Aktuálně: 2 687 inzerátů245 731 diskuzních příspěvků18 810 uživatelů

Andulka se drbe

andulka (neregistrovaný) 07.07.2020, 19:54:12 xxx.xxx.211.241

Dobrý den, mám andulku asi 3 nebo 4 roky starou. Problém je v tom že se drbe, okousává si nožičky a příjde mi že má i takovou suchou kůži. Drbe se hlavně u zadku kde si nejspíš drbáním vytrhal peří. Prosím nějakou radu co nebo čím by to mohlo být, případně nějaký lék, nebo co s tím mám dělat. Předem děkuji za odpovědi.

DagosLiso
DagosLiso 16.07.2020, 15:18:51 xxx.xxx.198.53

Zajděte k veterináři. Může to být vápenka.(pokud má ozobí jakoby takové zvápenatělé[nevím, jak to popsat. Podívejte se na net, jak vypadá vápenka]) A když se drbe i kloaky("zadek"), tak může mít červýky. Veterinář je 100% jistota.

Hodně štěstí. Dalibor Lípa

Marketa (neregistrovaný) 03.08.2021, 19:35:37 xxx:xxx.863d:fe98
Dobrý den nase andulka mame ji tyden si drbe zobak divne dyha a ve dne v noci piska . Nevim co sni dekuji
Anonymní (neregistrovaný) 19.05.2025, 06:33:58 xxx.xxx.210.166
»
Odpověď na příspěvek uživatele andulka z 07.07.2020, 19:54:12

Dobrý den, narazila jsem na váš dotaz. Sice už je staršího data.. Můžu se zeptat, jak vaše andulka dopadla? Máme stejný problém. Dosatala ivermektin,ale moc jí to nepomohlo. 

zjarda
zjarda správce
19.05.2025, 07:31:01 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak jednoduché zadání do googlu a máte to👍a navíc se plně k tomu přikláním👍…jen jsem nemusel tolik ťukat do klávesnice 🤭 S pozdravem Zappe 

Papoušek se drbe, má suchou kůži a drbe se u kloaky, což může být způsobeno několika faktory. “Je důležité navštívit veterináře”, aby zjistil přesnou příčinu a zahájil vhodnou léčbu🤔. Možné příčiny zahrnují parazity, suchý vzduch, špatné podmínky chovu, psychické problémy nebo dokonce onemocnění, jako je papilomatóza. Možné příčiny: Paraziti: Roztoči a další paraziti mohou dráždit kůži a vyvolávat svědění, což vede k drbání. Suchý vzduch: Nízká vlhkost může způsobit suchou kůži a svědění, což vede k drbání. Špatné podmínky chovu: Nečistoty v kleci, nedostatek hraček nebo špatné zacházení mohou vést k psychickým problémům a následně k drbání. Psychické problémy: Nadměrný stres, nuda, pocit osamělosti mohou vést k drbání. Onemocnění: Například papilomatóza, virové onemocnění, které nejčastěji napadá oblast kloaky, může způsobit papilomy a svědění. Alergie: Alergie na něco v krmivu může způsobit kožní problémy a drbání. Nedostatek vitamínů: Nedostatek vitamínů A, D, E nebo esenciálních kyselin může ovlivnit stav kůže a peří. Hormonální nerovnováha: Hormonální změny, například v období přepeřování, mohou mít vliv na kůži a peří. Co dělat: 1. Zlepšíte podmínky chovu: Ujistěte se, že papoušek má dostatek prostoru, kvalitní krmivo, dostatek hraček a že je ubytován v čisté kleci. 2. Udržujte vlhkost: V zimních měsících, kdy je vzduch v místnostech suchý, můžete zvýšit vlhkost pomocí zvlhčovače vzduchu nebo rozprašovačem. 3. Nezapomeňte na koupání: Pravidelné koupání může pomoci udržet kůži a peří v dobrém stavu. 4. Vyzkoušejte změny v dietě: Pokud je podezření na alergii, můžete vyzkoušet dietu bez alergenů. 5. Uvědomte si, že péče o papouška je celoživotní proces: Papoušci jsou citliví tvorové a vyžadují pozornost a péči.

PS: Veterináře bych nechal úplně na konec…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.