1mm, pro moje Afričany a amzoňany pevnost dostačuje, ale velké ary či kakaduové by ji jistě dokázaly zdemolovat, raději bych použil tenkostěnný vinkl, naohýbaný z Fe plechu o tl. 2-3mm - k dostání ve Ferroně.
Matúš Dubec13.01.2013, 22:24:14xxx.xxx.112.26CHlapi ja by som už rozhodne či už pri kakadakoch alebo velkých arách volil steny pevne a nie z lexanu.Bud už murovane priečky medzi boxamy alebo plechove medzisteny
anonymní (neregistrovaný)14.01.2013, 10:30:52xxx.xxx.151.20ja to mislim na vyletove okna lebo mal som tam leksan len prisilikonovany . vtaci silikon odstipali a pustili sa skraju do lexanu tak rozmyslam ako to vyspekulovat
pepa (neregistrovaný)14.01.2013, 18:00:24xxx.xxx.128.186Já chovám amazonany, ary i kakadáky . Stěny mám z 20 lexanu,který jsem koupil od jednoho pána se Slovenska a mohu říct,že žádný si toho ani nevšimne. A bidla mám jen přinýtované na lexanu bez plechu.
Jinak klece jsou pěkné,ale nevšiml jsem si jestli jsou stěny mezi sebou neprůhledné? At se ptáci neruší.