Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu jak mám tohle řešit a co mám dělat. Moje andulka má necelý týden zašpiněný zadeček od trusu (viz fotografie). V chování se stále stejná, žádné změny nálad. Krmení dostává pořád stejné, neměnila jsem a občas dostává i trochu ovoce nebo zeleniny. Vím, že to není takto v pořádku, zajímalo by mě co by to mohlo být a případně jak to mám řešit, nějaké vitaminky nebo? Předem děkuji za vaše rady a odpovědi.
Evidentně má nějaký problém. Zkuste ji trus opatrně odstranit a nasadil bych dietu bez zeleniny, ovoce a podávat jen suché, heřmánkový čaj. Asi bych ji i preventivně odčervil.
Odpověď na příspěvek uživatele Kristýna z 29.06.2023, 13:58:29
Dobrý den, tak přesně s tímhle jsem ted byl se svojí andulkou u veterináře. Diagnóza zní: obezita, taková bulka u zadečku tlačí ze strany na kloaku a hovinko nespadne rovne dolů ale nalepi se pericka.
Zdravím, ano dotazy vytažené z “archívu”, tak to je super. Že se odpověďi od dotyčného už nedočkají, to nevadí! A vůbec si nemyslím, že ta andulka na fotce je obézní a správnou odpověď napsal Santi👍 Ale jen si klidně choďte k veterináři a podporujte je! S pozdravem Zappe
A já na tom nevidím nic špatného nebo neslušného. Proč si to po sobě lidi nekontrolují? Nebo jsou laxní a to samé platí i při psaní textu, mnohdy se musí luštit co vlastně tím básník myslel. Já si text kontroluji i několik krát a když si nejsem jistý, tak požádám strejdu Google. O dovednostech veterinářů se nebudu s nikým dohadovat, mám své zkušenosti a to mi stačí < papoušek má špatný kroužek, nevadí, přiďte uděláme amputaci > a další a další zajímavosti vím ze ZOO a od známých chovatelů. Jediný MVDr. Viktor Tukač, CSc. ať odpočívá v pokoji, byl PANveterinář. Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 01.08.2025, 08:11:42
Proč si to po sobě lidi nekontrolují?
Tady se shodneme. Víte, kolikrát mi tady už vyčetli, že se patlám v gramatice, protože přece nejsme na kroužku češtiny? Jenže některé dotazy nebo příspěvky jsou fakt hrozné.