je to tak no, ale je to špatně, nejsem žádný levicář, vůbec ne, ale dle těch starých knížek co čtu, to dříve bylo v lepším stavu. Sice asi nechci vědět co se dělo s opuštěnými psy, ale pokud si člověk chovnou fenu neuhlídal a bylo to dané plemeno, platil pokutu, pokud jiné plemeno, byl vyvolán potrat, pokud to nešlo, většinou byla utracena. Ano je to přísné, ale teď jsme zamoření nemocnými a nechtěnými zvířaty. Rozhodně by nemělo být normální najít na bazoši inzerci kříženců v podstatě mnohdy až mutantů za x tisíc nebo staré anduly, vydávané za “mladé”, snad není problém prodat je “včas” a nebo označit inzerci “starší ptáci vhodní na okrasu či chov”, je mi z toho všeho smutno. A to vůbec nemluvme o kočkách, kterýma je ČR zamořena, proč stát třeba nekastruje dané úseky, obce… a to bychom tu mohli skuhrat do “nekonečna".
Hejno ochočených andulek - sestavení
Hezky napsáno 🙂
já to mám prostě jinak, jsem se zvířaty naplno 100% veškerý volný čas, chodím jen práce a zvířata, můj zájem krom zvířat je turistika - proto mám psy a doma četba, film, kreslení, hudba, proto mám papoušky, když pracuji, papoušci doma demolují byt a hrají si a byt je přizpůsoben, aby se jim nic nestalo a ani nezničili nic jiného, než třeba nepokakali záclonu nebo neozobávali košíky proutěné s věcmi, plus jim dělám schovky žrádla a různé papírové krabičky a hračkami, pokaždé jinak, takže se vždy těší, co nového někde najdou 😀. Mám doma kameru, když jsem v práci, kluci zlobí do usnutí a kolem mého příchodu se probouzí. Fenky to samé, jen k tomu mají cca 3x za dobu co nejsem doma rituál přenášení všech hraček z bedýnky na gauč. Vždycky jsem chtěla 2x československé vlčáky a aratingy nebo žaka. Ale jelikož nejsem schopna těmto plemenům dopřát 100%, zvolila jsem 2x fenku trp.jezevčíka a 2x andulky (v budoucnu 4x ks). Podle mě není chyba v krotkosti Vaší Aratingy, ale, že si jí měl pořídit někdo pracující z domova nebo jí mít třeba v kanclu. Někdy je prostě průšvih i volba “plemene”. Ale věřím, že jí milujete a že Vám všechny ty neradosti oplatí svou láskou. Já na dovči jezdím s fenkami i papoušky, holt můj sen Thajska asi nikdy nebude, vybrala jsem si “zvířata”, tak holt bude zase Řecko autem a zase Mácháč 😀 ale my o prostě asi očividně máme jinak 🙂 a tohle jedu od těch mých 5let, prostě zvířecí máma a ano děcka nemám (a mít ani nebudu), teď se do mne pustíte 😀 kazdopadne lidi jako sem ja znam spousty a kamoska ted nedavno shanela papiroveho kralika daneho plemene, protoze ji umrel starim a proste mela smulu. Tak ceka a doufa, ze se nekde neco vyloupne. Mazlickaru bude pribyvat, deti ubyvat a trh vubec nereaguje. Kdybych chtela domu neco na okrasu, poridim si rybicky. Kvetiny mit nemohu kvuli ptakum 🤣🤣